Keystone logo
Institut Polytechnique de Paris

Institut Polytechnique de Paris

Invoering

Institut Polytechnique de Paris overzicht

Het Institut Polytechnique de Paris is een instituut van wereldklasse voor wetenschap en technologie dat 5 prestigieuze Franse technische scholen omvat: École Polytechnique, ENSTA Parijs, ENSAE Parijs, Télécom Parijs, Télécom SudParis.

Een campus net buiten Parijs

Gelegen op het Plateau de Saclay, Institut Polytechnique de Paris zijn vijf stichtende scholen samen. Het biedt studenten, docenten en medewerkers eersteklas faciliteiten om hun activiteiten uit te oefenen in een levendige en stimulerende omgeving. Gelegen in het hart van een van 's werelds top acht innovatiehubs, profiteert de campus van de dynamiek die wordt gecreëerd door de private en publieke spelers binnen het cluster. Ideaal gelegen net buiten Parijs, is de campus gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, waardoor studenten en docenten kunnen profiteren van de economische dynamiek en het rijke culturele leven van de Franse hoofdstad

Baanbrekend disciplinair en interdisciplinair onderzoek

Onderzoek aan het Institut Polytechnique de Paris is gebaseerd op de erkende expertise van zijn scholen in tien belangrijke disciplines: biologie; Chemie en Processen; Economie; Informatie, communicatie en elektronica; Informatica, gegevens en AI; Wiskunde; Mechanica en Energetica; Natuurkunde; Geesteswetenschappen, kunst, literatuur en talen; Sociale Wetenschappen en Management. De onderzoeksprogramma's die door de disciplinaire afdelingen zijn opgesteld, identificeren sleutelgebieden en ontwikkelen transdisciplinaire onderzoeksprojecten in samenwerking met de industrie. Onderzoek spitst zich toe op 12 onderzoeksgebieden: Milieu & klimaat; Energietransitie ; Kunstmatige intelligentie en datawetenschap; Netwerken en het internet der dingen; Wiskunde en digitale simulatie; Cyberbeveiliging ; verdediging; Geopolitiek en strategie; Innovatieve materialen en kwantumtechnologieën; Lasers en plasma Wetenschap; Robotica ; Bio-engineering. Daartoe heeft het Institut Polytechnique de Paris grote interdisciplinaire centra opgericht om de grootste economische en sociale uitdagingen van onze tijd aan te gaan.

Campusfuncties

Onze scholen

École polytechniek

École polytechnique, ook bekend als L'X, is de toonaangevende Franse instelling die onderzoek, academici en innovatie van topniveau combineert op het snijvlak van wetenschap en technologie. De verschillende programma's op bachelor- en masterniveau – Bachelor of Science, Ingénieur Polytechnicien (masterprogramma), master en PhD – zijn zeer selectief en bevorderen een cultuur van uitmuntendheid met een sterke nadruk op wetenschap, verankerd in humanistische tradities. Als wijd geïnternationaliseerde universiteit biedt École polytechnique een verscheidenheid aan internationale programma's en trekt het een groeiend aantal buitenlandse studenten en onderzoekers van over de hele wereld aan (momenteel 40% van de studenten en docenten). École polytechnique biedt uitzonderlijk onderwijs om slimme mannen en vrouwen voor te bereiden om uit te blinken op sleutelposities op het hoogste niveau en om complexe en innovatieve projecten te leiden die tegemoetkomen aan de uitdagingen van de samenleving van de 21e eeuw, en dit alles met behoud van een scherp gevoel voor hun burgerlijke en sociale verantwoordelijkheden. Met zijn 23 laboratoria, waarvan 22 gezamenlijke onderzoekseenheden met het Franse Nationale Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek (CNRS), verkent het École polytechnique Research Centre de grenzen van interdisciplinaire kennis om belangrijke bijdragen te leveren aan wetenschap, technologie en de samenleving. École polytechnique is een van de oprichters van Institut Polytechnique de Paris . Het onderzoek aan het Institut Polytechnique de Paris is gebaseerd op de erkende expertise van zijn scholen in tien belangrijke disciplines: biologie; Chemie en Processen; Economie; Informatie, communicatie en elektronica; Computerwetenschappen, data en AI; Wiskunde; Mechanica en Energetica; Natuurkunde; Geesteswetenschappen, kunst, literatuur en talen; Sociale Wetenschappen en Management. De onderzoeksprogramma's die door de disciplinaire afdelingen zijn opgezet, identificeren sleutelgebieden en ontwikkelen transdisciplinaire onderzoeksprojecten in samenwerking met de industrie. Het onderzoek richt zich op 12 onderzoeksgebieden: Milieu & klimaat; Energietransitie; Kunstmatige intelligentie en datawetenschap; Netwerken en het internet der dingen; Wiskunde en digitale simulatie; Cyberbeveiliging; Defensie; Geopolitiek en strategie; Innovatieve materialen en kwantumtechnologieën; Lasers en plasmawetenschap; Robotica; Bio-engineering. Daartoe heeft het Institut Polytechnique de Paris grote interdisciplinaire centra opgericht om de grootste economische en sociale uitdagingen van onze tijd aan te pakken.

ENSTA Parijs

ENSTA Parijs, opgericht in 1741 onder de naam Royal Shipbuilding Engineers School, is de oudste Franse technische school. De onderwijsprogramma's worden gekenmerkt door een multidisciplinaire aanpak om veelzijdige ingenieurs te ontwikkelen, een sterke internationale bekendheid, een initiatie in onderzoek, innovatie en ondernemerschap. De kwaliteit van de onderwijsprogramma's van ENSTA Paris ligt ook bij de vaste faculteitsleden (professoren en onderzoekers). zoals op de tussenkomst van vele sprekers uit de economische en industriële wereld. IP Paris profiteert van ENSTA Paris, goed gerangschikt in Frankrijk en gerenommeerde expertise op het gebied van transportsystemen, energie, kunstmatige intelligentie, wiskundige engineering en complexe systeemtechniek.

ENSAE Parijs

ENSAE Paris werd meer dan 75 jaar geleden opgericht en heeft een uniek onderwijsproject dat een hoog niveau van beheersing van toegepaste wiskunde, statistiek en economische analyse combineert. Het educatieve project is de afgelopen decennia geëvolueerd als reactie op de behoeften van de economie en veranderingen in het onderzoek. IP Paris profiteert van de unieke expertise van ENSAE Paris op het gebied van economie en kwantitatieve sociologie, datawetenschap, financiën en verzekeringen. ENSAE Parijs maakt ook deel uit van de Groep van Nationale Scholen voor Economie en Statistiek (Genes).
Lees meer over educatieve programma's en onderzoek bij ENSAE Parijs

Telecom Parijs

Télécom Paris is de toonaangevende technische school voor digitale technologieën in Frankrijk. De school geeft je de vaardigheden die je nodig hebt om te innoveren en ondernemerschap te bevorderen in een digitale wereld met een duurzame focus.

Télécom Paris, opgericht in 1878, biedt uitstekend onderwijs, interdisciplinair onderzoek van topniveau en innovatieve faciliteiten: fab-lab, e-lab, ontwerpstudio en incubators.

Onze belangrijkste vakgebieden omvatten: datawetenschap en kunstmatige intelligentie, cyberbeveiliging, wiskundige modellering, beeld- en signaalverwerking, digitale innovatie, machinaal leren, het Internet of Things (IoT), zeer grote netwerken en systemen, cloud- en kwantumcomputing, 5G en 6G mobiel netwerken, blockchain, embedded systemen en telecommunicatie.

Afgestudeerden van Télécom Paris genieten van uitzonderlijke inzetbaarheid in alle bedrijfssectoren, in Frankrijk en in het buitenland. De sterke banden van de school met bedrijven, het hoge percentage internationale studenten en professoren en het rijke studentenleven op onze gloednieuwe campus zullen je helpen je volledige potentieel te bereiken.

Télécom Paris is een van de oprichters van IP Paris en is ook lid van het Institut Mines Télécom (IMT).Télécom SudParijs

Télécom SudParis, opgericht in 1979, leidt ingenieurs op op het gebied van informatie- en communicatietechnologieën. Het educatieve programma is gebaseerd op een innovatieve aanpak, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan op maat gemaakte academische programma's die theoretische cursussen, projectgebaseerd leren en bedrijfsstages bieden. Télécom SudParis leidt ook belangrijke onderzoeksactiviteiten. IP Paris profiteert van haar diepgaande kennis van alle onderwerpen die verband houden met ICT, zoals netwerken, informatiesystemen, multimedia, modellering en toegepaste wiskunde. Telecom SudParis is gebaseerd op het Saclay-plateau met de andere vier IP Paris Schools. Het heeft ook een tweede campus in Evry, die een integraal onderdeel is van de IP Paris-campus. Télécom SudParis is ook een school van het Institut Mines-Télécom.

  Visum vereisten

  Studentenvisum voor lang verblijf

  Als je de nationaliteit hebt van een land van de Europese Economische Ruimte (landen van de Europese Unie (EU), IJsland, Noorwegen en Liechtenstein) of Zwitserland, heb je geen visum nodig om in Frankrijk te studeren.

  Als u geen onderdaan bent van een land van de Europese Economische Ruimte (landen van de Europese Unie, IJsland, Noorwegen en Liechtenstein) of Zwitserland, moet u een aanvraag indienen bij onze partner Campus France, die geldig is als een Franse verblijfsvergunning (VLS-TS = Visa étudiant Long Séjour valant Titre de Séjour).

  Met dit visum mag je een jaar in Frankrijk blijven. U hoeft in deze periode geen verblijfsvergunning aan te vragen. Uw visum moet binnen de eerste 3 maanden na uw aankomst in Frankrijk worden goedgekeurd door het OFII (het Franse bureau voor immigratie en integratie).

  Visumaanvraag

  Vind je Campus France-ruimte op de Campus France-website

  • Geval 1: Als uw land van verblijf een van de 46 landen is die onderworpen zijn aan de procedure "Études en France" ("Studies in France"), registreer u dan op het platform "Etudes en France " en upload de vereiste documenten. Campus France controleert uw visumaanvraagdossier voordat u het indient bij het Franse consulaat.

  • Geval 2: Zo niet, dan moet u uw visumaanvraag rechtstreeks aanvragen bij de Franse ambassade of het consulaat in het land waar u woont. Vind alle informatie over visumaanvragen op france-visas.gouv.fr en de contactgegevens van uw consulaat bij Franse ambassades en consulaten

  Statistieken van alumni

  Locaties

  • Palaiseau

   Route de Saclay Palaiseau CEDEX, 91128, Palaiseau

  Vragen