Keystone logo
Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts

Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts

Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts

Invoering

Het Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts ( IDSVA ) biedt een doctoraat in filosofie en kunsttheorie aan, ontworpen voor kunstenaars, curatoren en creatieve denkers. Het hoofdkantoor van het instituut is gevestigd in Portland, Maine. Onze missie is het runnen van een school van afgestudeerde studies die onderwijs biedt in filosofie, esthetiek, kunsttheorie en soortgelijke disciplines die verband houden met de beeldende kunst. De opdracht omvat het aanbieden van doctoraatsstudies aan houders van de MFA of het masterdiploma op een verwant gebied, het verlenen van doctoraatsgraden en het anderszins verstrekken van onderwijs en opleiding met betrekking tot de kunsten.

Traditioneel heeft de MFA gediend als de einddiploma voor studiokunstenaars. Deze graad heeft studiokunstenaars opgeleid in de vaardigheden die nodig zijn voor een succesvolle kunstpraktijk en heeft kunstenaars voorbereid op het lesgeven in studiokunstprogramma's van hogescholen en universiteiten. Er is echter een sterk gevoel onder de hedendaagse kunstenaars en opvoeders dat een opleiding buiten de MFA en soortgelijke graden ten goede zou komen aan veel kunstenaars, architecten, curatoren en creatieve wetenschappers, vooral degenen die worstelen met kwesties rond hedendaagse media en cultuur. Het baanbrekende curriculum van het Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts - waarbij afstandsonderwijs wordt gecombineerd met intensieve residenties - stelt werkende kunstprofessionals in staat om een rigoureuze geavanceerde studiebeurs na te streven zonder dat ze hun onderwijscarrière, kunstpraktijk of andere professional hoeven te onderbreken of opgeven. verantwoordelijkheden.

Voor zover het Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts creatieve beoefenaars een doctoraat in de filosofie, esthetiek en kunsttheorie aanbiedt, richt het zich op een belangrijke kans voor hedendaagse kunst en cultuur. De mate van deze kans kan worden samengevat in termen van de primaire leerdoelen van The Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts . Deze omvatten het voeden en cultiveren van het vermogen om kritisch en filosofisch te spreken en te schrijven over de relatie tussen de geschiedenis van ideeën en kunst in het algemeen; Het vermogen om cursussen op universitair niveau te geven over onderwerpen die te maken hebben met de relatie tussen filosofie en kunst - zoals cursussen in esthetiek, kunsttheorie en kritische theorie; Het vermogen om zichzelf te situeren in de geschiedenis van ideeën en cultuur in termen van iemands creatieve praktijk en / of onderzoeksgebied; En ten slotte is het overkoepelende leerdoel van het Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts koesteren en cultiveren van een ethos van onderzoek dat creatieve denkers aanmoedigt om nieuwe kennissystemen te bedenken.

Locaties

  • Portland

    Congress Street,795, 04102, Portland

    Vragen