Keystone logo
Institute of Science and Technology Austria (ISTA)

Institute of Science and Technology Austria (ISTA)

Institute of Science and Technology Austria (ISTA)

Invoering

Het Institute of Science and Technology Austria (ISTA) is een jong internationaal instituut dat zich toelegt op fundamenteel onderzoek en graduate onderwijs in de natuur- en wiskundige wetenschappen, gelegen in Klosterneuburg aan de rand van Wenen.

ISTA zet zich in voor het uitvoeren van onderzoek van wereldklasse. Tegen 2026 zullen tot 90 onderzoeksgroepen onderzoek doen in een internationale state-of-the-art omgeving.

Een van de kenmerken van het ISTA PhD-programma is de gedeelde ervaring met een graduate school. Een eerste verkenningsfase stimuleert een brede blootstelling aan belangrijke wetenschappelijke benaderingen en problemen. Hierdoor kunnen studenten een solide basis leggen voor intensief onderzoek in de tweede fase van het promotietraject.

123859_IST_Austria_aerial-2_resized.jpg

Toewijding aan fundamenteel wetenschappelijk onderzoek

ISTA's wervingsstrategie voor docenten wordt samengevat door het motto People before area; kwaliteit voor snelheid . We zijn toegewijd om de knapste koppen van de wereld naar ISTA te brengen om baanbrekend fundamenteel wetenschappelijk onderzoek na te streven. Het Instituut werd in 2009 ingehuldigd en zal tegen 2026 groeien tot ongeveer 90 onderzoeksgroepen. Dit opwindende momentum wordt voortgestuwd door elke wetenschapper die aan ons team wordt toegevoegd, inclusief elke doctoraatsstudent.

Internationale en diverse wetenschappelijke gemeenschap

Onze wetenschappers, van professoren tot postdocs tot studenten, komen uit alle hoeken van de wereld, vertegenwoordigen meer dan 80 verschillende nationaliteiten en bouwen voort op onderzoek en diploma's behaald door de beste wetenschappelijke instituten en universiteiten wereldwijd.

Engels sprekende

We gebruiken Engels in het hele instituut als voertaal en communicatie.

interdisciplinair

Ons Graduate Program wordt gekenmerkt door moderne uitgebreide training met een speciale focus op interdisciplinariteit .

Baanbrekende onderzoekstraining

Studenten werken nauw samen met excellente faculteit binnen kleine onderzoeksgroepen en hebben toegang tot eersteklas faciliteiten . Studenten besteden het eerste jaar aan het voltooien van cursussen en rotaties voordat ze zich bij een groep aansluiten.

Deze eerste fase van verkenning stelt studenten in staat er zeker van te zijn dat het onderzoeksonderwerp, evenals de onderzoeksgroep, het beste bij hen passen, voordat ze aan diepgaand scriptieonderzoek beginnen in de tweede fase.

Toegang met een bachelor- of masterdiploma

We verwelkomen studenten met een bachelor of een master in de wetenschap om zich aan te melden voor ons PhD-programma.

7 studierichtingen

Er zijn zeven sporen van promotieonderzoek :

 • Biologie
 • Chemie en materialen
 • Computertechnologie
 • Datawetenschap en wetenschappelijk computergebruik
 • Wiskunde
 • Neuroscience
 • Fysica

Onderzoeksgroepen

 • 60 onderzoeksgroepen in 2022
 • 90 onderzoeksgroepen tegen 2026

Wetenschappelijke service-eenheden

Scientific Service Units (SSU's) ondersteunen de onderzoeksbehoeften van wetenschappers. De volgende SSU's worden gehost door ISTA:

 • Bio-imaging faciliteit
 • Elektronenmicroscopie faciliteit
 • Bibliotheek
 • Faciliteit voor biowetenschappen
 • Miba-machinewinkel
 • Nanofabrication-faciliteit
 • Preklinische faciliteit
 • Scientific Computing

Funding

In alle onderzoeksgebieden isfinanciering een zeer belangrijk onderwerp. ISTA vertrouwt op diverse financieringsbronnen om al haar onderzoekers te ondersteunen. Het Grant Office is er om ISTA-wetenschappers te ondersteunen die externe financiering willen aanvragen.

Promovendi zijn in dienst van ISTA en ontvangen internationaal concurrerende salarissen en volledige socialezekerheidsdekking. Ook krijgen studenten financiële steun om tijdens hun studie wetenschappelijke congressen en workshops bij te wonen.

Instituut Colloquia

Het wekelijkse Institute Colloquium is het belangrijkste onderzoeksseminar op ISTA. Wetenschappers van over de hele wereld en uit alle disciplines van de natuurwetenschappen worden uitgenodigd om hun nieuwste bevindingen te presenteren.

Instituut evaluaties

Het instituut wordt regelmatig bezocht door internationale beoordelingspanels bestaande uit vooraanstaande wetenschappers uit de hele wereld (waaronder Nobelprijswinnaars) om een onafhankelijke evaluatie van het instituut te vormen.

Careers

Onze vooraanstaande alumni hebben na hun PhD-studie aan ISTA een succesvolle carrière opgebouwd.

Promovendi krijgen ondersteuning via onze programma's voor mentorschap en loopbaanontwikkeling die gericht zijn op training in overdraagbare vaardigheden voor academici en daarbuiten. Gedurende hun studies worden promovendi ondersteund door Career Services, dat advies en training geeft over loopbaanontwikkeling.

Er zijn ook regelmatig TWIST-gesprekken georganiseerd door het Technology Transfer Office, die onderzoekers ondersteunen bij de commerciële ontwikkeling en het gebruik van hun onderzoeksresultaten.

Waar gaan onze alumni heen?

Deze infographic laat zien waar onze alumni naartoe gaan nadat ze zijn afgestudeerd.

IST-Austria_Where-do-alumni-go_piechart-e1541512843946.png

Waar is ISTA?

Het Instituut ligt op slechts 25 minuten met de bus van Wenen, dat consequent wordt uitgeroepen tot een van de beste steden ter wereld om in te wonen. Onze studenten hebben de keuze om in Klosterneuburg te wonen, een rustige omgeving omgeven door prachtige bossen, of midden in de drukte van Wenen. We hebben ook een aantal woonmogelijkheden op de campus.

Locaties

 • Klosterneuburg

  Am Campus,1, 3400, Klosterneuburg

Vragen