Keystone logo
International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

Invoering

Max Planck Instituut

De International Max Planck Research School (IMPRS) on Subcellular Architecture and Dynamics (IMPRS-CBP) is een internationale doctoraatsopleiding die wordt georganiseerd door het Max Planck Institute of Biophysics, Goethe University Frankfurt en Johannes Gutenberg University Mainz. Biofysica is een interdisciplinaire wetenschap die de theorieën en methoden van de natuurkunde toepast om biologische verschijnselen te begrijpen. Onze missie is om afgestudeerde studenten op te leiden om een van de ultieme biologische uitdagingen aan te gaan: een volledig begrip van de cel op moleculair niveau krijgen.

We proberen studenten aan te trekken met een sterke niet-gegradueerde achtergrond in kwantitatieve wetenschappen (met name natuurkunde en wiskunde) en die geïnteresseerd zijn in het toepassen van hun vaardigheden om openstaande vragen in biologisch en biomedisch onderzoek aan te pakken.

De faculteit van het IMPRS-CBP bestaat uit ongeveer 30 zeer betrokken onderzoekswetenschappers, groepsleiders, MPI-directeuren en professoren van voornamelijk drie instellingen: Goethe University Frankfurt (GU), Johannes Gutenberg University Mainz (JGU) en het Max Planck Institute of Biophysics (MPIBP). Bij het IMPRS-CBP zijn acht instituten aangesloten bij vier faculteiten van GU betrokken. Deze instituten, evenals het Frankfurt Institute for Advanced Studies (FIAS) en MPIBP, bevinden zich al in het hart van "Science City Frankfurt Riedberg", een performant centrum van de kennisregio Rijn-Main. Op de Riedberg Campus wordt vandaag onderzoek gedaan naar de chemische, biochemische en fysische toepassingen van morgen. In de toekomst zullen volledig natuurwetenschappelijke afdelingen en disciplines van GU hier hun plek vinden.

Bij JGU zijn twee instituten verbonden aan twee faculteiten betrokken bij het IMPRS-CBP. Vanwege de geografische en thematische nabijheid tussen de onderzoeksgroepen in Frankfurt en Mainz, zijn er al nauwe samenwerkingen en een levendige onderzoeksomgeving tot stand gebracht tussen de twee locaties.

Het programma biedt training in concepten en technieken om de structuur, functie en interacties van belangrijke macromoleculen van de cel te onderzoeken, de controle van cellulaire en meercellige processen op moleculair en genoom-breed niveau, evenals de ontwikkeling van methoden voor beeldvorming en modelleer deze processen. Bovendien omvat het curriculum een breed scala aan overdraagbare vaardigheden en omvat het loopbaanbegeleiding in meerdere stappen, specifiek gericht op het voorbereiden van onze doctoraatsstudenten op de uitdagingen van een professionele carrière op de wereldmarkt, of dat nu in de academische wereld, de industrie of daarbuiten is.

Het onderwijsconcept is gebaseerd op de drie fundamentele pijlers van graduate training:

 1. Opleiding door onderzoek
 2. Cursussen en workshops over technische en overdraagbare vaardigheden
 3. Netwerken in een internationale gemeenschap van wetenschappelijke experts

Het programma is gestructureerd in een introductietraining direct na rekrutering bestaande uit een trainingsblok van drie weken, gevolgd door een reeks van drie labrotaties (fase 1). Fase 2 omvat Ph.D. scriptieonderzoek, professionele netwerken en regelmatige voortgangsbeoordelingen (TAC-bijeenkomsten), evenals aanvullende technische of overdraagbare vaardigheidscursussen en optionele onderwijservaring.

Internationale Ph.D. Programma

De International Max Planck Research School on Cellular Biophysics (IMPRS-CBP) nodigt excellente afgestudeerde studenten in de levenswetenschappen uit om een volledig gefinancierde Ph.D. posities.

IMPRS-CBP is een internationaal doctoraatsopleidingsprogramma dat wordt georganiseerd door het Max Planck Institute of Biophysics, Goethe University Frankfurt en Johannes Gutenberg University Mainz.

Onze missie is om afgestudeerde studenten op te leiden om een van de ultieme biologische uitdagingen aan te pakken: om te begrijpen hoe complexe subcellulaire architectuur wordt gecreëerd uit individuele moleculaire functies die samenwerken.

Lees meer over onze faculteit, apparatuur en projecten in drie labrotaties voordat u uw lab kiest!

De sluitingsdatum voor aanmelding is 15 mei 2021.

We bieden u:

 • State-of-the-art apparatuur voor onderzoek op het gebied van biofysica: de gastfaciliteiten van onze deelnemende instelling voor Cryo-EM, röntgenkristallografie, NMR, massaspectrologie en geavanceerde lichtmicroscopie.
 • Een interdisciplinaire opzet: onderzoekers uit de structurele biologie, cellulaire biologie, neurobiologie, moleculaire biologie en computationele biologie werken op onze campus en hebben nauwe banden met de medische school.
 • Uitstekende randvoorwaarden: we bieden volledig gefinancierde Ph.D. posities en assistentie bij alle organisatorische aangelegenheden
 • De mogelijkheid om duurzame netwerken op te bouwen: ongeveer 30 zeer betrokken onderzoekswetenschappers, groepsleiders, MPI-directeuren en professoren van de deelnemende instellingen vormen onze faculteit.
 • Een aantrekkelijke en leefbare regio: Frankfurt / Main is een internationaal centrum voor wetenschap, financiën en cultuur.
 • Een Ph.D. community: studenten worden één keer per jaar toegelaten en volgen gezamenlijk graduate cursussen.

Locaties

 • Frankfurt

  Max-von-Laue-Str. 3 D-60438 Frankfurt am Main, , Frankfurt

  • Frankfurt

   Frankfurt, Duitsland

   • Mainz

    Saarstraße,21, 55122, Mainz

    Opleidingen

    Vragen