Keystone logo
International School for Advanced Studies (SISSA)

International School for Advanced Studies (SISSA)

International School for Advanced Studies (SISSA)

Invoering

over SISSA

Een school waar training verstaan ​​onderzoek

SISSA, de International School for Advanced Studies, werd opgericht in 1978 en is een wetenschappelijk centrum van excellentie binnen de nationale en internationale academische scene. Gevestigd in Italië, in de stad Triëst en beschikt over 67 hoogleraren, ongeveer 130 post-docs, 245 promovendi en 95 technisch administratief personeel. Gelegen aan de schilderachtige Karst hoogland, is de school omringd door een 25 acre park, en biedt een prachtig uitzicht over de Golf van Triëst.

De drie belangrijkste onderzoeksgebieden van SISSA zijn Natuurkunde, neurowetenschappen en wiskunde.

Al het wetenschappelijk werk dat door SISSA onderzoekers uitgevoerd wordt regelmatig gepubliceerd in toonaangevende internationale tijdschriften met een hoge impactfactor, en vaak in de meest prestigieuze wetenschappelijke tijdschriften zoals Nature en Science. De school heeft ook opgesteld meer dan 150 samenwerkingsakkoorden met 's werelds toonaangevende scholen en onderzoeksinstituten.

Het kwaliteitsniveau van het onderzoek wordt verder bevestigd door het feit dat er binnen de competitieve veld van de Europese financieringsprogramma's SISSA houdt de toppositie onder de Italiaanse wetenschappelijke instituten op het gebied van onderzoekssubsidies verkregen in verhouding tot het aantal onderzoekers en professoren. Dergelijke leiderschap moeten ook worden gezien in termen van het vermogen SISSA om financiering te verkrijgen, zowel uit de private en publieke sector, zoals de SIR en PRIN.

Zoals voor de Nationale beoordeling van de wetenschappelijke kwaliteit waarbij alle universiteiten en wetenschappelijke instituten, SISSA kreeg de hoogste cijfers in de wiskunde en de neurowetenschappen, en kwam voor het eerst onder de middelgrote afdelingen op het gebied van de natuurwetenschap.

Inrichting

Dankzij de uitstekende ligging in het ongerepte landschap van de Trieste Karst, het prachtige park rond de school is een heerlijke plek om te gaan wandelen en van het uitzicht over de stad en aan de Golf van Triëst te genieten.

Op de SISSA campus kunt u een aantal voorzieningen, zoals het theater / auditorium, de fitnessruimte en nog veel meer, waardoor uw verblijf nog aangenamer zal maken in de school te vinden.

Alle studenten en onderzoekers hebben ook recht op faciliteiten die enorm belangrijk zijn voor hun werk zijn te gebruiken. Een van die faciliteiten is de bibliotheek, die toegang geeft tot alle belangrijke wetenschappelijke publicaties waarin alle onderzoeksgebieden op SISSA geeft. Op de campus, tijdschriften zijn ook vrij toegankelijk online in hun elektronische versie.

Research Laboratories

Voor hun onderzoek, kan de experimentele groepen SISSA verschillende laboratoria te gebruiken. De Neurobiologie laboratoria gebruik maken van geavanceerde tools voor fysiologisch onderzoek, DNA-sequentie analyse, en moleculaire biologie instrumentatie. This Area gebruikt ook geavanceerde computers en software voor moleculaire modellering, en voor de studie van hybride bio-elektronica. Geavanceerde soorten software voor de studie van biologische geïnspireerd machine vision in gebruik. De microscoop faciliteiten van de Neurobiologie Area zijn: een elektronenmicroscoop, twee confocale microscopen en tal van fluorescentie microscopen.

De faciliteiten van het Neuroscience laboratoria cognitieve zijn: de test cabines voor psycholinguïstische experimenten met volwassenen en kinderen met behulp van geavanceerde kunstmatige spraak; een virtueel theater voor het presenteren van visuele scènes te redeneren processen te testen bij kinderen; high-density evoked potential opname neuroimaging op kinderen en volwassenen uit te voeren; een neuropsychologie laboratorium ingericht voor transcranical magnetische stimulatie. Andere methodologische hoogtepunten zijn de tactiele perceptie laboratorium, waarin de neuronale basis van gevoel met behulp van een 100-micro-elektrode matrix geïmplanteerd in de cerebrale cortex onderzoekt; Deze groep houdt ook toezicht op de neuronale activiteit onderliggende perceptuele beslissingen in gedragen dieren.

Information Technology and Computing Services

Enorme middelen voor wetenschappelijke berekeningen zijn beschikbaar op SISSA. Diensten omvatten e-mail, web hosting, gedistribueerde bestandssystemen, draadloze en remote internettoegang, courseware en onderzoek en high-performance computing faciliteiten. SISSA onderhoudt een groot aantal met elkaar verbonden-rekenwerk servers die met elkaar communiceren.

SISSA is aangesloten op GARR, de Italiaanse onderzoeksnetwerk, en communiceert met de belangrijkste nationale en internationale super-rekencentra.

Locaties

  • Trieste

    Scuola Internazionale Superiore di Studi Avanzati via Bonomea, 265 , 34136, Trieste

    Vragen