Keystone logo
International School for Advanced Studies (SISSA) Phd in de geometrie en de mathematische fysica
International School for Advanced Studies (SISSA)

Phd in de geometrie en de mathematische fysica

3 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

2

Doel van het doctoraat Course

Het PhD-programma in Meetkunde en Mathematische Fysica richt zich op de studie van de analytische en geometrische aspecten van de fysische verschijnselen die van fundamenteel belang, zowel in de zuivere en toegepaste wetenschappen en beslaat breed spectrum aan onderwerpen in de moderne algebraïsche en differentiële meetkunde en hun toepassingen.

Research Topics

 • Integreerbare systemen in verband met differentiële, algebraïsche Geometrie en classificatie, en de theorie van willekeurige matrices, speciale functies en lineaire golven, Frobenius variëteiten
 • Vervorming theorie en virtuele klassen moduli ruimten van schoven en bochten, in verband met supersymmetrische ijktheorieën, strijkers, Gromov-Witten invarianten, orbifolds en automorfismen
 • Quantum groepen, noncommutatieve Riemannse en draai geometrie, toepassingen op modellen in de mathematische fysica
 • Wiskundige methoden van de kwantummechanica
 • Wiskundige aspecten van kwantumveldentheorie en String Theory
 • Symplectische meetkunde, sub-Riemann-meetkunde
 • Geometrie van de quantum velden en strijkers

Seminar over Hodge theorie

De studenten van de Meetkunde en Mathematische Fysica sector organiseren van een reeks seminars over onderwerpen van Hodge Theory.

De meest recente plaatsingen na PHD op SISSA:

 • Mathematical Sciences Research Institute Berkeley - Verenigde Staten,
 • Universiteit van Harvard, Cambridge - Verenigde Staten,
 • Mathematisch Instituut, Universiteit van Oxford - UK,
 • DAMTP, University of Cambridge - Verenigd Koninkrijk,
 • Max Planck Instituut, Bonn - Duitsland,
 • École Polytechnique, Palaiseau - Frankrijk

Algemene regels

Het PhD-programma bestaat uit drie / vier jaar van studie en onderzoek.

De belangrijkste selectieprocedure bestaat uit een toelatingsexamen. Deze is opgedeeld in twee delen: in het schriftelijke deel aanvragers wordt gevraagd om problemen uit een lijst die door de toelatingscommissie op te lossen. Het mondeling examen bestaat uit een discussie over het schriftelijk examen, over de onderwerpen bestudeerd in het Univerisity curriculum, en eventueel op de aanvrager scriptie voor de universitaire graad of andere wetenschappelijke prestaties. De aanvrager wetenschappelijke kwalificaties en referenties worden ook in aanmerking genomen.

Niet-EU-burgers kunnen worden toegelaten uitsluitend op basis van hun eerdere wetenschappelijke activiteit, publicaties en referenties, in een pre-selectie procedure. Ze moeten een "Bekwaamheidsexamen" pas aan het eind van hun eerste jaar.

Studenten kunnen kiezen uit verschillende plannen van de studie gericht op de verschillende gebieden die onder hun promotie cursus. In de eerste maand van het promotietraject, de faculteit keurt de individuele plannen van de studie, rekening houdend met de wetenschappelijke belangen van de studenten en de reeds in de vorige universitaire studies verworven vaardigheden.

In het eerste jaar, studenten wonen zowel basis- als meer gevorderde cursussen. Om te worden toegelaten tot het tweede jaar dat ze nodig zijn om de examens van de cursussen opgenomen in hun plan van de studie passeren. De studenten worden uitgenodigd om deel te nemen, zonder examens, ook een aantal cursussen op gebieden verschillen van die van hun plan van de studie.

Aan het einde van het eerste jaar studenten start een onderzoeksproject, onder begeleiding van een lid van de faculteit of van een externe medewerker door de faculteit goedgekeurd, in één van de onderzoeksgebieden van het promotietraject.

Tijdens het tweede en derde jaar studenten werken voor hun onderzoeksprojecten, deelnemen aan het seminar activiteiten van het promotietraject, en volgen een aantal cursussen. Examens moeten alleen worden genomen door studenten die in een ander PhD-programma in hun eerste jaar werkte.

Studenten krijgen de PhD-graad na het indienen van hun proefschrift en verdedigen in de voorkant van een examencommissie, waarvan de leden onder meer SISSA medewerkers en internationale experts in het veld. SISSA PhD in een van de vakken Wiskunde omgeving is door de wet gelijk is aan de Italiaanse mate van "Dottore di Ricerca in Matematica".

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen