
PhD in
PhD in economische en organisatiesociologie
ISEG - Lisbon School of Economics & Management

Belangrijke informatie
Campuslocatie
Lisbon, Portugal
Talen
Engels
Studieformaat
Op de campus
Duur
3 jaar
Tempo
Full time
Collegegeld
EUR 7.000 / per year
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
Invoering
Covid-19
ISEG Lissabon neemt alle maatregelen waarbij de gezondheid en veiligheid van onze gemeenschap de hoogste prioriteit heeft. Sinds maart werken we 100% online, zijn we virtueel actief en gebruiken we online tools voor leren en evalueren.
De Ph.D. Economische en Organisatiesociologie is opgericht door de Technische Universiteit van Lissabon in 1991 en aangepast aan de Europese Hoger Onderwijsruimte in 2009. Deze 3e cycluscursus heeft tot doel academische opleiding van hoge kwaliteit te bieden in economische en organisatiesociologie en origineel onderzoek op dit gebied te produceren. De cursus wordt gegeven in wetenschappelijke samenwerking met het Instituut voor Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Lissabon (ICS/UL) en de Faculteit der Sociale Wetenschappen en Geesteswetenschappen van de Nieuwe Universiteit van Lissabon (FCSH/UNL).
Gastcentra
Het onderzoek dat in de onderzoekscentra van ISEG , biedt belangrijke ondersteuning voor studenten in Ph.D. programma's.
Voor de Ph.D. Economische en Organisatiesociologie het belangrijkste onderzoekscentrum is SOCIUS – Onderzoekscentrum in Economische en Organisatiesociologie (Centro de Investigação em Sociologia Económica e das Organizações). SOCIUS is een onderzoekseenheid die is geaccrediteerd door de Stichting voor Wetenschap en Technologie (FCT), die sinds 1999 is geclassificeerd als "uitstekend" in het meerjarige programma van de Stichting voor de financiering van onderzoeks- en ontwikkelingseenheden. Het belangrijkste gebied van wetenschappelijke activiteit, economische en organisatiesociologie, wordt beschouwd in de breedste zin van het woord, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan de talrijke contactpunten tussen de hedendaagse sociologie en economie, naast andere sociale wetenschappen die betrokken zijn bij de studie van de economische en organisatorische realiteit.
toelatingen
leerplan
Hoe is de cursus opgebouwd?
De Ph.D. Economische en Organisatiesociologie is een driejarige opleiding waarin studenten in totaal 180 ECTS (credits) moeten behalen, overeenkomend met drie jaar voltijds werk. Het omvat:
1ste jaar
- Geavanceerde trainingsseminars (40 ECTS)
- Onderzoeksseminars (20 ECTS)
2e en 3e jaar
- Proefschrift (120 ECTS)
Het doel van de voortgezette opleidingsseminars zal zijn om kennis te vergroten over thema's die betrekking hebben op het wetenschappelijke gebied van economische en organisatiesociologie, evenals een onderzoeksmethodologie. Ze worden gegeven door het onderwijzend personeel van ISEG - SOCIUS en andere onderzoekseenheden -, naast het onderwijzend personeel van andere Portugese en buitenlandse universiteiten. Sommige van deze seminars bestaan uit basisopleidingsmodules, terwijl andere thematische conferenties zijn die jaarlijks worden vermeld. Sommige seminars zullen plaatsvinden bij ICS/UL en FCSH/UNL.
Het onderzoeksseminarie zal dienen om individuele doctoraatsprojecten te presenteren en te bespreken. Van de doctorandi wordt verwacht dat zij het scriptieproject waarmee zij het doctoraat hebben aangevraagd tegen het einde van het tweede semester van het eerste academiejaar presenteren en de resultaten van het lopende onderzoek éénmaal per jaar in de loop van de volgende academiejaren indienen. .
Galerij
Ideale studenten
Wie is de Ph.D. in economische en organisatiesociologie voor?
Iedereen die geïnteresseerd is in het volgen van een voortgezette academische opleiding en het doen van onderzoek met het oog op een baan in de publieke sector, de privésector of de non-profitsector, in internationale of nationale context. Ph.D. afstuderen stelt studenten in staat om te werken in onderwijs- en onderzoeksfuncties, leidinggevende en uitvoerende functies in organisaties, consultancy, training, onderzoeksprojecten, journalistiek, planning, ontwikkelingsprojecten, planning en beoordeling van openbaar beleid, en sociale projecten en beleid.