Keystone logo
© (c) IST Austria Magic Lemur Productions
Institute of Science and Technology Austria

Institute of Science and Technology Austria

Institute of Science and Technology Austria

Invoering

Het Institute of Science and Technology Austria - ISTA is op zoek naar hooggekwalificeerde kandidaten met een bachelor- of masterdiploma om te solliciteren voor de Ph.D. programma. We bieden volledig gefinancierde PhD-posities in astronomie, biologie, informatica, scheikunde en materialen, datawetenschap en wetenschappelijk computergebruik, aardwetenschappen, wiskunde, neurowetenschappen en natuurkunde, in een onderzoeksomgeving van wereldklasse aan de rand van Wenen.

In 2019 stond ISTA op nummer 3 in de wereldwijde Nature Index-ranglijst (genormaliseerd). In 2018 stond ISTA in de top tien van de Nature Index Rising Stars-lijst “Top 30 academische instellingen onder de 30”. Alle studenten krijgen vijfjarige contracten aangeboden, ze ontvangen internationaal concurrerende salarissen en volledige sociale zekerheidsdekking. Er is ook financiële steun voor studenten om wetenschappelijke conferenties en workshops bij te wonen. De deadline voor aanmelding is 8 januari 2024, voor een PhD-startdatum is september 2024

Een van de kenmerken van het ISTA PhD-programma is de gedeelde graduate school-ervaring.

Wij streven ernaar ruimdenkende wetenschappers op te leiden die baanbrekend, nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek uitvoeren. Een eerste fase van verkenning stimuleert een brede blootstelling aan belangrijke wetenschappelijke benaderingen en problemen. Hiermee kunnen studenten een solide basis leggen voor intensief onderzoek in de tweede fase van het PhD-programma.

interdisciplinariteit

Ons Graduate Program wordt gekenmerkt door moderne, uitgebreide opleidingen met speciale aandacht voor interdisciplinariteit.

Er zijn zeven sporen van PhD-studie:

 • Biologie
 • Chemie en materialen
 • Computertechnologie
 • Datawetenschap en wetenschappelijk computergebruik
 • Wiskunde
 • Neuroscience
 • Fysica

Het bijzondere aan het ISTA PhD-curriculum is de flexibiliteit ervan: studenten komen binnen met verschillende doelen en kunnen hun eigen onderwijs- en onderzoekstrajecten vormgeven. Sommige studenten komen naar ISTA om op verkenning te gaan, anderen hebben een duidelijk idee van waar ze heen willen. Ons programma biedt plaats aan beide.

Baanbrekend onderzoek

Studenten werken nauw samen met uitstekende docenten binnen kleine onderzoeksgroepen en hebben toegang tot eersteklas faciliteiten.

In 2019 stond ISTA op nummer 3 in de wereldwijde Nature Index-ranglijst (genormaliseerd). In 2018 stond ISTA in de top tien van de Nature Index Rising Stars-lijst “Top 30 academische instellingen onder de 30” en werd vermeld in dit artikel in Nature Index. Voor meer details kunt u ons Nature Index-onderzoeksprofiel raadplegen. In 2018 hadden we ook het hoogste slagingspercentage van de ERC Grant (48%), vóór het Weizmann Instituut, ETH Zürich, Cambridge en Oxford, en de Max Planck Society. Onze faculteit is ook de ontvanger van vele vooraanstaande onderscheidingen, waaronder de Erwin Schrö Dinger-prijs, de Ludwig Boltzmann Award en de Carus-medaille.

Je kunt de volledige lijst met studentenpublicaties bekijken in de ISTA Research Explorer-database.

Onderzoeksgroepen

 • 69 onderzoeksgroepen in 2022
 • 90 onderzoeksgroepen tegen 2026

State-of-the-Art faciliteiten

Ongeacht uw vakgebied, u krijgt toegang tot de allernieuwste apparatuur om onderzoek uit te voeren op internationaal concurrerend niveau. Van bioimaging en elektronenmicroscopie tot nanofabricage en high-performance computing: gecentraliseerde wetenschappelijke diensten ondersteunen baanbrekend onderzoek.

Ph.D. Mate

ISTA is een onderzoeksinstituut met het recht om de titels Master of Science en Doctor of Philosophy te verlenen. ISTA is een onafhankelijke juridische entiteit naar publiek recht en heeft zijn eigen bestuurs- en managementstructuren krachtens de federale wet van het Institute of Science and Technology Austria (BGBl. I nr. 69/2006).

Omdat onze autoriteit voor het verlenen van diploma's rechtstreeks voortvloeit uit een wet van het Oostenrijkse parlement, is ISTA vrijgesteld van de Oostenrijkse universiteitswet.

Ondersteuning en diensten voor loopbaanontwikkeling

De faculteit en administratie van ISTA kunnen tijdens je studie informatie, advies en ondersteuning bieden. Academische ondersteunende diensten omvatten begeleiding door studietrajectvertegenwoordigers, mentoren en het Graduate School Office. Met regelmatige loopbaangesprekken, vaardigheidstrainingen en bezoeken van marktleiders bereiden graduate training- en loopbaanontwikkelingsprogramma's wetenschappers voor op hun volgende stappen; in de academische wereld, de industrie en daarbuiten.

Waar is ISTA ?

Het Instituut ligt op slechts 25 minuten met de bus van Wenen, dat consequent wordt uitgeroepen tot een van de beste steden ter wereld om in te wonen. Onze studenten hebben de keuze om in Klosterneuburg te wonen, een rustige omgeving omringd door prachtige bossen, of midden in de drukte van Wenen. Ook op de campus hebben we diverse huisvestingsmogelijkheden.

ISTA 's enkele interdisciplinaire Ph.D. Programma stelt studenten en docenten in staat vrij samen te werken tussen onderzoeksgroepen en disciplines. Dit geeft aanleiding tot nieuwe ideeën en onderzoeksbenaderingen.

PhD-studenten bij ISTA kunnen kiezen uit zeven verschillende studierichtingen als hun primaire studierichting: biologie, scheikunde en materialen, informatica, datawetenschap en wetenschappelijke informatica, wiskunde, neurowetenschappen en natuurkunde. Veel faculteitsleden zijn verbonden aan meerdere sporen, wat het interdisciplinaire karakter van de onderzoeksgroepen op de campus weerspiegelt en studenten in staat stelt interessante onderwerpen vanuit verschillende invalshoeken te benaderen.

Rotaties in drie verschillende onderzoeksgroepen

Elke inkomende Ph.D. De student voert drie rotaties van ongeveer twee maanden uit in verschillende onderzoeksgroepen. Het matchingproces garandeert een goede match tussen studenten en begeleiders en stelt studenten bloot aan nieuwe gebieden en methodieken.

Unieke mix van breedte en diepte

Een combinatie van interdisciplinaire kerncursussen en geavanceerde keuzevakken geeft studenten de kans om te communiceren met wetenschappers uit verschillende disciplines en om hun gekozen onderwerp diepgaander na te streven.

De grenzen van kennis verleggen

Het meest innovatieve onderzoek ontstaat vaak op de grensvlakken van disciplines. In de Graduate School spelen studenten een centrale rol bij het samenbrengen van verschillende benaderingen om de toekomst van de wetenschap vorm te geven.

De volgende grafiek toont de samenwerking tussen groepen bij ISTA , gebaseerd op co-auteurpublicaties van 2016 tot juni 2019.

Campusfuncties

De campus van ISTA bevindt zich in Klosterneuburg, een historische stad in het noordwesten van Wenen.

De camping ligt tussen het Weense Woud, op slechts 18 kilometer afstand van het stadscentrum van Wenen.

Een groot deel van de campus bestaat uit laboratoriumgebouwen, samen met studenten-, docenten- en personeelswoningen, en andere faciliteiten, waaronder de cafetaria, de kleuterschool, een voetbalveld, een tennisbaan en het kunst-/brutcentrum-guggingmuseum.

  toelatingen

  Toelating Met een bachelor- of masterdiploma

  ISTA verwelkomt studenten met verschillende academische achtergronden die hun vaardigheden en ervaringen in de wetenschappelijke setting kunnen brengen.

  We verwelkomen kandidaten die houder zijn (of verwachten te zijn vóór inschrijving) van een bachelor- of masterdiploma in biologie, neurowetenschappen, wiskunde, informatica, natuurkunde, scheikunde en aanverwante gebieden.

  Internationale Engelstalige omgeving

  ISTA heeft een diverse en internationale studentenpopulatie afkomstig uit meer dan 50 landen. Het instituut brengt wetenschappers en medewerkers uit 72 verschillende landen samen.

  De werktaal van ISTA is Engels.

  Toegangskosten en collegegeld

  ISTA brengt geen collegegeld in rekening. Voor onze PhD- en stageprogramma's zijn geen aanmeldingskosten vereist.

  Bachelor- en masterstudenten die in aanmerking komen voor aanmelding

  ISTA verwelkomt studenten met verschillende academische achtergronden die hun vaardigheden en ervaringen in de wetenschappelijke setting kunnen brengen.

  Studenten met een bachelor- of masterdiploma in biologie, scheikunde, neurowetenschappen, wiskunde, informatica, natuurkunde, datawetenschap en wetenschappelijk computergebruik, astronomie, aardwetenschappen en aanverwante gebieden worden aangemoedigd om te solliciteren.

  Hoe meld ik me aan?

  ISTA verwerkt eenmaal per jaar aanvragen voor haar PhD-programma. Om te solliciteren, moet u een online account aanmaken, waarmee u uw sollicitatie door de verschillende fasen heen kunt volgen. Wij accepteren geen aanvragen en documenten die buiten dit systeem zijn ontvangen.

  Vul het formulier in via een webbrowser op een desktopcomputer. Webbrowsers op mobiele apparaten (dwz Android, iPhone, iPad, enz.) worden niet ondersteund.

  Welke toepassingsmaterialen zijn vereist?

  Wij vragen u de volgende documenten te uploaden naar het sollicitatieportaal:

  • CV
  • Doelverklaring (SoP) De doelverklaring is een belangrijk onderdeel van uw aanvraag. Deel daarin alles met ons dat u voorbereidt op onderzoek op universitair niveau. U kunt bijvoorbeeld uw eerdere onderzoeksprojecten, motivatie, vaardigheden en achtergrond beschrijven die relevant zijn voor de onderzoeksgebieden en -groepen die u op het aanmeldingsformulier heeft geselecteerd. Probeer zo specifiek mogelijk te zijn over je ervaringen, met de nadruk op de technische vaardigheden die je beheerst. Structureer uw doelverklaring door eerst de algemene punten hierboven te bespreken en sluit af met de volgende specifieke vragen:
   • Een belangrijk doel van het eerste jaar van de Graduate School is het vinden van een academische thuisbasis door aansluiting bij een onderzoeksgroep. Rekening houdend met het feit dat een succesvolle aansluiting niet alleen afhankelijk is van uw eigen voorkeuren, kunt u meerdere opties overwegen. Welke groep(en) zouden, op basis van uw onderzoeksinteresses en achtergrond, voor u relevant zijn, in welke volgorde, en waarom? Specificeer maximaal drie onderzoeksgroepen bij ISTA '
   • Tijdens het eerste jaar van de Graduate School voer je drie rotaties uit in drie onderzoeksgroepen. Leg uit welke groepen je zou kiezen en waarom. De Graduate School moedigt studenten aan om een rotatie buiten hun vakgebied te overwegen; Mocht u besluiten deze optie te onderzoeken, welke onderzoeksgroep zou u dan overwegen en waarom?
   • Universitaire transcripties en diploma’s van alle opleidingen en alle jaren die je hebt gevolgd en/of waarvoor je momenteel bent ingeschreven (in het Engels en in de originele taal)
   • Contactgegevens van 3 referenten die uw academische en onderzoeksprestaties kunnen beoordelen. Alle documenten moeten in het Engels worden ingediend en kopieën van universitaire transcripties zijn ook in de originele taal.

  Wat zijn de selectiecriteria?

  Het selectiecomité gebruikt een verzameling indicatoren om de paraatheid, de motivatie en het potentieel van de sollicitant te beoordelen. Het volgende zal worden overwogen:

  1. Prestaties van bachelorstudenten: over het algemeen, met speciale aandacht voor relevante vakgebiedspecifieke cursussen
  2. Referentiebrieven verstrekt door professoren en senior wetenschappers: één brief uit de industrie is acceptabel, maar brieven met een academische achtergrond krijgen voorrang; scheidsrechters wordt gevraagd naar analytisch vermogen, technische vaardigheid, zelfstandig werken en motivatie/betrokkenheid
  3. Doelverklaring: de eerdere onderzoekservaring van de aanvrager en de motivatie om zich aan te melden voor dit specifieke PhD-programma: is het een goede academische fit? hoe draagt het programma bij aan de toekomstige carrièreplannen van de kandidaat? enz.
  4. Aanvullende relevante vaardigheden (vakgebiedspecifiek): gedemonstreerd in bijvoorbeeld stages en/of deelname aan onderzoeksprojecten, deelname aan wetenschapolympiades, programmeertalen, laboratoriumtechnieken, etc.
  5. Overdraagbare vaardigheden: bijv. communicatieve vaardigheden, ervaring met het werken in teams, eerdere mobiliteits- en internationale ervaringen, leiderschapservaring zoals aangetoond in studentenorganisaties, enz.
  6. Diversiteit: bijvoorbeeld een vrouw in informatica/wiskunde/natuurkunde; een aanvrager die van veld wisselt, enz.

  Beurzen en financiering

  Statistieken van alumni

  Locaties

  • Klosterneuburg

   Am Campus, 1 Klosterneuburg ISTA - Graduate School Office, 3400, Klosterneuburg

  Vragen