
ISTA PhD-programma
Klosterneuburg, Oostenrijk
DUUR
5 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
08 Jan 2025
EERSTE STARTDATUM
15 Sep 2025
COLLEGEGELD
Vraag collegegeld aan
STUDIE FORMAAT
Op de campus
Invoering
Een van de kenmerken van het ISTA PhD-programma is de gedeelde graduate school-ervaring.
Een eerste fase van rotaties en interdisciplinaire cursussen stimuleert een brede blootstelling aan belangrijke wetenschappelijke benaderingen en problemen, waardoor studenten een solide basis kunnen leggen voor intensief onderzoek in de tweede fase van het PhD-programma.
Structuur van het PhD-programma
Het doel van het ISTA PhD-programma is om intellectueel brede, nieuwsgierige en ruimdenkende wetenschappers voort te brengen die problemen vanuit verschillende invalshoeken kunnen benaderen en kunnen samenwerken met diverse soorten wetenschappers. Daartoe voltooien onze studenten een innovatief interdisciplinair trainingsprogramma dat bestaat uit zowel onderzoeks- als onderwezen elementen, en worden ze nauw begeleid door docenten van wereldklasse uit verschillende disciplines.
Alle studenten wier brede onderzoeksinteresses aansluiten bij die van onze faculteit komen in aanmerking voor deelname aan het ISTA PhD-programma. De selectie van de scriptiebegeleider vindt plaats aan het einde van het eerste jaar. In het eerste jaar voltooien studenten cursussen en rotaties in drie verschillende onderzoeksgroepen.
Na het vinden van een geschikte plek binnen een onderzoeksgroep en daarmee het veiligstellen van een scriptiebegeleider, en belangrijker nog, na het behalen van het kwalificerende examen, werken studenten aan hun scriptieonderzoek, wonen ze internationale conferenties en colloquia bij en krijgen ze training in lesgeven en andere overdraagbare vaardigheden. Onderzoeksgroepen worden bewust klein gehouden om nauwe begeleiding te garanderen, en alle studenten worden begeleid door verschillende faculteitsleden die deel uitmaken van hun afstudeercommissie.
Studenten voltooien hun studie doorgaans in 4,5 à 6 jaar. Studenten die in theoretische groepen werken, zijn doorgaans sneller dan studenten die in experimentele groepen werken (bovengrens).
Alle studenten krijgen een arbeidscontract van 5 jaar aangeboden. Studenten kunnen hun opleiding eerder afronden – in 4 of 4,5 jaar – of een contractverlenging van een jaar aanvragen, afhankelijk van de aard van het onderzoek. Alle studenten die redelijke vooruitgang boeken, worden volledig gefinancierd tot het moment van verdediging van hun proefschrift.
Overzicht van het ISTA PhD-programma: Fase 1 bestaat uit rotaties en cursussen, en culmineert in een kwalificerend examen. Fase 2 omvat promotieonderzoek, onderwijs en regelmatige voortgangsgesprekken.
De interdisciplinaire kerncursussen zijn bedoeld om de uitwisseling van kennis tussen studenten met zeer uiteenlopende achtergronden aan te moedigen en de omstandigheden te bevorderen die interdisciplinair onderzoek mogelijk maken. Er wordt een brede kijk op onderwerpen aan studenten gepresenteerd om hen aan te moedigen buiten de grenzen van hun primaire onderzoeksfocus te denken.
Bovendien vervullen de cursussen een gemeenschapsopbouwende functie in termen van het bevorderen van uitwisseling tussen studenten met verschillende disciplinaire achtergronden.
Naast de interdisciplinaire kerncursussen volgen studenten ook gespecialiseerde en geavanceerde cursussen als onderdeel van het PhD-programma.
Laboratorium rotaties
Het is belangrijk dat de onderzoeksinteresses van de student aansluiten bij die van zijn promotor en de groep waarbinnen hij zijn onderzoek gaat doen. Om dit te faciliteren voeren studenten minimaal drie rotaties uit bij drie verschillende onderzoeksgroepen. Een rotatie is een periode van ongeveer twee maanden waarin studenten in een laboratorium onderzoek doen naar een onderzoeksproject.
Het is op basis van deze ervaring dat studenten de onderzoeksgroep vinden waar ze zich bij kunnen aansluiten: waar de onderzoeksfocus van de student en de groep op één lijn ligt, en waar de groepsleider wil dat de student zich bij hun groep aansluit om verder te werken aan de toekomst. projecten. Het is ook een uitstekende gelegenheid voor studenten om over disciplines heen te leren denken en interdisciplinaire vaardigheden op te bouwen.
In aanmerking komend examen
Tijdens het kwalificerende examen worden de kennis van studenten binnen het voorgestelde onderzoeksgebied, hun vermogen om belangrijke onderzoeksproblemen te identificeren en hun vermogen om manieren te bedenken om deze problemen aan te pakken, beoordeeld door de scriptiecommissie.
Het kwalificerende examen neemt de vorm aan van een presentatie en een mondeling examen. Studenten moeten slagen voor het kwalificerende examen om door te gaan met het PhD-programma en scriptieonderzoek uit te voeren.
Thesis Research
Na het behalen van het kwalificerende examen voeren studenten een scriptieonderzoek uit binnen een onderzoeksgroep. Er zijn tweejaarlijkse evaluaties die de voortgang van de studenten evalueren en ervoor zorgen dat ze op koers blijven richting de afronding van het doctoraat.
Studenten worden ook aangemoedigd om hun resultaten te presenteren op wetenschappelijke conferenties en jaarlijks hun onderzoek binnen het Instituut te presenteren.
Galerij
toelatingen
Beurzen en financiering
Op alle onderzoeksgebieden is financiering van het allergrootste belang om de middelen die wetenschappers nodig hebben in stand te houden. ISTA vertrouwt op diverse financieringsbronnen om al haar onderzoekers te ondersteunen.
Het Grant Office is er om aanvragers te ondersteunen die externe financiering willen aanvragen. PhD-studenten bij ISTA vormen daarop geen uitzondering, aangezien het het beste is om schrijfvaardigheid al vroeg in iemands wetenschappelijke carrière te verwerven. Voor academische sollicitaties kunnen competitieve peer-reviewed fellowships een krachtige indicator zijn dat 1) u een wetenschapper bent die het waard is om in te investeren, en 2) uw onderzoeksprojecten van de hoogste kwaliteit zijn.
Fellowships die zijn toegekend aan promovendi en stagiaires bij ISTA zijn onder meer:
- DOC-beurzen van de Oostenrijkse Academie van Wetenschappen
- Beurzen van de Böringer Ingelheim Foundation
- IBM PhD-beurs
- FEMTech-stipendia van de FFG, en
- ISternships (intern gefinancierd).
Studenten kunnen ook deel uitmaken van grotere projecten binnen hun onderzoeksgroep. ISTA is bijzonder succesvol geweest in het ontvangen van een groot aantal prestigieuze subsidies van de Europese Onderzoeksraad (ERC) , die innovatieve projecten belonen voor hun excellente onderzoek.
Bovendien kunnen studenten betrokken zijn bij projecten die worden gefinancierd door meer lokale bronnen, zoals:
- Het Oostenrijkse Wetenschapsfonds (FWF)
- Het Land Niederösterreich (NFB)
De mogelijkheid om te netwerken met andere instellingen is een van de hoogtepunten van de coöperatieve subsidies die momenteel bij ISTA worden aangeboden. Deze brengen eminente wetenschappers (en soms bedrijven) uit heel Europa en daarbuiten samen om te werken aan uitdagingen op een specifiek gebied. Ze kunnen ook specifiek gericht zijn op de opleiding van promovendi, zoals het geval is bij:
- Doktoratskollegs van de FWF
- Initial Training Networks (ITN) van de Europese Commissie
Alle wetenschappers bij ISTA worden door het Grant Office ondersteund in alle zaken die verband houden met externe financiering : van aanvraag en implementatie tot rapportage aan de relevante financieringsorganisaties.
leerplan
Het PhD-programma bestaat uit twee verschillende fasen:
- Fase I: Vóór het kwalificerende examen
- Fase II: Na het kwalificerende examen
Fase l
Wanneer studenten deelnemen aan het PhD-programma van ISTA , maken ze geen deel uit van een specifieke onderzoeksgroep.
Tijdens de eerste fase:
- Voer drie onderzoeksrotaties uit met drie verschillende onderzoeksgroepen (van elk ongeveer twee maanden)
- Zoek een promotor (een professor bij ISTA )
- Vorm een afstudeercommissie, bestaande uit:
- De begeleider(s)
- Twee andere leden van de scriptiecommissie (waarvan één extern)
- Slaag voor een kwalificerend examen, dat bestaat uit
- Een mondelinge presentatie van het scriptievoorstel, en
- Een mondeling examen over het scriptievoorstel en de leeslijst
- Voldoe aan de cursus- en kredietvereisten (zie hieronder voor details)
Korte route/lange routestatus
Op het moment van toelating krijgen studenten een standaard “lange route” toegewezen; of “korte route; status afhankelijk van hun opleidingsachtergrond. Normaal gesproken worden studenten met een bachelordiploma ingedeeld in het lange traject en studenten met een masterdiploma in het korte traject. Studenten kunnen vóór december van jaar 1 een aanvraag indienen om van route te veranderen.
Kernvereiste
- Kernproject (herfstsemester)
- Track kerncursus (lente semester)
- Essentiële vaardigheden (workshopserie)
Keuzevereiste
- In aanmerking komende cursussen voor studenten met een korte route: 12 ECTS
- In aanmerking komende cursussen voor studenten met een lange route: 24 ECTS
Optionele cursussen
Studenten op de lange route moeten in totaal 30 ECTS-credits aan cursussen behalen; studenten op de korte route hebben in totaal 42 ECTS nodig.
Fase II
Na het behalen van het kwalificerende examen werken studenten voornamelijk aan onderzoek in de richting van een proefschrift . De exacte vereisten van de scriptie variëren per discipline, maar studenten werken steevast nauw samen met hun begeleider en/of de rest van de onderzoeksgroep om origineel onderzoek van het hoogste niveau te produceren en een belangrijke bijdrage te leveren aan het begrip van een specifiek onderwerp van de scriptie. onderzoek.
Van studenten in Fase II wordt verwacht dat zij gedurende ten minste één cursus van een half semester onderwijsassistentie (TA) aanbieden voordat ze afstuderen. Ook voeren zij halfjaarlijks voortgangsgesprekken samen met hun begeleider(s) en leden van de scriptiecommissie. Het doel van voortgangsbeoordelingen is om de prestaties van de student te bespreken en om te beoordelen of er redelijke vooruitgang is geboekt in de richting van het doctoraat. graad, en geef constructieve suggesties over hoe de studenten de vastgestelde doelen kunnen bereiken en het afstudeerproject tijdig kunnen voltooien.
Daarnaast geven studenten in Fase II jaarlijks presentaties over hun afstudeeronderzoek . Deze presentaties zijn een kans voor studenten om hun voorlopige onderzoeksresultaten aan het bredere instituut te presenteren, feedback te krijgen en hun presentatievaardigheden aan te scherpen.
Een scriptieverdediging wordt doorgaans gepland binnen drie tot vier jaar na het behalen van het kwalificerende examen. Het bestaat uit een openbare mondelinge presentatie van het concept proefschrift (normaal 40-50 minuten) in aanwezigheid van de scriptiecommissie, gevolgd door vragen en antwoorden over het proefschrift.
Zodra een afstudeerscriptie is ingediend en geaccepteerd door de scriptiecommissie, zal de Ph.D. graad wordt toegekend door het Instituut.