Keystone logo
James Madison University Doctoraat in Beoordeling en Meting
James Madison University

Doctoraat in Beoordeling en Meting

Harrisonburg, Verenigde Staten

2 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

Invoering

De visie van het Doctor of Philosophy (Ph.D.) -programma in beoordeling en meting bij JMU is om een nationale reputatie op te bouwen en te behouden als een waardevolle hulpbron bij de beoordeling van onderwijsresultaten en bij toegepaste en theoretische meting. Als zodanig zal het programma helpen voldoen aan de groeiende vraag naar beoordelings- en meetprofessionals in een breed scala aan toegepaste omgevingen.

Om deze visie te bereiken, is de missie van het doctoraatsprogramma:

 • Zorg voor training voor zijn afgestudeerde studenten die rigoureus, op theorie gebaseerd cursuswerk op het gebied van beoordeling en meting combineert met uitgebreide praktijkgerichte beoordelingservaringen. Deze training bereidt studenten voor op het aanpakken van de toenemende externe druk voor nauwkeurige gegevens in een breed scala aan omgevingen, waaronder hoger onderwijs, K-12-onderwijs, non-profitorganisaties en overheidsorganisaties.
 • Voer een hoogwaardige studiebeurs uit die de kennis op het gebied van beoordeling, meting en kwantitatieve methoden aanzienlijk zal vergroten en een effectievere praktijk op deze gebieden zal bevorderen.
 • Bied, zowel voor JMU als externe kiesdistricten, waardevolle serviceactiviteiten die effectieve beoordelingspraktijken bevorderen en bijdragen aan het professionele welzijn van de gebieden van beoordeling, meting en kwantitatieve methoden.

De focus van de beoordelingstraining in de Ph.D. programma gaat over het ontwerpen van programmabeoordelingsstrategieën, empirisch onderzoek van nieuwe meet- en beoordelingsmethoden, identificatie van geschikte bestaande en/of constructie van nieuwe beoordelingsmaatregelen/methoden, kwantitatieve analyse van geaggregeerde gegevens, passend gebruik van beoordelingsresultaten en effectieve communicatie van resultaten voor verschillende doelgroepen. Bovendien, met de uitgebreide achtergrond in meettheorie en kwantitatieve methoden die worden geboden, kunnen de afgestudeerden van deze Ph.D. programma worden opgeleid als experts op deze gebieden, waardoor ze het veld kunnen betreden met een kennisbasis die veel verder gaat dan de pragmatische aspecten van het implementeren van beoordelingsstrategieën.

Hoewel het programma zich richt op toepassingen van beoordeling, meting en kwantitatieve methodologie in het hoger onderwijs, kunnen studenten de vaardigheden en kennis die in het programma zijn opgedaan, toepassen op gebieden zoals K-12-onderwijs, de industrie en de overheid. Studenten zijn niet opgeleid om een psychologische beoordeling van individuen uit te voeren voor klinische diagnostische of therapeutische doeleinden. In plaats daarvan draait training om het ontwerpen en verbeteren van methoden om de effectiviteit van programma's te meten, de ontwikkeling en psychometrische evaluatie van meetinstrumenten en de effectieve toepassing van kwantitatieve methoden.

De Ph.D. programma in beoordeling en meting houdt zich aan een praktijk-wetenschapper, toegepast model van graduate training, gebouwd op een solide theoretische basis in de wetenschappelijke psychologie. Het programma integreert pedagogische grondslagen van psychologie, meting, beoordeling, kwantitatieve methoden en toegepaste ervaring. Het trainingsmodel is verder ontworpen om te profiteren van de eerdere educatieve en professionele ervaringen en training van inkomende studenten om deze vaardigheden uit te breiden, te versterken en aan te vullen.

Bijzonderheden

 • Sterke toewijding aan de ontwikkeling van studenten door middel van kleine klassen met individuele begeleiding en advisering door de faculteit.
 • Ontwikkeling van professionele vaardigheden door middel van toegepaste projecten en ervaringen, inclusief het werken met facultaire commissies over beoordelingsgerelateerde kwesties.
 • Betrokkenheid bij toegepaste beoordelingsprojecten in academische majors, algemeen onderwijs en studentenzaken, via het Centre for Assessment and Research Studies.
 • Mogelijkheden om software te leren voor statistische analyses, itemresponstheorie, computergebaseerd testen en een verscheidenheid aan gespecialiseerde meettoepassingen.
 • Ontwikkeling van interpersoonlijke, adviserende en professionele communicatieve vaardigheden.
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan alle fasen van het beoordelingsproces door te werken in een internationaal erkend beoordelingsprogramma met toonaangevende professionals in het veld.

Studiemogelijkheden

Er zijn twee opties om je aan te melden voor het programma.

 • Studenten met een masterdiploma kunnen rechtstreeks een aanvraag indienen bij de Ph.D. programma.
 • Studenten met een bachelordiploma kunnen zich aanmelden voor het gezamenlijke MA/Ph.D-programma. Het gezamenlijke programma stelt studenten met een sterke staat van dienst in statistieken, onderzoeksmethoden of gerelateerde cursussen in staat om toelating tot onze MA en Ph.D. programma's tegelijk. Studenten die onder deze optie worden toegelaten, zullen eerst de vereisten voor de Quantitative Psychology-concentratie van de MA-graad Psychological Sciences voltooien. Na het behalen van de MA-graad gaan studenten direct door naar de Assessment and Measurement Ph.D. programma.

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma resultaat

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Voorzieningen

Over de school

Vragen