Keystone logo
L’Université Catholique Du Congo Doctoraat in de filosofie
L’Université Catholique Du Congo

Doctoraat in de filosofie

Kinshasa, Democratische Republiek Congo

Request duration

Frans

Full time

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

De Faculteit der Wijsbegeerte heeft als essentiële doelstelling bij te dragen tot de opleiding van professionele filosofen en om, als een van de belangrijkste centra van belangstelling en reflectie, de mens in het algemeen en het Afrikaanse religieuze fenomeen in het bijzonder te hebben. Het filosofische trainingsprogramma heeft de neiging om de student de breedte en kracht van geest te geven die essentieel zijn voor een filosofisch en wetenschappelijk begrip van de Afrikaanse samenleving, denken, wijsheid en spiritualiteit.

Zo wil de faculteit haar studenten helpen om in dialoog te gaan met theologen en andere wetenschappers. De begunstigden van een dergelijke opleiding staan ten dienste van de kerk en de natie in verschillende onderwijssectoren en voor alle andere nationale ontwikkelingstaken waarvoor hun opleiding is bedoeld.

De basisstudies zijn gespreid over vijf jaar, namelijk 3 jaar licentie en 2 jaar master. Het licentieprogramma kan worden aangevuld met dat van de Aggregatie van het hoger secundair onderwijs dat de afgestudeerde in de wijsbegeerte machtigt om les te geven in het secundair onderwijs.

Op het niveau van de derde cyclus kunnen studenten de diploma's van Diplôme d'Etudes Approfondies en philosophie, Doctor in de wijsbegeerte en Agrégé de l'enseignement supérieur in de filosofie behalen.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

  • PhD in Afrikaans
    • Johannesburg, Zuid-Afrika
  • Onderzoeksgraden (MPhil / PhD) in Afrikaanse studies
    • London, Verenigd Koninkrijk