Keystone logo
Michigan Technological University MTU

Michigan Technological University MTU

Michigan Technological University MTU

Invoering

Michigan Technological University begon als de Michigan Mining School in Houghton in 1885. Opgericht door de staat Michigan om mijningenieurs op te leiden om de lokale kopermijnen beter te beheren, begon de school met vier docenten en 23 studenten op de tweede verdieping van een gebouw op Montezuma Avenue in Houghton. Het gebouw, decennialang in gebruik als de Houghton Fire Hall, is nu een nachtclub en restaurant.

De Michigan Mining School en het daaropvolgende Michigan College of Mines trainden nationaal en internationaal erkende mijnbouwingenieurs. Onze eerste president, Marshman E. Wadsworth (1887-98), hield toezicht op de oprichting van een sterke faculteit, de verplaatsing naar onze huidige campuslocatie en een universiteitsmissie.

Aan de Michigan Technological University bouwen en lanceren onze 7.000 gekke slimme studenten nanosatellieten, maken prothetische enkels beter en verbinden robots met kinderen. Alleen al dit jaar zullen Michigan Tech-studenten 126.000 uur besteden aan het werken met facultaire mentoren aan betaald onderzoek. Onze 18 centra en instituten zijn gewapend met $ 80,4 miljoen aan onderzoeksuitgaven. Husky's verdienen met $ 65.000 (mediaan) de negende hoogste startsalarissen van het land. Het is een toekomst als geen ander.

English Language Requirements

Certificeer uw Engelse taalvaardigheid met de Duolingo Engelse test! De DET is een handige, snelle en betaalbare online test Engels die wordt geaccepteerd door meer dan 4.000 universiteiten (zoals deze) over de hele wereld.

Locaties

  • Houghton

    Townsend Drive,1400, 49931, Houghton

    Vragen