Keystone logo
© Nova National School of Public Health
NOVA University Lisbon - National School of Public Health

NOVA University Lisbon - National School of Public Health

NOVA University Lisbon - National School of Public Health

Invoering

Toonaangevend op het gebied van volksgezondheidseducatie

204164_Designsemnome2.png

NOVA National School of Public Health ( NOVA NSPH ) heeft deze leidende positie bereikt op basis van een geconsolideerde en gediversifieerde aanpak met een opleidingsportfolio van afgestudeerde cursussen gebaseerd op de behoeften van vandaag, gericht op een studentgericht leerproces en met een panel van vooraanstaande en ervaren professoren .

In nauwe samenwerking met onderzoek en een sterke verbinding met de praktijk heeft de NOVA NSPH een kritische massa van zeer gedifferentieerde professionals ontwikkeld. Onze studenten onderscheiden zich door hun technische, wetenschappelijke vaardigheden en vermogen om in verschillende sectoren te handelen, waarbij ze de meest complexe volksgezondheidsproblemen het hoofd kunnen bieden, in een voortdurend veranderende mondiale context.

Nationale en internationale R&D

Wij ontwikkelen nationaal en internationaal kwaliteitsonderzoek .

NOVA NSPH leidt en neemt deel aan complexe en competitieve onderzoeksprojecten, in een cultuur die wordt geleid door de huidige en toekomstige uitdagingen van de volksgezondheid, gericht op innovatie en sociale impact.

De productie van bewijsmateriaal ondersteunt de gezondheid en het welzijn van de bevolking en versterkt de gezondheidszorgsystemen, waarbij de prioriteit ligt bij het vertalen van het bewijsmateriaal naar toepasbare oplossingen, in reële contexten, van lokaal tot mondiaal.

Mensen zijn de sleutel tot ons succes

Ons succes wordt gemaakt door ons team. Medewerkers zijn van cruciaal belang voor onze instelling omdat zij rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van onze missie, ons doel en onze uitgangspunten . Het is de betrokkenheid van docenten, onderzoekers, partners, studenten en alumni die het mogelijk maakt deze belangrijke rol in de gemeenschap op zich te nemen.

Onze studenten

NOVA NSPH verwelkomt jaarlijks ongeveer 180 nieuwe studenten voor cursussen van één of meer jaar, inclusief doctoraten, masters en specialisaties. Daarnaast volgen ongeveer 200 studenten korte cursussen.

Master-, PhD- en andere afstudeerscripties worden doorgaans gepubliceerd in erkende wetenschappelijke tijdschriften. Onze studenten hebben verschillende onderwijsachtergronden, waaronder geneeskunde, verpleegkunde, farmacie, gezondheidstechnologieën, ondernemers, economie, management, rechten, psychologie en andere.

Statistieken

Feiten en cijfers

Tarief van inzetbaarheid

 • De inzetbaarheid van NOVA NSPH Masters is hoger dan 85%.
 • NOVA NSPH PhD-studenten hebben een inzetbaarheidspercentage van 100%.
 • Een jaar na voltooiing van een NOVA NSPH Master Course zijn studenten vaak 'zelfstandige' (+21% versus het jaar ervoor).

Innovatie en ondernemerschap

 • Ongeveer 1/3 van de masters en PhD's is op een of andere manier betrokken bij initiatieven op het gebied van innovatie en ondernemerschap. Deze activiteiten omvatten het behoud van reeds bestaande familiebedrijven en de oprichting van nieuwe bedrijven.
 • PhD's die betrokken zijn bij ondernemersinitiatieven zijn vooral gericht op het creëren van nieuwe producten en/of diensten.

Internationale studenten

88 buitenlandse studenten van 24 nationaliteiten

8% van de omzet uit internationale bronnen

Deze informatie is gebaseerd op OBIPNOVA – Observatory for Professional Insertion of NOVA University of Lisbon Graduates data, die volgt op de NOVA National School of Public Health-studenten (afgestudeerden, masters en PhD's), gedurende 10 jaar na het behalen van hun diploma.

  Campusfuncties

  De campus

  Bibliotheek

  Onze Bibliotheek heeft een capaciteit van 15 gebruikers met gratis toegang tot alle publicaties. Het is beschikbaar voor het onderwijzend personeel en de studenten, maar ook voor NOVA NSPH alumni en voor het grote publiek, volgens de voorschriften van ons Documentatie- en Informatiecentrum - CDI.

  'Onze Bibliotheekcollectie' telt ruim 17.500 banden (inclusief de zogenaamde grijze literatuur), in een openbare catalogus; en ongeveer 200 wetenschappelijke tijdschriften in gedrukte vorm.

  We hebben een interbibliothecaire leendienst, nationaal en internationaal beschikbaar, waar gebruikers toegang kunnen aanvragen tot boeken, hoofdstukken uit boeken en tijdschriftartikelen die niet beschikbaar zijn in onze faciliteiten.

  De Bibliotheek biedt toegang tot diverse full-text databases en tot Biblioteca do Conhecimento Online (b-on) waar gebruikers informatie kunnen halen uit een groot aantal wetenschappelijke publicaties, ook buiten de campus.

  Internet toegang

  De Schoolcampus beschikt over wifi in het gehele gebouw. Er is ook een computercentrum beschikbaar voor studenten, met ongeveer 30 werkstations, allemaal met internet en printertoegang.

  Schoollaboratoria

  NOVA NSPH wordt erkend voor haar onderzoek naar verschillende kwesties op het gebied van de volksgezondheid. Daarvoor beschikt de school over 2 labo’s:

  Het Laboratorium voor Analyse- en Managementtechnieken
  Het Laboratorium voor Analyse- en Managementtechnieken is een belangrijke database met technieken voor onderwijs/leer- en onderzoeks-, ontwikkelings- en innovatieprojecten.

  Het Arbeidsgezondheidslaboratorium
  Het NOVA NSPH Laboratorium voor Arbeidsgezondheid is een plaats gewijd aan de ontwikkeling van onderzoeksprojecten en de sponsoring van externe acties voor de Gemeenschap. Het ontwikkelt ook klinische beoordelingstechnieken op het gebied van gezondheidstoezicht, binnen de context van arbeidsgezondheid, die kunnen worden toegepast in het onderwijsleerproces van de geavanceerde cursus arbeidsgeneeskunde.

   toelatingen

   NOVA NSPH heeft ruim 25 cursussen per jaar. Omdat Ph.D., Masters, Posgraduated of Short Term Courses allemaal verschillende toelatingsdata hebben.

   U kunt deze informatie vinden op onderstaande website of contact opnemen met onze Academische Diensten ( [email protected] ).

   NOVA Nationale School voor Volksgezondheid Kalender

   1 semester: september tot februari
   2 semester: februari tot juli
   Examens - 1 semester: februari
   Examens - 2e semester: juli/september

   Visum vereisten

   Portugal trekt veel internationale studenten aan vanwege de gerenommeerde universiteiten, het milde klimaat, de lage kosten van levensonderhoud en de internationale sfeer. Portugal verwelkomt zowel EU/EER- als niet-EU/EER-studenten, maar het proces verschilt afhankelijk van hun nationaliteit.

   Studenten die EU/EER-burgers zijn, hebben geen visum nodig om in Portugal te studeren. Ze kunnen zich inschrijven voor een studiecursus en in het land aankomen zonder dat ze aan specifieke vereisten hoeven te voldoen en een visum moeten verkrijgen.

   Als je een niet-EER-burger bent en naar Portugal wilt komen om te studeren, heb je een studentenvisum nodig. Lees meer over deelnamevereisten en verschillende soorten Portugese studievisa bij de Portugese ambassade of het consulaat in uw thuisland en volg hun instructies.

   Internationale programma's

   NOVA National School of Public Health-studenten kunnen deelnemen aan internationale mobiliteitsprogramma's via verschillende Erasmus+ modaliteiten voor studies en stages .

   Bekijk NOVA op de Wereldkaart en raadpleeg de landen van bestemming, partnerinstellingen en de wetenschappelijke interessegebieden.

   Statistieken van alumni

   Ranglijsten

   Masteropleiding Volksgezondheid

   1ª in TOP 100 van Eduniversal Best Masters Ranking 2022

   In 2022 werd de Public Health Master Course van de NOVA National School of Public Health erkend als de " Best Masters 2022 " door de EDUNIVERSAL BEST MASTERS RANKING in de categorie "Gezondheid".

   APHEA internationale certificering

   In 2023 ontving de Public Health Master Course de APHEA International-certificering , wat niet alleen de uitmuntendheid van de cursus aantoont, maar ook de toewijding van de NOVA National School of Public Health aan de internationale onderwijsnormen voor gezondheidszorgmanagement.

   Locaties

   • Lisbon

    Avenida Padre Cruz, 1600-560 Lisbon, 1600-560, Lisbon

   • Lisbon

    Lisbon, Portugal

    Vragen