
Research Degrees (MPhil/PhD) in Cultural, Literary and Postcolonial Studies
London, Verenigd Koninkrijk
DUUR
3 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time, Deeltijd
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Sep 2025
COLLEGEGELD
GBP 22.490 / per year *
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* for overseas student full-time | GBP 4,860 home student full-time | overseas student part-time: GBP 11,245 per year | home student part-time: GBP 2,430 per year
Galerij
toelatingen
leerplan
Structuur
In het eerste jaar bereiden studenten zich voor op onderzoek door een MPhil-trainingsprogramma te volgen, bijeengeroepen door de voorzitter van het Centrum voor Culturele, Literaire en Postkoloniale Studies. Studenten zullen ook sterk worden aangemoedigd om de kerntheoriecursussen in de drie disciplines bij te wonen, waarbij de overige elementen worden overeengekomen tussen de student, de onderzoeksbegeleider (een lid van de CCLPS-stuurgroep) en de begeleider(s). Facultatieve onderdelen kunnen bestaan uit specialistische disciplinaire, taal- of regionale cultuurcursussen, waarvan de aanwezigheid kan worden overeengekomen tussen de student en de begeleidingscommissie.
MPhil-studenten zijn verplicht deel te nemen aan het CCLPS Weekly Research Training Seminar en een cursus generieke onderzoeksmethoden die wordt aangeboden binnen de Faculteit Talen en Culturen, bijeengeroepen door de Associate Dean for Research. De training generieke onderzoeksmethoden omvat cursussen die worden aangeboden door de Academic Development Directorate (ADD) en de SOAS Library.
De website van de Doctoral School biedt ook informatie over onderzoekstrainingen in Londense instellingen voor hoger onderwijs.
Van MPhil/PhD-studenten wordt bovendien verwacht dat ze regelmatig de seminarreeksen, lezingen, conferenties en de CCLPS Postgraduate Annual Conference van het Centrum bijwonen, die in juni 2012 begon en jaarlijks wordt georganiseerd door de CCLPS PhD-gemeenschap. Alle details van CCLPS-evenementen zijn beschikbaar op de SOAS CCLPS-site. Derde en laatstejaars CCLPS-promovendi wordt gevraagd om hun onderzoeksprojecten te presenteren in de CCLPS-seminars en lezingenreeksen, aangezien dat een belangrijk onderdeel van hun professionele opleiding vormt.
Upgrade procedure
MPhil-studenten dienen een upgradehoofdstuk in (van ongeveer 10.000-12.000 woorden exclusief bibliografie), meestal met de volgende elementen:
- onderzoeksgrondslag en context van het voorgestelde onderzoek
- boekbeoordeling
- belangrijkste onderzoeksvragen
- theoretisch en methodologisch kader & overwegingen
- voorgestelde onderzoeksmethoden
- ethische kwesties (indien van toepassing)
- schets van de structuur van het proefschrift
- schema van onderzoek en schrijven
- bibliografie
Aanpassingen aan één of meer van deze onderdelen, inclusief toevoegingen of schrappingen waar nodig, zijn mogelijk na voorafgaande afspraken tussen de studenten en de begeleiders.
Dit upgradevoorstel wordt beoordeeld door de onderzoekscommissie van de student, op basis van een mondelinge presentatie van 20-30 minuten, gevolgd door een discussie, ook toegankelijk voor andere medewerkers en studentleden van het Centrum voor Culturele, Literaire en Postkoloniale Studies. Na succesvolle afronding van het upgradehoofdstuk, worden studenten formeel opgewaardeerd naar PhD en gaan ze door naar het tweede jaar. (Als de beoordelaars van mening zijn dat er tekortkomingen zijn in het upgradevoorstel, wordt studenten gevraagd het naar tevredenheid te herzien voordat de upgrade naar de PhD-status kan worden bevestigd.) Het is studenten normaal gesproken niet toegestaan om door te gaan naar het tweede jaar tot het upgradeproces Het is gedaan.
Studenten die in deeltijd studeren, volgen het MPhil-trainingsseminar in het eerste jaar en schrijven de opgewaardeerde paper in het tweede jaar. De tijdsduur voor veld- of onderzoek en het verzamelen en schrijven van materiaal wordt dienovereenkomstig aangepast.
Diploma's worden toegekend door SOAS University of London en zijn onderworpen aan SOAS University of London -regelgeving.
CCLPS Wekelijks onderzoekstrainingsseminar
Naast de training van generieke methoden, moeten MPhil/PhD-studenten in de CCLPS een wekelijks Research Training Seminar bijwonen in de disciplines vergelijkende literatuurwetenschap, culturele studies en postkoloniale studies, evenals in interdisciplinaire methoden en methodologieën in termen één en twee. Het doel van het trainingsprogramma is om een grondige basis te bieden in theorie, methoden, regionale, culturele, taalkundige en eventuele speciale disciplinaire expertise die nodig kan zijn voor het onderzoek.
De focus van het CCLPS MPhil/PhD Research Training Seminar zal liggen op de disciplines vergelijkende literatuurwetenschap, culturele studies en postkoloniale studies, en in relatie tot de literaire, kritische en culturele praktijken van Aziatische en Afrikaanse tradities. Het opleidingsprogramma zal ook worden ondersteund door regelmatige CCLPS-lezingen en seminarreeksen, conferenties en workshops en de CCLPS jaarlijkse postdoctorale conferentie.
CCLPS-trainingen
De CCLPS-trainingen zijn ontworpen om:
- analyse van en onderbouwing van theoretische uitgangspunten en kritische paradigma's die ten grondslag liggen aan de drie disciplines en hun met elkaar verweven trajecten en interdisciplinariteit
- een kritische verkenning van Europese en niet-Europese kritische tradities
- een kritische basis in de kruising van kritische methoden en methodologieën van geesteswetenschappen en sociale wetenschappen
- praktische analytische oefeningen en selectieve diepgaande analyse van bepaalde teksten evenals culturele fenomenen en instellingen, in het bijzonder met betrekking tot het gebied van culturele studies
- manieren van betrokkenheid bij kritische wetenschap en manieren om theoretische kaders te construeren
- een kritische basis in de nieuwe theorieën over 'Wereldliteratuur'
- kritische contexten waarin studenten figuren, scholen en theorieën kunnen identificeren en nastreven die zij relevant achten voor hun werk - de trainingssessies zijn niet bedoeld om algemene enquêtes aan te bieden
- oefeningen in de toepassing van bepaalde analytische instrumenten en kritische methoden, met name met betrekking tot het aannemen van een vergelijkende studiemethode, een postkoloniale benadering van onderzoek en culturele studies strategische interdisciplinariteit
- training in veldwerk en verzamelen en analyseren van gegevens
- training in methoden die worden gebruikt voor media- en filmstudies
- training in het lezen van het corpus van de scriptie of het primaire materiaal ervan
- training in presentatie, verspreiding, communicatie van onderzoek en manieren om feedback op het eigen project te gebruiken, aangezien studenten wordt gevraagd om te presenteren over hun 'literatuuroverzicht' in term 1 en over 'manieren om hun corpus te lezen' in termen 2
- het CCLPS Research Training Seminar biedt eerstejaarsstudenten ook de mogelijkheid om hun senior CCLPS-promovendi te ontmoeten en te begroeten en standpunten en ervaringen van de CCLPS-postdoctorale gemeenschap uit te wisselen.
Het wekelijkse CCLPS Research Training Seminar heeft tot doel onze nieuwe MPhil/PhD-studenten te verdiepen in verschillende op theorie en praktijk gebaseerde methodologieën, zodat het gebruik van niet-Europese tradities kan worden geïdentificeerd en uitgeoefend, versterkt door het unieke scala aan onderzoeksactiviteiten en regionale expertise die wordt aangeboden bij SOAS . Dit is ook het beoogde pad waardoor studenten mogelijk niet alleen hun werk in een discipline kunnen plaatsen, maar ook toekomstige bijdragen in deze discipline kunnen plannen terwijl ze de sferen van hun respectieve vakgebieden uitbreiden.
Belangrijke mededeling
De informatie op de programmapagina weerspiegelt de beoogde programmastructuur ten opzichte van de gegeven academische sessie