Keystone logo
Spertus Institute ARTS VAN HEBREEUWSE BRIEVEN
Spertus Institute

ARTS VAN HEBREEUWSE BRIEVEN

Chicago, Verenigde Staten

Request duration

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Afstand leren, Op de campus

Invoering

Bij het Spertus Institute omarmen we het idee dat de wijsheid van het joodse denken en de rijkdom aan joodse ervaringen de joodse samenleving en het jodendom vandaag de dag informeren. Onze programma's moedigen persoonlijke reflectie aan. Studenten worstelen met Joodse ideeën in dienst van hun persoonlijke, professionele en gemeenschappelijke vooruitgang.

Spertus Institute is speciaal ontworpen voor Joodse professionals in dienst, voornamelijk rabbijnen, maar kan ook interessant zijn voor onderwijzers en gemeentelijke hulpverleners met klassiek Hebreeuwse teksten van zeer hoog niveau. Het is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar loopbaanverbetering, loopbaanverandering en persoonlijke opbouw. In tegenstelling tot traditionele opleidingen volgt elke student in het programma een geïndividualiseerd leerproces. Het programma vereist academische excellentie in evenwicht met op vaardigheden gebaseerde kennis die rechtstreeks van toepassing is op degenen die een belangrijke bijdrage willen leveren aan het joodse leven. Kandidaten moeten een masterdiploma in Joodse Studies (of gelijkwaardig) en een aanzienlijke faciliteit met klassieke Hebreeuwse teksten hebben om in aanmerking te komen voor toelating.

Leerresultaten

Studenten in het DHL-programma leren:

Vaardigheden demonstreren in een verscheidenheid aan methodologieën en benaderingen door sleutelideeën, praktijken en problemen te conceptualiseren en kritisch te analyseren;

Vaardigheid tonen in het bestuderen van klassieke en moderne joodse literatuur, waaronder talmoed-, midrasj-, bijbel- en talmoedische commentaren, codes en responsa, kabbalistische en chassidische werken, middeleeuwse joodse ethische literatuur en piëtica, en liturgieën;

Traceer historisch, conceptueel en analytisch een verscheidenheid aan kwesties, ideeën en praktijken door het corpus van klassieke joodse literatuur;

Maak gebruik van de bronnen van joodse literatuur en historische ervaring om kwesties en problemen aan te pakken die het hedendaagse joodse leven uitdagen.

Cursusvereisten (54 studiepunten van een kwartier)

Spertus Institute Joodse Studies van het Spertus Instituut worden aangeboden op basis van een kwarttermensysteem, wat flexibele en asynchrone registratie en startdata mogelijk maakt. Als gevolg hiervan wordt studiepunt toegekend in kwarturen (in tegenstelling tot semesteruren).

Cursussen lezen (7 cursussen, elk drie studiepunten)

Zelfstudie of seminarie op tekst gebaseerde cursussen (7 cursussen, elk drie studiepunten)

Onderzoek en schrijven met betrekking tot het Project Demonstrating Excellence (4 cursussen, elk drie studiepunten)

Project dat excellentie aantoont

Het Project Demonstrating Excellence (PDE) is geen traditionele thesis, maar een toegepast, praktisch project gebaseerd op traditionele Joodse bronnen en bedoeld om actuele, op de omgeving gebaseerde problemen aan te pakken. Het is uniek voor elke deelnemer aan het programma en wordt voornamelijk offsite voltooid, onder facultair advies.

Cursustitels lezen

Joodse gedachte

Joodse ethiek

Joodse wet (Halacha)

Kernproblemen in het hedendaagse jodendom

Joodse gemeenschap: historische en sociologische ontwikkelingen

Keuzevakken voor kernlezen (bijvoorbeeld spiritualiteit, mystiek, gebed, 'geweldige boeken')

Extra werk specifiek gerelateerd aan de PDE

Over de school

Vragen