Keystone logo
The Hebrew University of Jerusalem

The Hebrew University of Jerusalem

The Hebrew University of Jerusalem

Invoering

Welkom bij The Hebrew University

De Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, opgericht in 1918 en officieel geopend in 1925, is de belangrijkste universiteit van Israël en tevens de toonaangevende onderzoeksinstelling. De Hebreeuwse Universiteit is internationaal gerangschikt onder de 100 toonaangevende universiteiten in de wereld en de eerste onder de Israëlische universiteiten. De erkenning die de Hebreeuwse universiteit heeft verworven, bevestigt haar reputatie van uitmuntendheid en haar leidende rol in de wetenschappelijke gemeenschap. Het benadrukt uitmuntendheid en biedt een breed scala aan studiemogelijkheden in de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, exacte wetenschappen en medicijnen. De universiteit stimuleert multidisciplinaire activiteiten in Israël en het buitenland en dient als een brug tussen academisch onderzoek en de sociale en industriële toepassingen ervan. De Hebreeuwse universiteit heeft als doelstellingen de opleiding van publiek, wetenschappelijk, onderwijskundig en professioneel leiderschap; het behoud van en onderzoek naar Joodse, culturele, spirituele en intellectuele tradities; en de uitbreiding van de grenzen van kennis ten behoeve van de hele mensheid./>

l

l
l

FEITEN:

Opgericht in: 1918 Geopend in: 1925 6 campussen 7 faculteiten 14 scholen 23.000 studenten 1.000 hogere faculteitsleden Meer dan 7000 patenten geregistreerd 8 Nobelprijswinnaars 1 Velden Medaillewinnaar in wiskunde Onder zijn stichters: Albert Einstein, Martin Buber, Chaim Nahman Bialik, Chaim Weizmann Excellence De Hebrew University streeft naar uitmuntendheid, een integraal onderdeel van haar academische leven. De uitmuntende wetenschappers hebben indrukwekkende doorbraken in verschillende disciplines bereikt en behoren tot de absolute topwinnaars van de competitieve beurzen van de European Research Council aan jonge onderzoekers. Een derde van alle concurrerende onderzoeksbeurzen die in Israël worden toegekend, wordt gewonnen door Hebreeuwse universiteitsgeleerden. Universitaire academici publiceren regelmatig in prestigieuze wetenschappelijke tijdschriften en hun onderzoek heeft opmerkelijke onderscheidingen gekregen in Israël en de rest van de wereld, waaronder de Nobelprijs, de Fields-medaille en de Israëlprijs. De meeste PhD-houders in Israël behaalden hun diploma aan de Hebreeuwse universiteit en onze alumni bekleden sleutelposities in de academische wereld, de openbare dienstverlening en het bedrijfsleven.

Het leven op de campus

s

In Jeruzalem, een van de mooiste steden in de wereld, heeft de universiteit drie campussen: de Mount Scopus-campus voor geesteswetenschappen en sociale wetenschappen; de Edmond J. Safra Campus voor exacte wetenschappen; en de Ein Karem Campus voor medische wetenschappen. De andere campussen zijn de Rehovot-faculteit voor landbouw, voeding, diergeneeskunde en milieuwetenschappen; het veterinaire ziekenhuis in Beit Dagan; en het Interuniversitair Instituut voor Mariene Wetenschappen in Eilat. De universiteit beschikt over drie sportfaciliteiten die tot de meest geavanceerde van het land behoren, 11 bibliotheken, 5 computercentra, 6.000 slaapzalen en tientallen groepen studentenactiviteiten gericht op politiek, de maatschappij, het milieu en meer.

Internationale betrokkenheid

73413_48379_LawFaculty-157_2.jpg

De Hebreeuwse Universiteit is internationaal gerangschikt onder de 100 toonaangevende universiteiten in de wereld. Het studentenbestand telt 23.000 studenten uit Israël en 65 andere landen. Het is actief betrokken bij internationale samenwerking voor onderzoek en onderwijs. Het heeft 150 overeenkomsten getekend voor gezamenlijke projecten met andere universiteiten en 25 overeenkomsten voor studentenuitwisselingen met 14 landen. Tot haar faculteitsleden behoren jonge geleerden die uit geavanceerde studies aan toonaangevende instellingen voor hoger onderwijs over de hele wereld naar Israël zijn teruggekeerd. De Hebreeuwse universiteit is een leider geweest in het bewerkstelligen van veranderingen in de wereldgemeenschap in landbouw, milieukwaliteit en volksgezondheid. Studenten uit ontwikkelingslanden hebben geavanceerde studies gedaan aan de Hebreeuwse Universiteit en zijn teruggekeerd naar hun thuislanden om de opgedane kennis toe te passen en het niveau van dienstverlening aan hun landgenoten te verbeteren. De Rothberg International School van de universiteit biedt programma's voor buitenlandse studenten. Onder de alumni bevinden zich actrice Natalie Portman, journalist Thomas Friedman en voormalige Amerikaanse ambassadeurs bij Israël Martin Indyk en Daniel Kurtzer.

Octrooien en innovaties Het Yissum Research Development Company van de Hebrew University is 15e in de wereld wat betreft het aantal geregistreerde patenten. Yissum is verantwoordelijk voor de marketing van de technologie en wetenschappelijke knowhow die wordt gegenereerd door onderzoekers en studenten van de Hebreeuwse Universiteit. Tot op heden heeft het meer dan 7.000 octrooien geregistreerd voor 2.023 uitvindingen, meer dan 600 van deze octrooien zijn gecommercialiseerd en producten vervaardigd op basis van de patenten worden verkocht met meer dan $ 2 miljard per jaar. De portefeuille van Yissum bestaat uit 72 bedrijven die gevestigd zijn op de achtergrond van uitvindingen die zijn ontwikkeld door onderzoekers van de Hebreeuwse Universiteit. Bijzonder opmerkelijke ontwikkelingen zijn onder meer de geneesmiddelen Exelon die worden gebruikt voor de behandeling van patiënten met de ziekte van Alzheimer en Doxil voor gebruik bij eierstokkanker; een kersentomatenras met een bijzonder lange en uitstekende houdbaarheid; en Mobileye, een 'computer-vision' botsingwaarschuwing voor voertuigen en bestuurdersbeveiligingssysteem. Alle foto's van Daniel Hanoch.

Locaties

  • Jerusalem

    The Hebrew University of Jerusalem , , Jerusalem

Opleidingen

Vragen