Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
The University of Iowa

The University of Iowa

The University of Iowa

Invoering

The University of Iowa is een van Amerika's belangrijkste openbare onderzoeksuniversiteiten.

Opgericht in 1847, is het de oudste instelling voor hoger onderwijs van de staat en ligt het langs de pittoreske Iowa-rivier in Iowa City.

De University of Iowa is lid van de Association of American Universities sinds 1909 en de Big Ten Conference sinds 1899. The University of Iowa is de thuisbasis van een van de meest geprezen academische medische centra in het land, evenals een wereldwijd erkende leider in de studie en het ambacht van schrijven. Iowa staat bekend om zijn uitmuntendheid in zowel de kunsten als de wetenschappen en biedt niet-gegradueerde, afgestudeerde en professionele academische programma's van wereldklasse op een groot aantal verschillende gebieden.

Missie

Bij de oprichting in 1847 werd The University of Iowa door de staatswetgever belast met een drievoudige missie van onderwijs, onderzoek en openbare dienstverlening. Bij het nastreven van die missie vandaag, biedt de universiteit uitzonderlijke onderwijs- en transformatieve educatieve ervaringen die studenten voorbereiden op succes en vervulling in een steeds diversere en mondialere omgeving; bevordert wetenschappelijke en creatieve inspanningen door middel van toonaangevend onderzoek en artistieke productie; en brengt leren en ontdekken in dienst van de mensen van de staat Iowa, de natie en de wereld, en verbetert levens door middel van onderwijs, gezondheidszorg, kunst en cultuur, en gemeenschaps- en economische vitaliteit.

Visie

The University of Iowa zal de eerste keuze zijn voor een diverse en getalenteerde groep studenten, docenten en medewerkers, die nieuwe hoofdstukken van verkenning, ontdekking, creatie en betrokkenheid zullen creëren. Samen zullen we ervoor zorgen dat de universiteit een van de meest vooraanstaande openbare universiteiten van het land wordt.

Kernwaarden

Onze kernwaarden bepalen wie we zijn en wie we willen zijn als universitaire gemeenschap. Bij het plannen, het stellen van prioriteiten en het nemen van dagelijkse beslissingen over de uitvoering van onze missie, laten we ons leiden door deze vijf onderling afhankelijke verplichtingen:

creativiteit

We ontdekken nieuwe manieren om de wereld te zien en beter te maken.

We zijn toegewijd aan het nastreven van nieuwe kennis en artistieke creatie en het gebruiken van die ontdekkingen om een transformerende impact te hebben op onze staat en in onze lokale, nationale en mondiale gemeenschappen.

Gemeenschap

Wij staan voor samenwerking en actieve betrokkenheid.

We waarderen de bijdragen van elk individu, terwijl we erkennen dat onze grootste successen komen wanneer we samenwerken aan creatieve bijdragen - vaak over disciplines en afdelingen heen en vaak met gemeenschapspartners.

Uitmuntendheid

We verwachten het beste van onszelf in alles wat we doen.

We meten onszelf aan de hand van strenge normen, respecteren hoge ambities en prestaties en verwachten van alle leden van de universitaire gemeenschap dat ze naar uitmuntendheid streven.

Inclusion

We bevestigen en vieren alle achtergronden en identiteiten.

We bereiken uitmuntendheid door een diverse, getalenteerde populatie van studenten, docenten en personeel aan te trekken en te behouden en een gastvrije en toegankelijke omgeving te bouwen waarin individuen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en de kans krijgen om te gedijen.

Integriteit

We zijn eerlijk, eerlijk, respectvol en ethisch.

We houden ons aan de hoogste standaard van professionele en wetenschappelijke ethiek, zijn verantwoordelijk voor onze beslissingen en acties, oefenen verantwoordelijk beheer uit van de middelen die ons zijn toevertrouwd, en behandelen elkaar met eerlijkheid en billijkheid.

Statistieken

 • 31.206 totale inschrijvingen, najaar 2021
 • 23-29 midden 50% bereik van ACT-scores
 • 3,81 mediane GPA, klasse van 2025

Inschrijving, najaar 2021

Type leerlingInschrijving
Niet-gegradueerde21.608
Afstuderen6.415
Professioneel (doctoraat)1.886
Postdoctorale opleiding1.297
Totaal31.206

Inschrijving op ras/etniciteit

Ras/etniciteitAantal inschrijvingen% van totaal
Afro-Amerikaans of zwart9713,1%
Alaskan Native of American Indian540,2%
Aziatische Amerikaan1.5194,8%
Spaans of Latinx2.3497,4%
Internationale2.1037,8%
Native Hawaiian of andere Pacific Islander200,1%
Twee of meer rassen1.0293,2%
Wit (niet-Spaans) of onbekend ras23.68574,6%
 • 18,3 % Studenten van de eerste generatie
 • 1st Public School om mannen en vrouwen op gelijke basis toe te laten
 • 1e school die officieel een LGBT-studentengroep onderschrijft (in 1970)

  Locaties

  • Iowa City

   Iowa City, Verenigde Staten

  Opleidingen

   Instelling biedt ook:

   Vragen