Keystone logo
University of Chemistry and Technology, Prague

University of Chemistry and Technology, Prague

University of Chemistry and Technology, Prague

Invoering

De University of Chemistry and Technology, Prague ( UCT Prague ) is de grootste onderwijsinstelling in zijn soort in Midden-Europa met een traditie van bijna twee eeuwen. Met progressieve studiegebieden en een prestigieuze internationale reputatie biedt UCT Prague elke student een opleiding in geavanceerde technologieën en een uitstekende voorbereiding op lucratieve carrières over de hele wereld.

De University of Chemistry and Technology, Prague : verleden en heden

UCT Prague is een openbare universiteit voor hoger onderwijs die wetenschappelijke activiteiten, onderzoek, ontwikkeling en implementatie nastreeft. Het is een lid van de familie van 28 openbare en staatsuniversiteiten in de Tsjechische Republiek en is lid van de EUA (de Europese Universiteitsvereniging), FEANI (de Europese Federatie van nationale ingenieursverenigingen) en IGIP (International Society for Engineering Pedagogy). UCT Prague staat bekend om de diepte en breedte van zijn educatieve en onderzoeksactiviteiten in bijna alle takken van chemie, chemische technologie, voedselchemie en -technologie, biochemie, raffinage, waterbehandeling, energie en biologische wetenschappen en technologieën, evenals milieubescherming, materiaalwetenschappen en andere op chemie gebaseerde onderzoeksgebieden. UCT Prague werd gesticht in 1952, maar de oorsprong ervan gaat terug tot 1807 toen de eerste cursus in de chemie werd afgeleverd aan de Praagse Polytechnische Academie. Reorganisatie van de Polytechnische in 1920 resulteerde in de transformatie van de chemie-afdeling in de School of Chemical Technology, een van de zeven secties van de Tsjechische Technische Universiteit. UCT Prague heeft een aantal uitstekende alumni geproduceerd, waaronder Professor Otto Wichterle, uitvinder van zachte contactlenzen in de jaren 1950, en Vladimír Prelog, een professor aan ETH Zürich die in 1975 de Nobelprijs voor Chemie won, afgestudeerd aan de School of Chemical Technology in 1928. Prelog promoveerde daar enkele jaren later.

Opmerkelijk onderzoek

UCT Prague onderzoekers in UCT Prague waren zeer succesvol in het kaderprogramma van de Europese Gemeenschap, HORIZON 2020, en zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van veel nieuwe onderzoeksprojecten en samenwerkingsverbanden. Opmerkelijke eerdere inspanningen zijn onder meer:

 • RECOBA, Assoc. Prof. Juraj Kosek, sectoroverschrijdende real-time detectie, geavanceerde controle en optimalisatie van batchprocessen die energie en grondstoffen besparen.

 • PARTIAL-PGMs, Assoc. Prof. Petr Kočí, Ontwikkeling van nieuwe, high-performance hybride TWV / GPF Automotive nabehandelingssystemen door RaTIonAL-ontwerp: vervanging van PGM's en materialen voor zeldzame aarde.

 • SElySOs, prof. Karel Bouzek, Ontwikkeling van nieuwe elektrodematerialen en inzicht in afbraakmechanismen op elektrode-elektrolysecellen met hoge oxidatie.

 • SuPER-W, prof. Pavel Jeníček, Assoc. Prof. Jan Bartáček, Duurzaam Product, Energie en Resource Recovery from Wastewater.

 • Voedselkwaliteitsprojecten: FoodSmartphone, smartphoneapparaten voor on-site testen van voedselkwaliteit en -veiligheid; MultiCoop, Multidisciplinaire aanpak om de samenwerking te versterken en een nieuw platform te creëren voor een uitgebreide beoordeling van de voedsel- en voederveiligheid; AUTHENT-NET - Onderzoeksysteem voor voedselauthenticiteit, prof. Jana Hajšlová, Monika Tomaniová, PhD.

 • Wetenschapseducatie: SCICHALLENGE, Petr Holzhauser, MSc, Wetenschappelijke uitdagingen van de volgende generatie met behulp van participatieve technieken en digitale media.

faculteiten

UCT Prague (naast afdelingen die aan de behoeften van de hele universiteit voldoen) heeft vier faculteiten:

 • Faculteit voor chemische technologie

 • Faculteit voor milieutechnologie

 • Faculteit van voedsel en biochemische technologie

 • Faculteit van chemische technologie

UCT Prague in Numbers

UCT Prague heeft 871 personeelsleden (gegevens uit het jaaroverzicht 2014), waaronder 510 wetenschappelijk personeel en 361 onderzoekspersoneel. UCT Prague is geaccrediteerd voor het aanbieden van driejarige Bachelor (BSc) -programma's, tweejarige Master (MSc / Ing.) Programma's en Ph.D. programma's. Totale inschrijving bij UCT Prague in 2014: 3.606 Bachelor en Master studenten en 843 Ph.D. studenten (gegevens uit het jaaroverzicht 2014).

Wereldwijde samenwerking en samenwerking

UCT Prague werkt samen met meer dan 100 universiteiten en instellingen wereldwijd. De universiteit is de meest actieve Tsjechische universiteitsdeelnemer in het Erasmus-uitwisselingsprogramma voor studenten en heeft ook deelgenomen aan andere programma's zoals het vijfde en zesde kaderprogramma, COST, EUREKA en Leonardo da Vinci.

Computerfaciliteiten

UCT Prague onderhoudt hoogwaardige computervoorzieningen met een gigabitnetwerk. Computers zijn beschikbaar voor studenten, onderzoekers en professoren in bijna alle honderden laboratoria en werkruimten.

Bibliotheek: ChemTK

UCT Prague exploiteert de uitstekend uitgeruste bibliotheek, ChemTK, gelegen in het moderne gebouw van de National Library of Technology (NTK). De ChemTK-collectie bevat meer dan 100.000 boeken, handboeken, encyclopedieën, tijdschriften en andere publicaties. ChemTK onderschrijft 300 professionele tijdschriften en biedt elektronische toegang tot wetenschappelijke tijdschriften. Meer dan 2500 tijdschriften van prestigieuze wetenschappelijke uitgeverijen zijn momenteel beschikbaar in elektronisch formaat. ChemTK biedt ook toegang tot SciFinder, de Chemical Abstracts-service en andere gespecialiseerde bronnen (zie de volledige lijst van eResources) die onderzoek mogelijk maken tussen wetenschappelijke specialiteiten. De complete collecties Beibstein's Handbuch der Organische Chemie en Gmelin's Handbuch der anorganischen Chemie zijn ook beschikbaar in zowel gedrukte als elektronische vorm. Gedrukte edities zijn beschikbaar in de zeldzame boeken en speciale collecties van NTK in de leeszaal.

Centrale laboratoria

UCT Prague Central Laboratories van UCT Prague bestaan uit acht laboratoria:

 • Laboratorium voor Nucleaire Magnetische Resonantie (NMR) Spectroscopie

 • Laboratorium voor Infra-rood (IR) en Raman-spectroscopie

 • Laboratorium voor massaspectrometrie (MS)

 • Laboratorium voor organische elementanalyse

 • Laboratorium voor röntgendiffractie

 • Laboratorium voor Thermisch Gravimetrisch Analyse (TGA)

 • Laboratorium voor Atoom Absorptie Spectroscopie (AAS) en Laboratorium voor Oppervlakteanalyse

De laboratoria bieden hoogwaardige apparatuur voor gebruik door studenten, professoren en onderzoeksmedewerkers en zijn uitgerust met moderne instrumentatie. Laboratoriumpersoneel heeft ervaring met zowel routinematige als gespecialiseerde experimenten. De laboratoria worden gebruikt voor studentenprojecten, gesubsidieerd onderzoek en industriële toepassingen. Externe klanten (universiteiten, privébedrijven en anderen) kunnen de faciliteiten ook gebruiken. Laboratoriumpersoneel geeft ook les aan verschillende cursussen, workshops en andere seminars voor leden van de gemeenschap van UCT Prague . De cursussen bevatten praktische technieken en methoden voor spectra-interpretatie.

Locaties

 • UCT Prague Technická 5 166 28 Prague 6 – Dejvice, 166 28, Prague

Vragen