Keystone logo
© University of Lodz
University of Lodz

University of Lodz

University of Lodz

Invoering

De Universiteit van Lodz (Uniwersytet Łódzki) is het grootste kenniscentrum in de unieke Poolse regio en de thuisbasis van een groeiende en veranderende gemeenschap waar academische vaardigheden geweldige dingen mogelijk maken.

De UL werd opgericht in 1945 en is de grootste openbare instelling voor hoger onderwijs in de stad Lodz, de hoofdstad van de gelijknamige regio in centraal Polen. Meer dan 26 duizend studenten uit meer dan 90 landen komen naar de campus van de UL voor verschillende graden in meer dan 100 studierichtingen. Onder de afgestudeerden van de UL bevinden zich verschillende herkenbare namen, zoals tv-journaliste Anita Werner, cineast Pawel Edelman en de auteur van de boekenserie The Witcher, Andrzej Sapkowski. Als je naar Lodz komt, vind je de campusgebouwen (collegezalen, slaapzalen, sportfaciliteiten) allemaal gunstig gelegen in een levendig deel van de stad.

De Universiteit van Lodz heeft een diverse en multiculturele academische gemeenschap, waar elk jaar nieuwe onderwijsmogelijkheden op bachelor-, master- en PhD-niveau worden geboden. Als onderdeel van de UNIC-alliantie van Europese universiteiten heeft de UL nauwe strategische partners in heel Europa. Bovendien heeft ze wereldwijd meer dan 200 overeenkomsten. Geen wonder dat het aantal Engelstalige colleges, graden en curricula nog steeds toeneemt. Voor onderzoeksgerichte afgestudeerden zijn er de vier UL Doctoral Schools - voor grondig werk aan een proefschrift, vier jaar mentorschap en onderzoeksactiviteiten, en voorbereiding op de laatste fase van de promotie.

De Universiteit van Lodz is de grootste in centraal Polen die harten en geesten verovert, gewijd aan onderzoek en de ontwikkeling van hoger onderwijs, gericht op de transformatie van de gemeenschap. Ons kleine thuisland is Lodz - een stad met een ongewoon, moeilijk te imiteren karakter, ooit de hoofdstad van de Poolse industrie en cinematografie genoemd, vandaag de dag combineert het de charme van vervlogen tijden met de geest van moderne zaken, cultuur en wetenschap.

Universiteit van Lodz in de Europese Alliantie van Postindustriële Steden (UNIC)

Europese universiteiten zijn transnationale allianties die de universiteiten van de toekomst zullen worden, de Europese waarden en identiteit zullen uitdragen en een revolutie teweeg zullen brengen in de kwaliteit en het concurrentievermogen van het hoger onderwijs in Europa. Ze zullen dit doen door gezamenlijke implementatie van innovatieve oplossingen op het gebied van onderwijs en wetenschap en door diepgaande institutionele integratie.

We richten ons op gemeenschapsproblemen met betrekking tot beschavingsuitdagingen in het tijdperk van globalisering

We zoeken naar oplossingen voor problemen rond dakloosheid en sociale uitsluiting. We bestuderen patronen van sociaaleconomische segregatie om de uitroeiing van armoede te vergemakkelijken. We zoeken naar nieuwe methoden om kanker te bestrijden. We verzamelen grote DNA-databases van Polen om beschavingsziekten effectiever te voorkomen. We stellen oplossingen voor die geïntegreerde stedelijke revitalisatie bevorderen. We implementeren nieuwe methoden voor afvalverwerking. Overal ter wereld ontdekken en beschermen we nieuwe planten- en diersoorten. We helpen toegang te krijgen tot water in woestijngebieden. We analyseren de taal van haat en proberen de oorzaken ervan te vinden. We analyseren het culturele en religieuze erfgoed van Polen en de wereld in vele aspecten. We bestuderen het genetisch materiaal van mensen die duizenden jaren geleden leefden om onze voorouders en onszelf beter te leren kennen. We bevorderen consequent de ontwikkeling van de geesteswetenschappen in al haar variëteiten.

Missie

De missie van de Universiteit van Lodz is om op betrouwbare wijze onderzoek te doen en de waarheid die daaruit voortkomt te verkondigen, om de volgende generaties verstandig op te leiden, nuttig te zijn voor de samenleving en moedig te reageren op de uitdagingen van de moderne wereld.

Visie

We willen dat de Universiteit van Lodz een onderzoeksuniversiteit wordt met een sterke positie in het land en in Europa, die zich onderscheidt door de moed en degelijkheid van onderzoek, diversiteit en openheid in ondernemingen, en die wijze en verantwoordelijke burgers opleidt.

Campusfuncties

De infrastructuur van de Universiteit van Lodz creëert gunstige omstandigheden om te studeren, werken en leven. De universiteit bestaat uit faculteitsgebouwen, slaapzalen, sportfaciliteiten, conferentiecentra en gebouwen met de status van monumenten. Dit zijn ook faciliteiten die commercieel gebruikt kunnen worden.

De universiteitsgebouwen staan onder de hoede van het Property Management Center van de Universiteit van Lodz, dat onder meer tot taak heeft het beheer en de verkoop van onroerend goed van de Universiteit van Lodz, de verkoop van roerende goederen, de verhuur en verhuur van gebouwen, evenals transportdiensten en afvalbeheer.

De Universiteit van Lodz beschikt over aantrekkelijke zalen, kamers en recreatieruimtes die gebruikt kunnen worden door eenheden van de Universiteit van Lodz en die (tegen betaling) verhuurd kunnen worden aan bedrijven, verenigingen, externe instellingen of particulieren.

De ruimtes maken de organisatie van grotere trainingen, seminars, zakelijke bijeenkomsten en congressen mogelijk. Aantrekkelijke buitenruimtes in het trainings- en conferentiecentrum zijn perfect voor biënnales, buitenrecepties, enz. Wij garanderen een charmante plek vlakbij het Łódź Hills Landscape Park.

Het historische Biedermannpaleis is ideaal voor het organiseren van kleine concerten, jubilea, boekpromoties, conferenties en andere feesten die passen bij het karakter van de plaats.

Zalen, kamers en buitenruimtes

 • Aula ik. Szuberta, plaatsen: 560, adres: Lindleya 5
 • Groene kamer (theaterstijl), aantal zitplaatsen: 150, oppervlakte (m2): 122,7, locatie: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Gele kamer, zitplaatsen: 30, oppervlakte (m2): 65,8, locatie: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Vergaderruimte, aantal zitplaatsen aan tafel: 12, oppervlakte (m2): 35,3, locatie: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Openhaardkamer (met piano), opstelling afhankelijk van de bijeenkomst, zitplaatsen: 60, oppervlakte (m2): 106,5, locatie: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Open haardkamer + terras, oppervlakte (m2): 106,5+58; aantal zitplaatsen: afhankelijk van de bijeenkomst, locatie: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Wieghal, zitplaatsen: 40, zitplaatsen aan tafel: 24, oppervlakte (m2): 56,5, locatie: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Parkruimte, oppervlakte: 1,8 ha, locatie: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Vergaderzaal nr. 1 (airconditioning), zitplaatsen: 80, oppervlakte (m2): 75, adres: CSK ul. Rogowska 26
 • Banketzaal nr. 2 (airconditioning), zitplaatsen: 70, oppervlakte (m2): 78, adres: CSK ul. Rogowska 35
 • Vergaderzaal nr. 4 (airconditioning), zitplaatsen: 20, oppervlakte (m2): 45, adres: CSK ul. Rogowska 35
 • Vergaderzaal nr. 5 (airconditioning), zitplaatsen: 55, oppervlakte (m2): 56, adres: CSK ul. Rogowska 35
 • Buitenruimte (barbecuehuis, open haard, cateringtent), oppervlakte: 3 ha, adres: CSK ul. Rogowska 26.

  toelatingen

  Recruitment

  • Step 1: Read the rules and timetable
  • Step 2: Specify the topic of your dissertation and select a potential supervisor
  • Step 3: Register in the electronic recruitment system
  • Step 4: Complete and deliver the required documents
  • Step 5: Prepare for the interview
  • Step 6: Apply for an interview
  • Step 7: Await decision

  Visum vereisten

  Internationale promovendi moeten voor een bepaald land een nationaal visum type D aanvragen bij het Poolse consulaat/de ambassade. Zij zijn vrijgesteld van werkvergunningen. Bij veel landen is het raadzaam om uw bezoek aan het consulaat ruim van tevoren te reserveren.

  Issuing documents at the University of Lodz

  • Nadat het selectieproces is afgerond en de Doctoral School-raad een positief advies heeft uitgebracht, worden de documenten overgedragen aan de secretaris van de school, die het bevestigingsdocument kan opmaken dat nodig is voor het verkrijgen van een visum. Gebruik de berichtenbox van het rekruteringsplatform om aan te geven of u een echte kopie of alleen een scan nodig heeft.
  • Op verzoek van de kandidaat kan de University of Lodz een certificaat van accommodatie afgeven.
  • Alle overige documenten en certificaten vereist door het Poolse consulaat in een bepaald land (inclusief verzekering) vallen onder de verantwoordelijkheid van de kandidaat. Let vooral op de vereiste van apostillestempels (indien beschikbaar in uw land) of consulaire legalisatiestempels (in andere gevallen) en zorg ervoor dat u deze vóór uw vertrek op uw diploma('s) ontvangt.

  Beurzen en financiering

  Voor promovendi

  UL Doctoral Scholarship wordt uitgekeerd aan elke promovendus die via de reguliere procedure wordt toegelaten.

  Dit betekent een brutobedrag van PLN 3466,90 per maand tijdens het eerste en tweede studiejaar, en een brutobedrag van PLN 5340,90 tijdens het derde en vierde studiejaar. Voor doctoraatsstudenten met een gecertificeerde handicap wordt het bovenstaande bedrag verhoogd naar respectievelijk PLN 4506,97 en PLN 6380,97.


  Een ander toelatingskanaal (met de tag 'externe fondsen') is beschikbaar voor degenen die zich al hebben aangemeld bij een externe subsidieverstrekker (bijv. NAWA of PAN) die hun studiebeurs (of een deel daarvan) zal dekken.

  Houd er rekening mee dat toelating via een extern project met een bijzonder hoog financieringsbedrag en verplicht dienstverband als onderdeel van de overeenkomst ertoe kan leiden dat de kandidaat het recht op (aanvullende) UL-beurs verliest.

  Campusleven & Faciliteiten

  De infrastructuur van de University of Lodz biedt uitstekende omstandigheden om te studeren, werken en leven. De universitaire infrastructuur omvat 13 gebouwen van faculteiten met slaapzalen, sportfaciliteiten, conferentiecentra en gebouwen met de status van monumenten. Ook dit zijn gebouwen die commercieel gebruikt kunnen worden.

  Gebouwen van de universiteit worden beheerd door het UL Facilities Management Center for Central Administration, waarvan de taken onder meer het beheer en de verkoop van UL-faciliteiten, de verkoop van roerende goederen, de verhuur en verhuur van gebouwen, evenals transportdiensten en afvalbeheer omvatten.

  Poland

  Officieel: de Republiek Polen is een land in Midden-Europa, begrensd door Duitsland in het westen, Tsjechië en Slowakije in het zuiden, Oekraïne en Wit-Rusland in het oosten, evenals Rusland (Kaliningrad Oblast) en Litouwen in het noordoosten. Polen is het zesde grootste land in de EU, qua inwoners (38,5 miljoen) en oppervlakte (312.628 vierkante kilometer).

  Polen is lid van de Verenigde Naties sinds 1945, de NAVO sinds 1999 en de Europese Unie sinds 2004. In 2007 trad Polen toe tot het Schengengebied, een groep Europese landen zonder controle aan de binnengrenzen (in plaats daarvan toegepast op de zonelimiet).

  Lodz

  Lodz – een stad met een ongewoon, moeilijk intiem karakter. Ooit de hoofdstad van de Poolse industrie en cinematografie genoemd, combineert het vandaag de dag de charme van vervlogen tijden met de geest van het moderne bedrijfsleven, cultuur en wetenschap.

  De architectuur en topografie weerspiegelen de sterke invloed van vier nationaliteiten, die de stad vormden – enerzijds Europees en vol leven, en anderzijds intiem en evenwichtig.

  Het is een grote academische stad met veel instellingen voor hoger onderwijs. Diverse Poolse en internationale bedrijven, gevestigd in Lodz, zijn officiële partners van de University of Lodz . Bedrijfsexperts van partnerbedrijven raadplegen de inhoud van het programma en worden uitgenodigd voor lessen. De lijst met bedrijfsnamen omvat Infosys, Fujitsu, Clariant, Accenture, Deloitte, HP, LSI Software, Sandoz, CitiBank, Indesit, Skanska, BNP Paribas, Philips, E&Y, Pricewaterhouse Coopers – alle genoemde entiteiten zoeken actief naar UL-afgestudeerden en helpen hen hun carrière ontwikkelen.

  Lodz is een stad met grote investeringen en geweldige kansen. De spectaculaire revitalisering trekt al jaren de grootste werkgevers uit de sector van de zakelijke dienstverlening en IT aan. Creatieve industrieën of initiatieven uit de popcultuurwereld hebben zich hier even krachtig ontwikkeld.

  Van grote, internationale festivals tot niche-recensies: het niet voor de hand liggende programma van culturele evenementen trekt een diverse groep enthousiastelingen aan. De stad verrast ook op het gebied van restaurants, clubs, cafés en plaatsen waar zowel inwoners van Lodz als bezoekers graag hun vrije tijd doorbrengen. In Lodz zul je zeker iets voor jezelf vinden.

  Wat te doen in Lodz?

  Lodz – een stad met eindeloze mogelijkheden: de stad van onderwijs en kunst, theaters, multiplexbioscopen, schilderachtige studiobioscopen, concerten, openluchtbioscopen, lezingen en workshops – over elk onderwerp.

  Veel gratis evenementen

  • Łódź van Vier Culturen Festival
  • Licht Bewegen Festival
  • Transatlantyk-festival
  • Fotofestijn
  • Łódź Designfestival
  • Geluid bewerken
  • Internationaal festival voor strips en games
  • Straatkunst/Lodz stadsmuurschilderingroute

  Vrije tijd – benut deze optimaal op de UB en in de stad!

  • UL-studieclubs
  • Carrièrebureau aan de University of Lodz
  • De Universitaire Sportvereniging (AZS)
  • 'Juwenalia' – studentenfestival
  • Młodzi w Łodzi [Jonge Łódź]
  • Het Academisch Zang- en Dansensemble KUJON.

  Locaties

  • Łódź

   ul. Prezydenta Gabriela Narutowicza, 68, 90-137, Łódź

  Vragen