Keystone logo
Universidade Federal  De Minas Gerais

Universidade Federal De Minas Gerais

Universidade Federal  De Minas Gerais

Invoering

Gelegen in het zuidoosten van Brazilië, de meest geïndustrialiseerde regio van het land, is Universidade Federal De Minas Gerais, een gratis openbare onderwijsinstelling, de oudste universiteit in de staat Minas Gerais. Het werd opgericht op 7 september 1927 onder de naam Universiteit van Minas Gerais (UMG). Bijna honderd jaar later is de instelling de nationale leider als het gaat om onderwijs, universiteitsuitbreiding, cultuur, wetenschappelijk onderzoek en patentgeneratie op verschillende kennisgebieden.

De gemeenschap verzamelt ongeveer tweeënzeventigduizend mensen in de steden Belo Horizonte, Montes Claros, Diamantina en Tiradentes, verdeeld over zevenenzeventig niet-gegradueerde cursussen, 80 postdoctorale programma's en meer dan 900 onderzoekscentra. In 2016 bereikte Universidade Federal De Minas Gerais 1056 patentregistraties, waarmee het een leidende positie kreeg onder de instellingen voor hoger onderwijs van het land.

De universiteit biedt ook afstandsonderwijs aan, gestructureerd in graduate, specialisatie, verbetering en actualisering van niveaus. Deze cursussen zijn aanwezig in vierentwintig steden, verspreid over de staat.

Locaties

  • Belo Horizonte

    Av. Pres. Antônio Carlos, 6627 - Pampulha, Belo Horizonte - MG, 31270-901, Brazil, , Belo Horizonte

    Vragen