Keystone logo
Universidade Santiago de Compostela

Universidade Santiago de Compostela

Universidade Santiago de Compostela

Invoering

Als openbare instelling wordt het collegegeld bepaald door de autonome administratie, een van de laagste in de hele staat. Het USC is gevestigd in twee historische campussen in Santiago de Compostela en Lugo, beide uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO, en met een hoge levenskwaliteit, op basis van hun prijzen, mobiliteitsmogelijkheden of aanbod van culturele en sportieve diensten.

Santiago is een internationale stad die studenten van over de hele wereld aantrekt om te studeren, onderzoek te doen of talen te leren. Het is een kleine, zeer veilige stad met een goede levenskwaliteit en een breed scala aan culturele en recreatieve activiteiten.

internationalisering

Het internationaliseringsbeleid is erop gericht het USC te positioneren als een vitale actor op het gebied van onderwijs en onderzoek op mondiaal niveau.

Het USC heeft een International Welcome Centre (Centro de Bienvenida Internacional) om te reageren op verzoeken om informatie van eigen studenten die geïnteresseerd zijn in deelname aan een mobiliteitsprogramma of internationale studenten om hen te adviseren bij hun aankomst in Santiago (zowel bureaucratisch als academisch).

Het optreden van het USC beantwoordt meer specifiek aan de volgende richtlijnen:

 • Intensiveren van de institutionele aanwezigheid van het USC in besluitvormingsruimten, fora en internationale platforms van het hoger onderwijs en zijn betrokkenheid bij de formalisering van strategische allianties.
 • Bevorder de deelname van het USC aan onderzoeksnetwerken en versterk zijn leiderschap in Europese en internationale programma's, waarbij de resultaten van onderzoeks- en samenwerkingsprojecten worden gewaardeerd en beter worden verspreid.
 • Vergroot de kracht van internationale studentenmobiliteitsprogramma's, de PDI en de PAS.
 • Verrijk het onderwijsaanbod door meertalige studieprogramma's te ontwikkelen met deelname van andere universiteiten.
 • Optimaliseer de zorgprotocollen voor internationale bezoekende studenten en docenten.
 • Verbeter de reikwijdte van programma's voor het werven en behouden van talent.
 • Breid de vangst van middelen en internationale financiering uit om de initiatieven van internationalisering en wereldwijde projectie van het USC te diversifiëren.

Locaties

 • Santiago de Compostela

  Praza do Obradoiro,0, 15705, Santiago de Compostela

 • Lugo

  Campus Universitario, s/n, 27002 Lugo., 27002, Lugo

Vragen