MasterLawBachelorMBAHealthcareCoursesOnline
Keystone logo
Universidade Santiago de Compostela Doctoraat innovatie in voedselveiligheid en technologieën
Universidade Santiago de Compostela

Doctoraat innovatie in voedselveiligheid en technologieën

Santiago de Compostela, Spanje

3 Years

Spaans, Galicisch

Full time

Aanvraagdeadline

Oct 2025

EUR 200 / per year

Op de campus

Invoering

Door de globalisering van de economie en de voedselmarkt zijn technologie en voedselveiligheid een kwestie van algemeen belang, beïnvloed door tal van factoren. De effectieve bescherming van het recht op voedselzekerheid vereist een alomvattende aanpak die rekening houdt met de risico's van voedsel van boer tot bord en die alle mogelijke perspectieven in overweging neemt. Bovendien houdt het op een heel bijzondere manier rekening met het toenemende belang van voedingsrisico's, gezien de verontrustende prevalentie van obesitas vandaag en vooral bij kinderen en adolescenten.

De globalisering van commerciële uitwisselingen en migratiebewegingen, de veranderingen in voorkeuren voor voedselconsumptie en in de voeding van Spaanse burgers werpen ook nieuwe problemen op. Voeding, technologie en voedselveiligheid vormen een hele cultuur die niet alleen schuilt in de kennis van voedsel, de technologie en de analytische vaststellingen ervan, maar ook een bredere visie vereist op wat een veilig en gezond dieet inhoudt. Al deze aspecten en de geconstateerde opleidingseisen rechtvaardigen het onderwijzen van een doctoraatsprogramma dat dit probleem op een specifieke manier aanpakt. Het is bedoeld om afgestudeerden op te leiden met een uitstekende academische voorbereiding, waardoor ze hoogwaardige docenten en onderzoekers kunnen zijn in het kader van technologie en voedselveiligheid in de breedste zin, hun eigen industrie kunnen ontwikkelen of kunnen samenwerken aan innovatie en ontwikkeling op gebieden die verband houden met voedsel. en / of levensmiddelenbedrijven.​ De titel van doctor is de kiem van de nieuwe generaties onderzoekers in openbare en particuliere onderzoeksorganisaties, R + D + I-afdelingen in bedrijven, laboratoria, officiële controlecentra en, waar van toepassing, van toekomstige universiteitsprofessoren op het gebied van voeding, bromatologie en Levensmiddelentechnologie.

onderzoek gebieden

  • Materialen die in contact komen met voedsel en voedselkwaliteit
  • Nieuwe technologieën in voedselanalyse en -verwerking
  • Nieuwe methoden van voedselcontrole

Ideale studenten

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Over de school

Vragen