Ph.D. in duurzaam beheer van landbouw-, bosbouw- en voedselbronnen
Florence, Italië
DUUR
3 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
Vraag collegegeld aan
STUDIE FORMAAT
Blended
Invoering
De Ph.D. programma voor duurzaam beheer van landbouwbosbouw en voedselbronnen bouwt voort op de langdurige ervaring in onderzoek en onderwijs van het ministerie van Landbouw, Voedsel, Milieu en Bosbouw (DAGRI) van de University of Florence . De Ph.D. is een driejarige voltijdse periode van leren en onderzoek die studenten wetenschappelijke kennis biedt op het gebied van land- en bosbouweconomie, bosplanning en -monitoring, bosexploitatie, houtwetenschap, land- en bosbouwtechniek, voedingswetenschappen en technologieën. PhD-studenten zullen de theoretische en methodologische benaderingen verwerven die nodig zijn voor het opbouwen van innovatie in de planning en het beheer van landbouw-, bos- en voedselsystemen, gezien als complexe sociaal-ecologische systemen.
toelatingen
Beurzen en financiering
De Academische Raad van elke opleiding zorgt, op basis van de lijst van ingeschreven studenten, voor de toekenning van beurzen. Het jaarlijkse bedrag van de beurs bedraagt € 16.243,00, met uitbetaling in uitgestelde maandelijkse termijnen (betaling vindt plaats op de laatste niet-werkdag van de maand).
Het bedrag van de beurs wordt verhoogd met 50% voor eventuele toegestane verblijfsperioden in het buitenland voor onderzoeksactiviteiten gerelateerd aan het afstudeerproject, tot een maximum van 18 maanden.
Aan dit bedrag moet voor het eerste, tweede en derde jaar van de cursus het budget voor onderzoeksactiviteiten in Italië en in het buitenland worden toegevoegd, gelijk aan 10% van het bedrag van de beurs, met een minimumbedrag van € 4.872,90.
Beurzen moeten zich registreren bij INPS (Nationaal Instituut voor Sociale Zekerheid).
PhD-studenten die door de Academische Raad worden toegelaten tot het volgende jaar van de cursus, ontvangen per e-mail instructies over hoe ze zich kunnen inschrijven van het PhD Office.
leerplan
De Ph.D. programma voor duurzaam beheer van landbouwbosbouw en voedselbronnen heeft vier curricula:
Land- en bosbouwtechniek (IAF)
Het trainings- en onderzoeksprogramma is gericht op het verbeteren van vaardigheden op het gebied van landbouwhydrauliek en bio-engineeringinterventies, waterbeheer in omstandigheden van schaarste, waterbesparing in de landbouw, mechanisatie van de landbouw, precisielandbouw, agrovoedselvoorzieningsketens, energetisch gebruik van biomassa, verbeteringen in de energie-efficiëntie. in agrobosbouwsystemen, ontwerp van landelijke gebouwen met innovatieve en duurzame criteria, duurzame bouwmaterialen, monitoring van boslandbouwgebied, digitale kaarten, gebruik van geografische informatiesystemen voor plattelandsplanning en natuurbeheer
Voedingswetenschappen en -technologie (FS&T)
Het Food Science and Technology-programma biedt Ph.D. studenten de mogelijkheid om geconfronteerd te worden met een breed onderzoeksgebied op het gebied van optimalisatie en innovatie van voedsel- en voedselverwerking. Duurzaamheid en gezondheid zijn de belangrijkste pijlers waarop de opleiding in het onderzoek van onze promovendi is gebouwd.
De optimalisatie en controle van processen en consumentenvoorkeuren vertegenwoordigen de belangrijkste interessegebieden in de context van de productie en consumptie van voedsel en dranken.
Boseconomie, planning en houtwetenschap (EPFSL)
Het doel is om studenten op te leiden voor zelfstandig werk in origineel onderzoek en wetenschap op de volgende gebieden: theoretische en methodologische benaderingen voor duurzaam bosbeheer; planning voor het behoud van biodiversiteit en verbetering van bosecosysteemdiensten; kwalitatieve en kwantitatieve beoordeling van bosecosystemen, inclusief bosinventarisatie, teledetectie en bosmodellering; duurzame bosbouwactiviteiten met een lage impact op het milieu; verbetering van systemen en strategieën voor de bescherming tegen bosbranden, inclusief de definitie van modellen en risicokaarten; houttoeleveringsketen inclusief houtproducten; gebruik van hout voor structurele en innovatieve producten; methodologie voor de beoordeling en het behoud van historische en artistieke houtartefacten, inclusief eindige-elementenmodellering.
Wijneconomie en plattelandsontwikkeling (EVSR)
De onderwijs- en onderzoeksactiviteiten richten zich op:
- De analyse van de efficiëntie van de wijnsector, van de landgoedomgeving tot het lokale agrofoodsysteem;
- de analyse van vraagstukken op het gebied van plattelandsontwikkeling, waarbij de nadruk wordt gelegd op de instrumenten en methodologieën die de definitie en interpretatie van geïntegreerde lokale ontwikkelingsmodellen mogelijk maken;
- De analyse van duurzame ontwikkeling en multifunctionaliteit in de plattelandscontext, zowel in termen van de competitieve ontwikkeling van boerderijen/landgoederen als in de bescherming van de levenskwaliteit in deze gebieden.