
PhD in
PhD-cursus in levenslooponderzoek
University of Florence

Belangrijke informatie
Campuslocatie
Florence, Italië
Talen
Engels
Studieformaat
Blended
Duur
3 jaar
Tempo
Full time
Collegegeld
Informatie aanvragen
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
Invoering
De Ph.D. programma in Life Course Research bevordert de studie van levenslopen en de belangrijke gebeurtenissen die deze vormgeven vanuit een holistisch en transdisciplinair perspectief. Het programma brengt een alliantie tot stand tussen wetenschappers uit de biomedische, psychologische en sociaal-demografische velden.
Het PhD-programma in Life Course Research zal een nieuwe generatie hoogopgeleide wetenschappers opleiden die vertrouwen op een evidence-based aanpak, met een sterke nadruk op kwantitatieve methoden en data-analyse.
Unieke kenmerken van de Ph.D. programma Levenslooponderzoek:
- Thematische in plaats van disciplinaire identiteit
- Superdepartementaal en superregionaal karakter van het Consortium om de fragmentatie van lokale benaderingen te overwinnen
- Onderwijsstructuur op meerdere niveaus, gevoed door een groot wetenschappelijk consortium
De theoretische uitgangspunten van het PhD-programma
Het levensloopperspectief maakt een alomvattende studie mogelijk van hoe gebeurtenissen die de levens van individuen markeren in hun belangrijkste fasen van ontwikkeling en verval zich manifesteren en veranderen in de tijd en ruimte.
Drie principes vormen de basis van onze holistische benadering van de studie van de levensloop:
- Cumulatieve contingenties: eerdere ervaringen (inclusief die in de baarmoeder) bepalen de huidige status van een persoon in verschillende levensdomeinen (gezondheid, geografische mobiliteit, gezin, werk en sociaal-economische positie);
- Gekoppelde levens: gebeurtenissen in één levensdomein (ziekte, baanverlies, echtscheiding) kunnen alle andere domeinen beïnvloeden;
- Historische periode en context: de periode en de context waarin individuen leven, beïnvloeden de waarschijnlijkheid, de timing en de volgorde van belangrijke levenslooptransities.
De levensloop van een individu mag niet worden beschouwd als een willekeurige reeks gebeurtenissen. Naarmate ervaringen elkaar opvolgen, worden mensen in toenemende mate in bepaalde trajecten gestuurd, en worden andere opties steeds waarschijnlijker of worden ze volledig afgesloten. Factoren op microniveau (individuen), mesoniveau (bijvoorbeeld huishoudens, zorgverleners, vrijwilligersorganisaties en bedrijven) en macroniveau (maatschappij, instellingen) zijn allemaal cruciaal.
We zorgen voor synergieën door ontwerp, aangezien het PhD-programma in levenslooponderzoek transdisciplinaire perspectieven omvat die het biomedische, psychologische en sociodemografische samenvoegen. Het PhD-programma in levenslooponderzoek zal een nieuwe generatie studenten opleiden die in staat zijn concepten en methoden uit deze verschillende benaderingen te trianguleren om de levensloopdynamiek te ontwarren.
Het PhD-programma in levenslooponderzoek zal gebaseerd zijn op en implementeren van een evidence-based aanpak met een sterke nadruk op kwantitatieve methoden en data-analyse. Bovendien kunnen kwalitatieve benaderingen belangrijke inzichten opleveren in de kansen en uitdagingen waarmee individuen worden geconfronteerd.
Wat het biedt
- 3-jarige beurzen
- Een onderwijsstructuur op meerdere niveaus met online en aanwezigheidscursussen aan de University of Florence en de gastuniversiteiten
- 30 studiepunten disciplinair en transdisciplinair onderwijs
- Speciale winter- en zomerscholen
- Maximaal 12 maanden onderzoeksperiode in het buitenland
Beurzen en financiering
- Elke beurs is gekoppeld aan een vooraf gespecificeerd algemeen onderwerp.
Door het onderwerp te selecteren, selecteert de kandidaat ook de gastuniversiteit die de beurs financiert, en dus waar hij/zij zijn/haar proefschrift zal ontwikkelen. - Om één beurs aan te vragen, moet de kandidaat een onderzoeksproject voorbereiden dat consistent is met het vooraf gespecificeerde algemene onderwerp dat bij de beurs hoort.
- Het onderzoeksproject moet het verstrekte sjabloon volgen.
- Kandidaten kunnen meer dan één beurs aanvragen, op voorwaarde dat zij voor elk onderwerp een onderzoeksproject indienen.
- De beurs wordt toegekend op basis van de evaluatie van het gepresenteerde onderzoeksproject en een mondeling examen.
leerplan
Biomedisch curriculum
Dit curriculum heeft tot doel biomedische aspecten te bestuderen die verband houden met de kritieke leeftijden van het leven vanaf de geboorte tot de dood, en zich ontwikkelen langs een pad van de kindertijd, de adolescentie en het volwassen en seniele leven.
Ph.D. Studenten die dit curriculum volgen, zullen hun onderzoek uitvoeren op drie mogelijke gebieden: omgaan met biologische mechanismen, omgaan met risico's en preventieve factoren, en omgaan met klinische en prognostische aspecten, inclusief farmacologische aspecten en aspecten van organisatorisch management.
Het onderzoek op deze drie gebieden kan methodologieën en hulpmiddelen omvatten uit de biochemische biologie, moleculaire biologie, fysiologie, farmacologie en geneeskunde (kindergeneeskunde, interne geneeskunde, neurologie, geriatrie en epidemiologie), met een sterke nadruk op het naast elkaar bestaan van de verschillende benaderingen. en hun integratie met sociaal-demo-psychologische aspecten.
Er zal speciale aandacht worden besteed aan de kwestie van gezond ouder worden en psychofysisch welzijn gedurende de hele levensloop. Onderzoeksactiviteiten kunnen onder meer laboratoriumactiviteiten (in silico, in vitro, in vivo), klinische onderzoeken (observationeel of experimenteel), populatie-etiologische onderzoeken en functionele onderzoeken omvatten. Ook zal de nadruk worden gelegd op een genderbenadering en een focus op ongelijkheden op gezondheidsgebied.
Psychologisch leerplan
Dit curriculum heeft tot doel met rigoureuze kwantitatieve en kwalitatieve analysetechnieken de ontwikkelingstrajecten, de processen van continuïteit en discontinuïteit in de ontwikkeling vanaf de conceptie tot de dood, en de individuele, contextuele en macrosociale factoren te bestuderen die adaptieve en onaangepaste paden in de levensloop kunnen verklaren.
Speciale aandacht zal worden besteed aan de rol van risico- en beschermende factoren, mechanismen van continuïteit en discontinuïteit, en processen van veerkracht en kwetsbaarheid. Een belangrijke theoretische en methodologische focus zal liggen op de multidirectionaliteit van processen, met bijzondere aandacht voor het feit dat ontwikkelingsveranderingen kunnen verschillen in de timing of aanvang van de verandering, in de richting en snelheid van verandering, of een combinatie van timing, richting en snelheid. van verandering.
Deze kwesties zullen worden onderzocht via een multidimensionale theoretische en empirische benadering met de toepassing van analysemethoden op meerdere niveaus en longitudinale onderzoeksontwerpen.
Het curriculum zal specifiek ingaan op de overgangen van de kindertijd, de volwassenheid en het ouder worden, over de ontwikkelingstaken van deze verschillende stadia en de typische en atypische processen van de levenscyclus.
Sociaal-demografisch curriculum
Dit curriculum behandelt de oorzaken en gevolgen van belangrijke transities in de levensloop van individuen (bijvoorbeeld gezin en vruchtbaarheid, migratie, onderwijs en werkgelegenheid) en hun onderlinge relaties met de economische, sociale en politieke dynamiek.
De aanpak zal bij uitstek interdisciplinair zijn, dus de concepten en instrumenten van de demografie en sociale statistiek zullen verrijkt worden met bijdragen uit de sociologie en andere sociale wetenschappen.
In het bijzonder wordt in het curriculum aandacht besteed aan: vruchtbaarheid en vruchtbaarheid; Familie dynamiek; gezondheid en sterfte; veroudering; interne en internationale migratie; en de relaties tussen bevolkingsdynamiek en biologische, ecologische, culturele, institutionele, economische en sociale factoren. Deze kwesties worden aangepakt door zowel de evolutie en trends van demografische aggregaten te analyseren (macroanalyse) als door te verdiepen in de mechanismen die ten grondslag liggen aan levensloopgedrag (microanalyse) vanuit een vergelijkend perspectief in tijd en ruimte.
De studie van levenslopen zal gebaseerd zijn op de toepassing van rigoureuze statistische technieken: longitudinale en multi-level data-analyse en causale en experimentele benaderingen zullen de fundamentele methodologische instrumenten zijn. Daarnaast wordt sterk de nadruk gelegd op methodologieën voor het ontwerpen van enquêtes en het verzamelen, verwerken, analyseren en integreren van gegevens uit verschillende bronnen en van diverse aard (bijvoorbeeld tekstuele, relationele, audiovisuele, geo-gerefereerde gegevens).
Carrièremogelijkheden
- Universiteiten en publieke en private onderzoeksinstituten
- Faciliteiten van het nationale gezondheidszorgsysteem, openbare en particuliere gespecialiseerde laboratoria en klinieken
- Publieke, private of non-profitorganisaties voor persoonlijke dienstverlening
- Farmaceutische, chemische en biotechnologische bedrijven
- Openbare en particuliere diagnostische onderzoekscentra of laboratoria
- Verzekerings- en adviesbureaus
- Diensten voor wetenschappelijke communicatie en verspreiding van levensloopgerelateerde thema's
- Stichtingen die onderzoek financieren op biomedisch, psychologisch en sociaal-demografisch gebied