Keystone logo
University of Johannesburg

University of Johannesburg

University of Johannesburg

Invoering

Levendig, multicultureel en dynamisch, de University of Johannesburg (UJ) deelt het tempo en de energie van het kosmopolitische Johannesburg, de stad wiens naam het draagt. De universiteit, die trots Zuid-Afrikaans is, leeft tot aan haar Afrikaanse wortels en is goed voorbereid op haar rol bij het realiseren van het potentieel van het hoger onderwijs voor de ontwikkeling van het continent.

Het fenomenale succesverhaal van de universiteit heeft critici verrast en sceptici voor zich gewonnen. Als instelling die trots is op haar toegankelijke excellentie, heeft UJ zich na slechts 11 jaar gevestigd als een instelling van wereldwijde excellentie en wereldklasse.

In de eerste vijf jaar van zijn bestaan verdubbelde UJ zijn geaccrediteerde onderzoeksoutput en verhoogde het aantal vooraanstaande Zuid-Afrikaanse onderzoeksstoelen van geen tot zeven. Deze opmerkelijke prestatie werd ruimschoots bereikt ten opzichte van de doelstelling voor 2015. De onderzoeksresultaten van 2010 waren het resultaat van de wens van de UJ in de beginperiode om UJ neer te zetten als een door en door onderzoeksgerichte universiteit.
UJ is de eerste en enige Afrikaanse universiteit die is toegelaten tot het zeer gerespecteerde consortium van 28 onderzoeksintensieve universiteiten in de wereld, Universitas 21 - een belangrijke bevestiging van de groeiende internationale status van UJ.

UJ beschikt over internationaal erkende academische programma's van wereldklasse op basis van curricula die zijn gebaseerd op de allernieuwste ontwikkelingen in zowel niet-gegradueerd als postdoctoraal onderwijs. De programma's van de UJ, binnen de negen faculteiten, zijn bedoeld om studenten voor te bereiden op de wereld van het werk en op wereldburgerschap. De universiteit heeft vier campussen, namelijk de Auckland Park Bunting Road Campus; de Auckland Park Kingsway Campus; de Doornfontein Campus; en de Soweto Campus.

Op basis van de keuzes van de eerstejaarsstudenten van de UJ Orange Carpet - degenen met een APS-score gelijk aan en groter dan 40 punten - omvatten de vlaggenschipprogramma's: Boekhouding; Elektrische en elektronische / mechanische / civiele / mijnbouwkunde; LLB / BA Law / BCom Law; Wiskunde / toegepaste wiskunde; IT / computerwetenschappen; Menselijke fysiologie; Optometrie; Financiën; Psychologie; en lerarenopleiding.

Om de onderwijs-, onderzoeks- en innovatiedoelstellingen van de UJ te realiseren, heeft UJ de afgelopen acht jaar meer dan R2 miljard geïnvesteerd in het upgraden en uitbreiden van woon- en leerfaciliteiten op al haar campussen en in het creëren van een veilige en veilige leer- en onderzoeksomgeving van wereldklasse voor zowel personeel als studenten.

UJ introduceerde in 2014 ook handheld-apparaten (een tablet of laptop) in eerstejaars klaslokalen, in een poging om deze jonge geesten te verbinden met de wereld van e-kennis waarin ze groeien, en om hun vermogen om bij te dragen en te concurreren te transformeren.

Terwijl UJ wereldwijde excellentie en status nastreeft, wil de universiteit nationaal reageren op een manier die alleen de UJ kan. In dit opzicht biedt van de zes vooraanstaande universiteiten van Zuid-Afrika alleen UJ met succes toegang tot bijna 2.000 eerstejaarsstudenten die afkomstig zijn uit de armste gemeenschappen, waar nodig met aanvullende NSFAS-financiering, beurzen en twee gezonde maaltijden per dag. .

De UJ heeft de komende tien jaar zes strategische doelen gesteld, namelijk:

 • Wereldwijde excellentie in onderzoek en innovatie.
 • Wereldwijde uitmuntendheid in lesgeven en leren.
 • Een internationaal profiel dat geschikt is voor wereldwijde uitmuntendheid en status.
 • Een uitstekende studentenervaring.
 • Actief wereldwijd reputatiemanagement, en
 • Een instelling en mensen die geschikt zijn voor wereldwijde uitmuntendheid en status.

Visie

Een internationale universiteit naar keuze, verankerd in Afrika, die de toekomst dynamisch vormgeeft.

Missie

De gemeenschap inspireren om de mensheid te transformeren en te dienen door middel van innovatie en het gezamenlijk nastreven van kennis.

waarden

VERBEELDING GESPREK REGENERATIE ETHISCHE STICHTING
 • De toekomst vormen
 • Zelfstandig denken
 • Een kosmopolitische identiteit ontwikkelen
 • Ambitie en gedrevenheid tonen
 • Ondernemende benaderingen aannemen
 • Samen leren van onze diversiteit
 • Gezamenlijk verstandige beslissingen nemen
 • Op een zinvolle manier met elkaar omgaan
 • Wederzijds respect tonen
 • Adviserend leidend
 • Duurzaam ontwikkelen door creatieve inbreng
 • Introspectie voor vernieuwing
 • Innoveren voor het algemeen belang
 • Positieve verandering aanbrengen
 • Profiteren van over het hoofd geziene kansen
 • Academische vrijheid koesteren
 • Balans zoeken bij het nastreven van kennis
 • Met moed het hoofd bieden aan uitdagingen en vertrouwen winnen
 • Verantwoordelijk handelen door eerlijk, consistent en transparant te zijn
 • Deelnemen aan en helpen van de gemeenschap (Ubuntu) *

* Ubuntu is het vermogen om mededogen, rechtvaardigheid, wederkerigheid, waardigheid, harmonie en menselijkheid uit te drukken in het belang van het opbouwen, onderhouden en versterken van de gemeenschap. Ubuntu spreekt over onze onderlinge verbondenheid, onze gemeenschappelijke menselijkheid en de verantwoordelijkheid voor iedereen die voortvloeit uit onze verbinding.

Statistieken

UJ's slagingspercentage voor afgestudeerden staat nu op 83,4% en de totale jaarlijkse afgestudeerde output is meer dan 11.400 studenten. Het First-Year Experience Program (FYE) van de universiteit, een initiatief dat academische vaardigheden versterkt met de nadruk op studenten die medestudenten begeleiden, is een van de ondersteuningsprogramma's die de overgang van school naar universiteit helpen vergemakkelijken. Bijna 1.300 studentdocenten, geselecteerd vanaf het derde jaar en hoger, fungeren als schakel tussen studenten en docenten. UJ introduceerde ook academische adviseurs in universiteitsresidenties en keurde accommodatiefaciliteiten buiten de campus goed. Onder het Academic Excellence Programme van UJ bedienen 250 studieadviseurs 2.000 eerstejaarsstudenten in 25 residenties.

Opvallend is ook dat UJ, met ruim 49.500 studenten; 2.300 internationale studenten; 6.700 postdoctorale studenten en gerenommeerd wetenschappelijk personeel, is een instelling met een bewonderenswaardig slagingspercentage. UJ is de thuisbasis van 133 beoordeelde onderzoekers, van wie er zes een A-rating hebben, en heeft zeven National Research Foundation-leerstoelen. Bovendien produceert het het grootste aantal zwarte accountants van alle geaccrediteerde residentiële universiteiten in het land.

  Locaties

  • Johannesburg

   University of Johannesburg PO Box 524 , 2006, Johannesburg

  Vragen