Keystone logo
University of Milano - Bicocca

University of Milano - Bicocca

University of Milano - Bicocca

Invoering

Bicocca is een jonge universiteit die je verbindt met studenten van over de hele wereld. Je bent hier niet zomaar student. Je wordt lid van de wereldwijde gemeenschap. Sinds de oprichting heeft de Universiteit van Milano-Bicocca haar grenzen overschreden door verschillende overeenkomsten aan te gaan met Europese en niet-Europese universiteiten.

Onderzoek is altijd mondiaal. Onze docenten zijn lid van internationale onderzoeksgroepen die tal van projecten en initiatieven delen, met een gemeenschappelijk engagement om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Onze focus op innovatie biedt studenten competitieve en praktische training

Onze traditie

Bij Bicocca veranderen we altijd met de wereld om ons heen, waarbij we wetenschappelijke nauwgezetheid combineren met het vermogen om te evolueren terwijl we nieuwe uitdagingen aangaan en hogere doelen nastreven. Heel eenvoudig, Bicocca is een manier van leven.

Studenten, docenten en medewerkers delen het gemeenschappelijke doel om de leidende rol van Bicocca op het gebied van onderwijs, ethiek, respect, vaardigheden en expertise te willen behouden. Samen hebben we een stimulerende en open omgeving opgebouwd waar we passies, vaardigheden en kennis kunnen aanwakkeren. Bicocca gaat niet alleen over onderwijs - het gaat ook over toewijding, cultuur, kennis, technologie, hard werken en succes.

Bicocca is meer dan een universiteit.

Missie visie

Door ons brede en rijke educatieve aanbod willen we studenten in staat stellen hun echte roeping te vinden, hun eigen interesses te bevorderen, kritisch te kijken en vaardigheden en solide knowhow te verwerven om hun beroep op te bouwen.

Excellent onderwijs, excellent onderzoek en hoogwaardige dienstverlening stellen het individu centraal, als pijlers van een moderne, toekomstgerichte universiteit.

Onze universiteit leert haar studenten om de kansen van de wereld te grijpen en niet bang te zijn om ze te confronteren en zichzelf op de kaart te zetten. Het is een inclusieve universiteit die diversiteit deelt, respecteert en beschermt, als een van haar belangrijkste waarden.

Bicocca is een leider in lokale en internationale culturele ontwikkeling.

Campusfuncties

  Locaties

  • Milan

   Piazza dell'Ateneo Nuovo, 1 - 20126, Milano, , Milan

  Opleidingen

  Vragen