Keystone logo
University of Milano - Bicocca

University of Milano - Bicocca

University of Milano - Bicocca

Invoering

Bicocca is een jonge universiteit die je verbindt met studenten van over de hele wereld. Je bent hier niet zomaar student. Je wordt lid van de wereldwijde gemeenschap. Sinds de oprichting heeft de Universiteit van Milano-Bicocca haar grenzen overschreden door verschillende overeenkomsten aan te gaan met Europese en niet-Europese universiteiten.

Onderzoek is altijd mondiaal. Onze docenten zijn lid van internationale onderzoeksgroepen die tal van projecten en initiatieven delen, met een gemeenschappelijk engagement om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Onze focus op innovatie biedt studenten competitieve en praktische training

Onze traditie

Bij Bicocca veranderen we altijd met de wereld om ons heen, waarbij we wetenschappelijke nauwgezetheid combineren met het vermogen om te evolueren terwijl we nieuwe uitdagingen aangaan en hogere doelen nastreven. Heel eenvoudig, Bicocca is een manier van leven.

Studenten, docenten en medewerkers delen het gemeenschappelijke doel om de leidende rol van Bicocca op het gebied van onderwijs, ethiek, respect, vaardigheden en expertise te willen behouden. Samen hebben we een stimulerende en open omgeving opgebouwd waar we passies, vaardigheden en kennis kunnen aanwakkeren. Bicocca gaat niet alleen over onderwijs - het gaat ook over toewijding, cultuur, kennis, technologie, hard werken en succes.

Bicocca is meer dan een universiteit.

Missie visie

Door ons brede en rijke educatieve aanbod willen we studenten in staat stellen hun echte roeping te vinden, hun eigen interesses te bevorderen, kritisch te kijken en vaardigheden en solide knowhow te verwerven om hun beroep op te bouwen.

Excellent onderwijs, excellent onderzoek en hoogwaardige dienstverlening stellen het individu centraal, als pijlers van een moderne, toekomstgerichte universiteit.

Onze universiteit leert haar studenten om de kansen van de wereld te grijpen en niet bang te zijn om ze te confronteren en zichzelf op de kaart te zetten. Het is een inclusieve universiteit die diversiteit deelt, respecteert en beschermt, als een van haar belangrijkste waarden.

Bicocca is een leider in lokale en internationale culturele ontwikkeling.

Campusfuncties

De campus van Milaan

Campus Bicocca ligt in de gelijknamige Milanese wijk, waar ooit grote industriële bedrijven als Pirelli en Breda gevestigd waren. De nieuwe universiteit werd onderdeel van een grootschalig herontwikkelingsproject dat rond 1986 werd gelanceerd en werd gecoördineerd door architect Vittorio Gregotti. De 21 gebouwen van de universiteit bevinden zich allemaal in de wijk Bicocca, met uitzondering van de Faculteit Geneeskunde en Chirurgie, die naast het universitair ziekenhuis San Gerardo in Monza ligt.

Bij de Bicocca Hub zijn de herontwikkelings- en uitbreidingswerkzaamheden voltooid aan gebouw U9, waar laboratoria zijn gevestigd die worden gebruikt voor specifieke interdepartementale onderzoeksactiviteiten, evenals het Multimedia Production Centre van de universiteit en een interfacultaire onderwijssector.

Gebouw U14 – gelegen in het voormalige complex Breda – is opgeleverd, heeft een totale oppervlakte van 4500 vierkante meter en huisvest de afdeling Informatica, Systemen en Communicatie. Voor dit gebouw heeft de universiteit een soortgelijke structuur verworven, samen met enkele aangrenzende industriële pakhuizen, die moeten worden geherstructureerd om te kunnen worden gebruikt voor universitaire bedrijven, maar ook voor spin-off-initiatieven en start-ups, met name die welke verband houden met biotechnologie. en farmaceutische bedrijven die vestigingen willen openen in het Bicocca-gebied.

  Locaties

  • Milan

   Piazza dell'Ateneo Nuovo, 1 - 20126, Milano, , Milan

  Vragen