Keystone logo
University of Sopron

University of Sopron

University of Sopron

Invoering

De belangrijkste disciplines van de University of Sopron zijn economie, pedagogiek, bosbouw en houttechniek.

Het is gelegen in een pittoresk stadje in de noordwestelijke regio van Hongarije. Sopron heeft een geweldige locatie - slechts 220 km van Boedapest, 60 km van Wenen en 90 km van Bratislava.

De campus van de University of Sopron ligt in een groene omgeving, omgeven door een eigen Botanische tuin – op slechts een paar minuten loopafstand van het stadscentrum. Winnaar van de International Green Gown Awards University of Sopron loopt voorop in het land en zelfs in de wereld op verschillende gebieden die verband houden met duurzame bedrijfsvoering en ontwikkeling.

De universiteit biedt 3 bachelor-, 5 master- en 3 PhD-opleidingen aan voor internationale studenten in de bovengenoemde disciplines. De strategische doelen zijn om intelligente en creatieve professionals op te leiden met focus op de principes van duurzaamheid, met respect voor voorgangers en het aangaan van de uitdagingen van de 21e eeuw.

Er zijn veel voordelen aan studeren in een kleinere, landelijke instelling zoals de University of Sopron - het onderwijs wordt gegeven in kleinere groepen, waar de deelnemers en de professoren elkaar goed kennen en de efficiëntie hoog is, de communicatie is direct; administratie verloopt vlot, je kunt je echt concentreren op je studie; in Sopron is alles op loopafstand, zodat u geen tijd hoeft te verspillen aan dagelijks reizen.

Slaapzalen zijn op verzoek gegarandeerd voor al onze studenten en het ligt op loopafstand van alle universiteitsgebouwen, plus vele winkels en voorzieningen.

De geschiedenis van de huidige University of Sopron gaat enkele eeuwen terug:

De jaren van vestiging (1735-1808-1846)

Hoger bosbouwonderwijs, het al lang gevestigde vakgebied, de kern van het onderwijs van de universiteit, begon in het instituut dat is opgericht voor mijnbouw- en metallurgieonderwijs. De School voor de opleiding van mijnofficieren werd opgericht bij decreet van Karel III, ondertekend op 22 juni 1735 in Selmecbánya.

Maria Theresa legde met haar decreet, ondertekend op 22 oktober 1762, de basis voor het academisch onderwijs.

Een gezamenlijke vergadering van de Schatkist en de Kamer van Koninklijke Munt en Mijnbouw in juni 1807 besprak de oprichting van een Bosbouwschool, naast de Mijnacademie.

Hongaarse Koninklijke Mijnbouw en Bosbouw Academie, Hongaarse Koninklijke Mijnbouw en Bosbouwcollege in Selmecbánya (1867-1918)

Na het Compromis van 1867 werd de Academie een Hongaarse staatsinstelling, waardoor het internationale belang ervan afnam. In 1904 nam de instelling de naam "Het Hongaarse Koninklijke Mijn- en Bosbouwcollege" aan.

Met het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog was er een grote breuk in het leven van het college. De laatste colleges van het najaarssemester begonnen op 6 oktober 1918, maar het academiejaar kon niet worden afgesloten. Als gevolg van het vredesverdrag na de oorlog was Selmecbánya geen Hongaarse stad meer; het behoorde tot het nieuwe Tsjechoslowakije. De verhuizing uit de ouderlijke woning begon in de herfst van 1918 na een besluit van de raad van het college en een besluit van het Ministerie van Financiën.

Het college in Sopron. Organisatorische veranderingen (1919-1950)

Dankzij de vastberadenheid van staatssecretaris Hugó Laehne en burgemeester Mihály Thurner bood de stad Sopron een nieuw thuis voor het college. De eerste groep studenten arriveerde in maart 1919 onder leiding van de rector, Géza Réz.

Het college werd in 1922 omgedoopt tot het Hongaarse Koninklijke College voor Mijnbouw en Bosbouw, waarmee het uitgebreide onderwijsprogramma werd getoond. In 1934 werd de Hongaarse Koninklijke József Nádor Universiteit voor Technologie en Economie opgericht, en het college werd geïntegreerd in deze universiteit, gevestigd in Boedapest, als de Faculteit voor Mijnbouw, Metallurgie en Bosbouw.

In 1949 startte de zelfstandige opleiding Landmeetkunde. Het werd later geïntegreerd in de Technische Universiteit van Boedapest. Toen in Miskolc een nieuwe technische universiteit werd opgericht, verhuisde de faculteit Mijnbouw en Metallurgie daarheen. De verhuizing van de laatste twee faculteiten duurde meer dan 10 jaar.

Forestry College, University of Forestry and Wood Sciences, University of Sopron (1952-2000)

Vanaf 1952 opereerde de Faculteit Bosbouw als een onafhankelijke Bosbouwschool met universitaire rang. In 1956 bracht de storm van de geschiedenis het college een zware slag toe. Na de nederlaag van de revolutie verliet een groot deel van de leraren en studenten het land. De meesten van hen gingen naar Canada, waar ze de Sopron-divisie vormden van de Faculteit Bosbouw aan de Universiteit van British Columbia, en voltooiden daar hun studie. Anderen gingen naar Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

In 1957 startte de opleiding van ingenieurs voor de houtindustrie. Op 1 september 1962 werd de University of Forestry and Wood Sciences opgericht met twee faculteiten. In 1972 opende de universiteit een nieuwe faculteit, de Székesfehérvár Land-Surveying and Land Management College Faculty. Een postdoctorale opleiding voor engineering in de papierindustrie begon in 1985.

University of Sopron (1992-)

In 1992 werd het Institute of Economics and Business Management Development opgericht om opleidingen te geven aan economiestudenten.

Na een periode van voorbereidend werk werd in 1994 het Instituut voor Toegepaste Kunsten opgericht en begon de opleiding van kunstenaars aan de Faculteit der Houtwetenschappen.

Op 1 september 1996 veranderde de universiteit haar naam in de University of Sopron .

Universiteit van West-Hongarije (2002-2007), (2008-2017)

De opleiding economiestudenten begon in Sopron in 1995. De Faculteit der Economische Wetenschappen werd opgericht in 2000 toen, als gevolg van het rationalisatiebeleid van het Hongaarse hoger onderwijs, de universiteit werd uitgebreid met de Apáczay Csere János Faculteit van Győr, de Faculteit der Economische Wetenschappen Landbouw- en voedingswetenschappen van Mosonmagyarovár en de Benedek Elek Faculteit Pedagogiek van Sopron. De universiteit werd omgedoopt tot de Universiteit van West-Hongarije en had haar hoofdkantoor in Sopron. Na de oprichting van het Berzsenyi Dániel College van Szombathely op 1 januari 2008 beheerde de universiteit tien faculteiten in vijf steden.

University of Sopron (2017–)

Op basis van een regeringsbesluit in de jaren 2015-17 werd de universiteit gereorganiseerd en werden de faculteiten buiten Sopron samengevoegd met andere universiteiten.

Vier faculteiten bleven in Sopron: de Benedek Elek Faculteit Pedagogiek, de Faculteit Bosbouw, de Alexandre Lamfalussy Faculteit Economie en de Simonyi Károly Faculteit Ingenieurswetenschappen, Houtwetenschappen en Toegepaste Kunsten, allemaal onderdeel van de hernoemde University of Sopron .

De University of Sopron blijft zich concentreren op onderwijs en onderzoek en ontwikkelt haar sterke punten, geleid door haar visie en de tradities die kenmerkend zijn voor de Universiteit van West-Hongarije en haar voorganger, de Academie van Selmecbánya.

De belangrijkste doelen van de University of Sopron zijn het verder vergroten van haar onderzoekscapaciteiten en het bevorderen van internationalisering. De universiteit is voornemens meer opleidingen aan te bieden via Engelstalig onderwijs.

Wat je hier kunt verwachten is kwalitatief hoogstaand onderwijs met nadruk op beroepservaring en eersteklas infrastructuur in een leefbare stad en campus, waar het studentenleven bruist, met veel culturele tradities, sport en nog veel meer.

Campusfuncties

Sopron is een pittoresk stadje in het noordwesten van Hongarije. Het ligt 220 km van Boedapest, 60 km van Wenen en 90 km van Bratislava – de Hongaarse, Oostenrijkse en Slowaakse hoofdsteden. Sopron ligt dicht bij de grens en heeft een divers cultureel leven. Deze diversificatie komt tot uiting in het centrum van de stad, omdat de architectuur West-Europese en Hongaarse kenmerken combineert.

Sopron wordt omgeven door de uitlopers van de Alpen en wordt daardoor gekenmerkt door een prachtig heuvelachtig landschap, dat ideaal is voor buitenactiviteiten zoals joggen, mountainbiken en wandelen. Het Fertő-meer, het grootste endorische meer van Midden-Europa, ligt ook heel dicht bij de stad.

  toelatingen

  Visa

  Als je een student bent uit een niet-EU-land, moet je minimaal 2 maanden vóór het begin van je studie een studentenvisum aanvragen bij de Hongaarse ambassade in je thuisland.

  Met een geldig studentenvisum kunt u bij de ambassade of na aankomst een verblijfsvergunning aanvragen. Houd er rekening mee dat het tot 60 dagen kan duren voordat het studentenvisum wordt verkregen.

  Als u een visum nodig heeft, heeft u de volgende artikelen nodig voor uw visumaanvraag.

  • Visa aanvraagformulier
  • paspoort (moet minimaal 18 maanden geldig zijn, maar bij voorkeur geldig tot het einde van je studie.)
  • drie pasfoto's
  • Acceptatiebrief van de universiteit
  • (transitvisum indien nodig)
  • OFwel het ontvangstbewijs van de bankoverschrijving van de betaling van het collegegeld of een betalingscertificaat van de universiteit OF een toelatingsbrief van de ontvangende instelling (als je een beurs hebt)
  • de ambassade kan om uw vliegtuigreservering of vliegticket en om een bewijs van accommodatie vragen

  Locaties

  • Sopron

   4 Bajcsy-Zsilinszky St., 9400, Sopron

   Vragen