Keystone logo
Paul-Valéry Montpellier 3 University Doctoraat in de psychologie, specialiteit - Neuropsychologie en psychopathologie
Paul-Valéry Montpellier 3 University

Doctoraat in de psychologie, specialiteit - Neuropsychologie en psychopathologie

Montpellier, Frankrijk

0 Years

Frans

Full time

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Doctoraatsopleiding is opleiding in en door onderzoek en professionele onderzoekservaring. Het leidt tot de productie van nieuwe kennis.

Het omvat persoonlijk onderzoek uitgevoerd door de doctorandus. Het wordt aangevuld met een aanvullende opleiding gevalideerd door de doctoral school. Het heeft betrekking op het werk van wetenschappelijk, economisch, sociaal, technologisch of cultureel belang. Het wordt bekrachtigd door de afgifte van het nationaal doctoraatsdiploma. Het diploma, afgegeven door een geaccrediteerde openbare instelling voor hoger onderwijs, verleent de houder van het diploma en de titel van doctor.

Het doctoraat kan worden behaald als onderdeel van een initiële opleiding en levenslange opleiding. Tijdens deze opleiding maken de specifieke verworven vaardigheden het mogelijk om aan het einde van het doctoraat een professionele activiteit uit te oefenen in alle activiteitsdomeinen, zowel de publieke als de private sector.

De doctoraatsopleiding wordt georganiseerd binnen de Doctoral School 58, in samenwerking met het Languedoc Roussillon Doctoral College (CDLR).

Enerzijds omvat het wetenschappelijke supervisie (thesisdirecteur en gastonderzoekseenheid) en anderzijds een collectieve opleiding die voornamelijk bestaat uit seminars, TD ... De laatste bestaat uit onderzoekstraining en onderzoek en omvat transversale opleiding tijdens het assisteren met professionele integratie.

Tijdens hun doctoraatsopleiding volgen doctoraatsstudenten ondersteunende opleidingen en nemen zij deel aan cursussen, seminaries en missies georganiseerd binnen de Doctoral School en / of het Doctoral College-kader. Alle groepstrainingen zijn bedoeld om de wetenschappelijke cultuur van studenten te consolideren, zich voor te bereiden op hun professionele integratie in de publieke en private sector en hun internationale openheid te bevorderen.

Doctoraatsopleiding is een van de prioriteiten van het onderzoeksbeleid van de Paul-Valéry Universiteit Montpellier 3 en ED 58, die deze wettelijke aanbeveling toepast.

Tijdens de eerste drie jaar van het doctoraat moet elke student die is ingeschreven aan de Paul-Valéry Montpellier 3 University deelnemen aan trainingscursussen, wat zal resulteren in de toekenning van 60 Training Credits (CF) per jaar (180 Training Credits in totaal).

Het cijfer van 14/20 in de masterproef is het minimum dat vereist is om te worden toegelaten tot het doctoraat. Speciale gevallen kunnen worden onderzocht als onderdeel van een verzoek om wetenschappelijke validatie.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

  • PhD-programma in toegepaste transpersoonlijke psychologie
    • Metropolitan Borough of Wirral, Verenigd Koninkrijk
  • Doctoraat in psychologie
    • Fargo, Verenigde Staten
  • PhD in psychologische ontwikkeling, leren en gezondheid
    • Santiago de Compostela, Spanje