Keystone logo
University of Rijeka, Faculty of Engineering

University of Rijeka, Faculty of Engineering

University of Rijeka, Faculty of Engineering

Invoering

De traditie van het hoger onderwijs in Rijeka dateert voor zover 1627, terwijl de eerste mijlpaal van de systematische opleiding van technisch personeel op dit gebied is gelegd door de verplaatsing van de Marine Academie van Triëst naar Rijeka in 1854. Op deze manier, een full-time vier jaar durende studie met opleidingen uit de velden van ijzer schip en de stoommachine bouw werd begonnen om de behoeften van de Oostenrijkse marine van die periode, en het duurde tot na de Eerste Wereldoorlog I. Daarnaast aanvankelijke fundamenten van de faculteit ingenieurswetenschappen werden gelegd op technische prestaties, zoals torpedo productie in 1866, de eerste wereld fotografie van geweer kogels bij supersonische snelheid in 1886, de geboorte en de eerste wetenschappelijke prestaties van de wereldse gerenommeerde seismoloog en meteoroloog Andrija Mohorovičić, alsook de ontwikkeling van een aantal van de cruciale elementen in de scheepsbouw, de mechanische industrie en de energie-industrie, zowel in de stad Rijeka en de bredere regio.

De faculteit is opgericht in het jaar 1960, voorheen genaamd Strojarski fakultet (faculteit Werktuigbouwkunde). Op een heel vroeg stadium, alleen afgestudeerde ingenieurs Werktuigbouwkunde werden opgeleid, en aangezien de faculteit begonnen met de werving van afgestudeerde ingenieurs van Naval Architecture in 1969-1970, werd vervolgens omgedoopt tot de faculteit Werktuigbouwkunde-Naval Architecture. Onder deze naam is voortgezet haar activiteiten tot 1973, toen het werd omgedoopt tot de technische faculteit. De inleiding van het onderzoek voor afgestudeerde Civiele Techniek in 1971-1972 resulteerde in de oprichting van de onafhankelijke faculteit Civiele Techniek in 1976.

De faculteit omvat 11 departementen. De diensten omvatten 38 hoofdstukken en 50 laboratoria, en de faculteit heeft ook een Rekencentrum, een bibliotheek en een Accounting Division, Procurement Office, de Algemene en Personnel Bureau, de Dienst Studentenzaken en de technische dienst. Van het totale aantal van 171 werknemers, 69 zijn in het onderwijs-onderzoek, 9 in het onderwijs en 25 in associate posities, 18 junior onderzoekers, 3 leden van het personeel het werk aan projecten gefinancierd door de Kroatische Science Foundation, en 38 werken in de administratieve en professionele diensten. 7 medewerkers zijn buiten het systeem van het ministerie van Wetenschap, Onderwijs en Sport, en 2 op de beroepsopleiding, maar de faculteit grijpt aan op een groot aantal externe medewerkers.

De faculteit biedt academici en universitaire opleidingen in de machinebouw, naval architecture, elektrotechniek en computer engineering, evenals undergraduate beroepsgerichte opleidingen in werktuigbouw, naval architecture en elektrotechniek. Het biedt ook een driejarige doctorale studie in het gebied Ingenieurswetenschappen, op het gebied van Werktuigbouwkunde, Naval Architecture, Electrical Engineering, Fundamental Ingenieurswetenschappen en Interdisciplinair Ingenieurswetenschappen.

Tot nu toe, de Faculteit Ingenieurswetenschappen in Rijeka heeft 128 promovendi en 95 Master of Science graden opgeleverd. Van de voormalige 2899 Graduate Engineer Diploma 2335 waren in Mechanical Engineering, 311 in Naval Architecture en 253 in de elektrotechniek; en van 1536 Engineer diploma 717 waren in Mechanical Engineering, 108 in Naval Architecture en 711 in Electrical Engineering. De Bologna-programma heeft opgeleverd 691 Master Engineers (282 Werktuigbouwkunde, 75 Naval Architecture, 303 Elektrotechniek en 31 Computer Engineering), 1061 University Bachelor Engineers (480 Werktuigbouwkunde, 82 Naval Architecture, 360 Elektrotechniek en 139 Computer Engineering) alsook 335 Vocational Bachelor Engineers (122 Werktuigbouwkunde, 32 Naval Architecture and 181 Electrical engineering). Op dit moment zijn meer dan 2000 studenten studeren aan de faculteit.

Locaties

  • Rijeka

    University of Rijeka FACULTY OF ENGINEERING Vukovarska 58 , 51000, Rijeka

    Vragen