Keystone logo
World Maritime University

World Maritime University

World Maritime University

Invoering

De World Maritime University ( WMU ) werd in 1983 opgericht door de Internationale Maritieme Organisatie (IMO), een gespecialiseerd agentschap van de Verenigde Naties, als het belangrijkste kenniscentrum voor maritiem postdoctoraal onderwijs, onderzoek en capaciteitsopbouw. De universiteit biedt unieke postdoctorale onderwijsprogramma's, doet uitgebreid onderzoek in maritieme en oceaangerelateerde studies en zet maritieme capaciteitsopbouw voort in overeenstemming met de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

130821_WMU-Gebouw-op-inhuldigingsdag.jpg

© Universiteit van Malmö

130820_IMG_4324.jpg

© Universiteit van Malmö

Campusfuncties

WMU kan uitstekende studentenhuisvesting bieden in de Henrik Smith Residence, gerund door personeel ter plaatse, tegen een huurprijs van ongeveer SEK 5.200 (cijfer 2020) per maand. Alle WMU studenten kunnen op één locatie worden gehuisvest, hoewel tijdens het eerste semester waarschijnlijk van studenten met een hoge vraag een kamer moet worden gedeeld. De Henrik Smith Residence ligt op minder dan drie kilometer van het hoofdgebouw van de universiteit en op slechts een korte wandeling of busrit van het centrum van Malmö.

De Residence beschikt over diverse faciliteiten, waaronder een loungeruimte voor gezellig samenzijn of groepswerk, studieruimtes voor groepswerk, faciliteiten voor pool en tafeltennis, een sauna, wasfaciliteiten en inpandige fietsenstalling.

  Beurzen en financiering

  Als u in uw thuisland geen financiering kunt krijgen, kunt u in aanmerking komen voor een van de beurzen die via WMU door internationale donoren worden verleend. Het merendeel van deze beurzen dekt de volledige kosten van studeren aan de universiteit: het universiteitstarief, accommodatie in de residentie, een maandelijkse toelage voor levensonderhoud en een vliegticket naar huis na het afstuderen. Anderen dekken alleen de universiteitsbijdrage.

  De betrokkenheid van je werkgever bij je studie is essentieel; de donoren verwachten dat uw werkgever uw eerste vliegticket koopt om naar Zweden te komen, en u na uw afstuderen in een passende functie in dienst neemt. De donoren hebben de criteria vastgesteld die zij gebruiken bij het beoordelen van aanvragers: de toekenningen zijn doorgaans beperkt tot overheidsfunctionarissen uit de minst ontwikkelde landen die jonger zijn dan 40 jaar.

  Sommige donoren geven prioriteit aan bepaalde regio's, aan bepaalde specialisaties of aan vrouwen. Gedetailleerde informatie over academische kwalificaties, waaronder Engelse taaltestscores, IT-vaardigheden, professionele staat van dienst en verwachte werkgelegenheid na het afstuderen, wordt door donoren in aanmerking genomen, samen met uw motivatieverklaring.

  Voor meer informatie en blanco formulieren voor het aanvragen van financiële ondersteuning verwijzen wij u naar de website van de universiteit.

  Campusleven & Faciliteiten

  Als lid van de WMU gemeenschap profiteert u van een bredere ervaring, zowel als professional als als individu. De universiteit biedt je de kans om vriendschappen te sluiten met mensen van over de hele wereld en om tijdelijk lid te worden van de Zweedse samenleving. Het is essentieel dat studenten optimaal profiteren van alles wat hun tijd bij WMU te bieden heeft.

  Studenten van WMU hebben een stem in de zaken van de universiteit via de Studentenraad, die speciale functionarissen heeft die verantwoordelijk zijn voor alle gebieden van het studentenleven, van sportactiviteiten tot academische zaken. U kunt betrokken raken bij alle dingen die u interesseren.

  Als je naar Malmö komt, wil je misschien je nationale klederdracht meenemen – je zult bij een aantal gelegenheden worden gevraagd om je land te vertegenwoordigen terwijl je hier bent, en veel studenten zijn er trots op hun nationale klederdracht te dragen.

  Locaties

  • Malmö

   World Maritime University PO Box 500,

  Vragen