
PhD in
PhD in Maritieme Zaken World Maritime University

Invoering
Tijdens de eerste fase van doctoraatsstudies voltooien kandidaten een onderzoeksmethodologieprogramma en ontwikkelen ze hun onderzoeksvoorstellen. Aan het einde van deze startperiode vindt het eerste voortgangsseminar plaats, waar kandidaten elk hun onderzoeksvoorstellen presenteren.
Gedurende het doctoraatsprogramma worden verdere voortgangsseminars gehouden waar de kandidaten hun werk tot nu toe en hun onderzoeksplannen voor de komende periode van twaalf maanden presenteren. Na elk seminar komt de Progression Board bijeen en beoordeelt de voortgang van de kandidaat. In deze bestuursvergadering wordt besloten of de kandidaat door mag naar de volgende fase van het onderzoek.
De verdediging van elk proefschrift wordt beoordeeld door een speciaal ingestelde commissie, waarin tenminste één senior en erkend extern deskundige op het betreffende gebied zitting heeft, afkomstig van een gevestigde organisatie.
De inschrijving van een kandidaat kan op elk moment worden beëindigd als zijn/haar voortgang niet bevredigend wordt geacht.
toelatingen
leerplan
Geavanceerd staan
Een kandidaat die elders een deel van een doctoraat heeft behaald, kan met vergevorderde status overstappen naar het WMU -programma. De periode van inschrijving bij WMU hangt af van de hoeveelheid onderzoek die ze al hebben gedaan, maar de minimaal toegestane periode van inschrijving moet ten minste twee voortgangsseminars en het proefschrift (140 EC) omvatten. Een kandidaat met vergevorderde status moet dus minimaal 12 maanden ingeschreven staan.
Belangrijkste onderzoeksgebieden
Het meeste promotieonderzoek valt binnen een van de volgende onderwerpen, maar het WMU -programma biedt ook uitstekende mogelijkheden voor interdisciplinaire projecten, waardoor promovendi hun eigen interesses en die van hun organisatie kunnen nastreven.
Marien Milieuonderzoek (MER Group)
Dit onderzoeksgebied omvat milieubeheerkwesties in kust- en oceaangebieden, met name die welke verband houden met maritieme sectoren zoals de scheepvaart. Interdisciplinaire kwesties met betrekking tot oceanografie, vervuiling en op ecosystemen gebaseerd beheer vallen ook binnen dit onderzoeksgebied. Recente projecten omvatten problemen met het beheer van ballastwater, waaronder invasieve soorten; PSSA's; rampenplan voor olierampen; zeezoogdieren en scheepvaart; klimaatverandering en geïntegreerd kust- en oceaanbeheer.
Maritiem bestuur: recht, beleid en veiligheid
Dit onderzoeksgebied omvat de wetgevende, regelgevende en handhavende rol van overheden en administraties in de context van specifieke problemen waarmee de maritieme industrie wordt geconfronteerd. Deze omvatten veiligheid, het recht van de zee, de rechten van zeevarenden, maritiem arbeidsrecht en -beleid, mariene milieuwetgeving en andere kwesties in het publieke of private domein met een directe impact op de ontwikkeling van maritiem recht en beleid. Recente onderzoeksprojecten omvatten vergelijkende analyses van de Rotterdam Rules en een kritische evaluatie van het internationale juridische kader voor piraterij en andere onrechtmatige handelingen op zee.
Maritiem onderwijs en opleiding, ontwikkeling van mens en organisatie (groep METHOD)
Dit onderzoeksgebied biedt de mogelijkheid om bij te dragen aan het interdisciplinaire discours en de praktijk die betrekking hebben op de optimale ontwikkeling en het welzijn van human resources in de context van maritieme organisaties en staten. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan: MET-systemen, hun wettelijke, bestuurlijke, operationele kaders en hun beleidsonderbouwing; human resource management en ontwikkeling in een maritieme context; organisatiecultuur, leren en ontwikkelen; inter- en intra-organisationeel kennisbeheer; diversiteit en communicatievraagstukken; de rol van technologie bij het bemiddelen van de uitkomsten van de voorgaande aandachtspunten.
Maritieme Energie Onderzoeksgroep (MarEner Group)
Energiebeheer en -efficiëntie, hernieuwbare energie en technologische innovatie ondersteunen het werk van deze groep, die tot doel heeft oplossingen te bieden die de internationale maritieme gemeenschap helpen een duurzame en koolstofarme industrie tot stand te brengen. Het onderzoek van de groep richt zich op het fundamentele begrip van energie en past dit begrip toe in het hele veld, van schepen tot havens en van offshoreconstructies tot scheepswerven, om een kosteneffectief, veilig en milieuvriendelijk gebruik van hulpbronnen te waarborgen.
Maritiem risico en systeemveiligheid (MaRiSa Group)
Deze onderzoeksgroep is gespecialiseerd in het ontwikkelen van multidisciplinaire onderzoeksbenaderingen op het gebied van maritiem risicobeheer en -beheer, met speciale aandacht voor maritieme veiligheid en mensgerelateerde kwesties. Technische ontwikkelingen, zoals het concept van e-navigatie of het gebruik van simulatie ter ondersteuning van de beoordeling van maritieme risico's, worden ook overwogen. De groep is gedurende een lange periode zeer actief geweest in een breed scala van door de EU gefinancierde projecten, waaronder MarNIS, ADOPTMAN, IMPACT en teamveiligheid, evenals andere projecten zoals ProGreenShipOperation en onderzoek naar SAR voor passagiersschepen.
Oceaanbeleid en -beheer
Dit onderzoeksgebied biedt kansen om bij te dragen aan een alomvattend begrip van het onderling verbonden wereldwijde sociaal-ecologische kust- en oceaansysteem en om de verwezenlijking van internationale doelstellingen voor duurzaam oceaanbeheer en verantwoorde oceaanbedrijfspraktijken te ondersteunen. Onderzoeksgebieden omvatten onder andere: inzicht in veranderende kust- en oceaanecosystemen; onderzoek naar de blauwe economie en duurzame zakelijke praktijken in de oceaan; het onderzoeken van regionale sociale en economische trends en hun impact op de gezondheid en duurzaamheid van de oceaan; het analyseren van het beheer en de doeltreffendheid van beschermde mariene gebieden; bijdragen aan geïntegreerde kustverdedigingsstrategieën; ondersteuning van aanpassing aan klimaatverandering; en het bevorderen van het internationale rechtskader voor de oceaan.
Scheepvaart en havenbeheer
Dit onderzoeksgebied verkent alle gebieden van scheepvaart- en havenbeheer en biedt de kans om diepgaand onderzoek uit te voeren op het gebied van maritieme economie, scheeps- of havenoperaties en -beheer, en scheepvaart- en havenbeleid, evenals op de aanverwante gebieden van logistiek, scheepsfinanciering, vrachtafhandeling en havenbeheer.