Keystone logo

2 PHD Opleidingen in Technische studies Werktuigbouwkunde Maritieme Techniek 2024

Filters

Filters

  • Technische studies
  • Werktuigbouwkunde
  • Maritieme Techniek
Vakgebieden
  • Technische studies (2)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

PHD Opleidingen in Technische studies Werktuigbouwkunde Maritieme Techniek

Als je geïntrigeerd bent door maritieme technologie en aanleg hebt voor techniek, dan kan een diploma Maritieme Techniek jouw roeping zijn.

Marine Engineering verdiept zich in het ontwerp, de constructie, de bediening en het onderhoud van diverse maritieme systemen. Dit omvat voortstuwings-, elektrische en mechanische systemen in schepen, onderzeeërs, offshore-constructies en andere maritieme voertuigen.

Tijdens de opleiding verken je onderwerpen die een solide basis leggen in technische principes en tegelijkertijd gespecialiseerde kennis bieden op het gebied van maritieme technologie. Sommige cursussen die u kunt verwachten zijn onder meer scheepsarchitectuur, maritieme voortstuwingssystemen, vloeistofmechanica en hydrauliek en maritieme milieutechniek. Je verkrijgt ook essentiële vaardigheden op het gebied van wiskunde, natuurkunde, computerondersteund ontwerp (CAD) en projectmanagement.

Afgestudeerden van deze graad hebben verschillende carrièremogelijkheden. Je zou kunnen werken als scheepsingenieur en je expertise kunnen gebruiken om maritieme systemen te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden. Of misschien zie je jezelf als Naval Architect, waarbij je je creativiteit de vrije loop laat om zeeschepen te ontwerpen en optimaliseren. Misschien spreekt de rol van Offshore Engineer je wel aan, waarbij je bijdraagt aan het ontwerp, de bouw en het onderhoud van offshore platforms.

Als je gefascineerd bent door de wereld van maritieme technologie en aanleg hebt voor techniek, is een diploma Maritieme Techniek wellicht de perfecte keuze.