Keystone logo

7 PhD Opleidingen in Genderstudies 2024

Filters

Filters

  • PhD
  • Sociale Wetenschappen
  • Genderstudies
Vakgebieden
  • Sociale Wetenschappen (7)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

PhD Opleidingen in Genderstudies

Een doctoraat is een van de meest begeerde graden ter wereld. Degenen die met succes deze referentie hebben behaald, hebben zichzelf geïdentificeerd als experts in hun vakgebied. Hoewel de vereisten voor doctorale graden sterk verschillen tussen onderwijssystemen, omvat een PhD-programma meestal een belangrijke onderzoekscomponent, een proefschrift of proefschrift.

Misschien vragen mensen zich af: "Wat is een PhD in Gender Studies?" Deze graad leert studenten om gender en seksualiteit te analyseren met behulp van een verscheidenheid aan lenzen. Geleerden leren hoe deze concepten in de loop van de tijd en over de hele wereld zijn veranderd en hoe ze kunnen onderzoeken hoe ze omgaan met culturele en politieke krachten. Het is typerend voor deze doctoraatsstudenten om een ​​focus te kiezen voor hun werk. Een student kan zijn of haar cursussen focussen of onderzoek doen naar de rol die gender speelt in de volksgezondheid, terwijl een andere kan bestuderen hoe mensen seksualiteit conceptualiseerden gedurende een specifiek tijdperk.

Doctorandi in genderstudies ontwikkelen doorgaans sterke interdisciplinaire onderzoeksvaardigheden, waardoor ze vindingrijk zijn in het verkrijgen van informatie. Afgestudeerden krijgen ook uitstekende schrijfvaardigheid en het vermogen om kritisch te denken over de heersende veronderstellingen, die beide nuttig zijn in een breed scala van beroepen.

Net als elke andere vorm van onderwijs, verschillen de kosten verbonden aan het nastreven van een doctoraat voor studenten in verschillende landen en bij verschillende instellingen. De beste manier voor geïnteresseerde personen om in te schatten hoeveel ze moeten verwachten om te betalen voor hun opleiding, is rechtstreeks contact opnemen met hun programma's van interesse.

Veel studenten zien een PhD in Gender Studies als een manier om hoogleraar te worden die lesgeeft en onderzoek doet in het veld. Buiten de academische wereld kunnen organisaties afgestudeerden zoeken voor functies als beleidsanalisten om te begrijpen hoe wetten en sociale programma's van invloed kunnen zijn op mensen in termen van geslacht en seksualiteit. Afgestudeerden kunnen ook directeur of coördinator worden voor programma's gericht op genderkwesties of pleiten voor seksuele minderheden.

Veel universiteiten bieden doctoraten aan in genderstudies in verschillende formaten, waaronder online. Afstandsonderwijs programma's kunnen vooral aantrekkelijk zijn voor studenten die flexibiliteit nodig hebben. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.