Keystone logo
Neem rechtstreeks contact op met scholen - Vergelijk 20 Doctors of Philosophy  (PhD) Opleidingen in Onderwijskundig Leiderschap 2024

20 PhD Opleidingen in Onderwijskundig Leiderschap 2024

Overzicht

Een Doctor of Philosophy, of PhD, is een diploma dat wordt toegekend aan studenten die origineel onderzoek hebben uitgevoerd en hun bevindingen hebben gepubliceerd in een proefschrift. Het is meestal de hoogste academische prestatie die beschikbaar is voor studenten en wordt vaak verdiend na bachelor- en mastergraden.

Wat is een doctoraat in onderwijsleiderschap? Onderwijskundig leiderschap houdt zich bezig met de sociale, organisatorische, hiërarchische en politieke leiderschapsstructuren in scholen. Een doctoraatsopleiding in het veld geeft studenten de mogelijkheid om de problemen in het leiderschap van het onderwijs te onderzoeken en onderzoek uit te voeren om tot mogelijke conclusies te komen. Studenten zouden rijke ervaring kunnen opdoen met het publieke beleid achter deze leidende posities, de ethiek die betrokken is bij het houden van dergelijke posities, en methoden voor het vergroten van diversiteit in onderwijskundig leiderschap.

Als een student eenmaal een doctoraat op dit gebied heeft behaald, hebben ze vaak leiderschapsvaardigheden opgedaan die doorwerken naar andere gebieden, waaronder toekomstige carrières en andere ondernemingen. Ze kunnen ook verantwoordelijkheid ontwikkelen voor grote projecten, wat een verkoopbare vaardigheid is. Het vermogen om kritisch te denken over onderzoek is ook een belangrijke vaardigheid die doctorale programma's kunnen cultiveren.

Verschillende beurzen en prijspunten zijn beschikbaar op verschillende universiteiten. Neem rechtstreeks contact op met de school voor meer informatie.

Een van de meest gebruikelijke loopbaantrajecten die artsen van onderwijsleiders nastreven, is het schoolbestuur, inclusief functies als principes, decanen of inspecteurs. Naast leidinggevende functies kunnen ze ervoor kiezen om directeur te worden van speciaal onderwijsprogramma's, coördinatoren van professionele ontwikkeling of andere afdelingshoofden. Ze kunnen er ook voor kiezen om in het postsecundair onderwijs te blijven en hoogleraar te worden in het onderwijs. Er zijn andere posities bij universiteiten die mogelijk beschikbaar zijn met deze graad, waaronder een onderzoeksontwikkelingsspecialist, facultaire onderwijsleer, of directeur van onderwijs en leren.

Educatief leiderschap PhD-programma's zijn mogelijk beschikbaar op een school bij u in de buurt of als handige online optie. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.

Meer informatie

Filters

  • PhD
  • Onderwijskunde
  • Onderwijskundig Leiderschap
Vakgebieden
  • Onderwijskunde (20)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat