Keystone logo

1 Full time PhD Opleidingen in Psychologisch Onderzoek in İzmir, Turkije voor 2024

Filters

Filters

  • PhD
  • Gezondheidszorg
  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Psychologie
  • Full time
Vakgebieden
  • Gezondheidszorg (1)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Popular study format

Full time PhD Opleidingen in Psychologisch Onderzoek

Izmir heeft ongeveer vier miljoen burgers en is de thuisbasis van negen verschillende universiteiten. Het is ook de plaats waar de derde US Space Camp in de wereld zich bevindt. Dat betekent dat u vrijwel alles er, met inbegrip van hoe een astronaut zijn te leren.

Wat is psychologisch onderzoek?
Psychologisch onderzoek is de wetenschappelijke studie van de menselijke geest en gedrag. Het doel van psychologisch onderzoek is om te begrijpen hoe mensen denken, voelen en zich gedragen. Psychologisch onderzoek kan worden onderverdeeld in twee hoofdtypen: fundamenteel onderzoek en toegepast onderzoek. Fundamenteel onderzoek wordt uitgevoerd om een beter begrip te krijgen van menselijk gedrag. Toegepast onderzoek wordt uitgevoerd om echte problemen op te lossen. Psychologisch onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van verschillende methoden, waaronder experimenten, casestudy's, enquêtes en naturalistische observatie. Psychologen gebruiken deze methoden om een breed scala aan onderwerpen te bestuderen, waaronder de ontwikkeling van kinderen, abnormale psychologie, emoties, cognitie, psychische stoornissen en sociaal gedrag.

Wat kan ik doen met een diploma Psychologisch Onderzoek?
Er zijn veel carrièremogelijkheden beschikbaar voor mensen met een diploma in psychologisch onderzoek. Sommige mensen werken in de academische wereld, doen onderzoek en geven les aan hogescholen en universiteiten. Anderen werken bij de overheid en gebruiken hun kennis van psychologie om overheidsbeleid te helpen creëren. Weer anderen werken in de particuliere sector en passen hun vaardigheden toe bij bedrijven en organisaties. Er zijn veel verschillende soorten psychologisch onderzoek, dus er zijn veel verschillende loopbaantrajecten die men kan volgen. Wat je interesses ook zijn, er is waarschijnlijk een manier om je diploma in psychologisch onderzoek te gebruiken om een carrière na te streven die je voldoening geeft.

Welke graden zijn beschikbaar in psychologisch onderzoek?
Psychologische onderzoeksgraden zijn beschikbaar op het niveau van niet-gegradueerden en afgestudeerden. Een bachelordiploma in psychologisch onderzoek kan leiden tot een carrière in de psychologie of een aanverwant vakgebied. Een graduaat in psychologisch onderzoek kan leiden tot een carrière als onderzoeker, professor of klinisch psycholoog.

Wat ga ik studeren tijdens mijn opleiding Psychologisch Onderzoek?
De cursussen voor een psychologisch onderzoeksdiploma zullen variëren, afhankelijk van het studieniveau en het specifieke programma. Er zijn echter enkele algemene onderwerpen die in de meeste programma's aan bod komen. Deze omvatten onderzoeksmethoden, statistiek en psychologische theorie. Studenten krijgen ook de kans om zich te specialiseren in een bepaald gebied van de psychologie, zoals de ontwikkeling van kinderen of sociale psychologie.

Universiteiten in Turkije bieden twee of vier jaar van het onderwijs voor undergraduate studies, terwijl de graduate programma's duren een minimum van twee jaar. Er zijn ongeveer 820 instellingen voor hoger onderwijs in Turkije, waaronder 76 universiteiten met een totale studentenaantallen van meer dan 1 miljoen. De kwaliteit van het onderwijs op de Turkse universiteiten varieert sterk, wat het verstrekken van onderwijs en faciliteiten op gelijke voet met internationaal gerenommeerde scholen.

Vereisten voor de PhD-programma gaat het vaak om de student die reeds behaalde een Master's degree. Daarnaast moet een scriptie of proefschrift voornamelijk bestaande uit originele wetenschappelijk onderzoek worden ingediend. In sommige landen kan dit werk nog moeten worden verdedigd voor een panel.

Voltijdstudies zijn studies waarvoor een student dagelijks lessen moet volgen, meestal gedurende ten minste vier uur per dag. Het belangrijkste voordeel van voltijdstudies is dat studenten hun studie in een kortere tijd kunnen afronden. Dit kan gunstig zijn voor degenen die sneller willen afstuderen of eerder willen gaan werken.