Keystone logo

5 PhD Opleidingen in Sociale Wetenschappen Sociologie Sociale Wetenschappen 2024

Filters

Filters

  • PhD
  • Sociale Wetenschappen
  • Sociologie
  • Sociale Wetenschappen
Vakgebieden
  • Sociale Wetenschappen (5)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

PhD Opleidingen in Sociale Wetenschappen Sociologie Sociale Wetenschappen

Betrokken bij diepgaande studies van een specifiek gebied en meestal de oprichting van een proefschrift vereist als onderdeel van de nodige cursussen, een doctoraat is een geavanceerde graad. Het kan de eindgraad zijn waar je naartoe werkt na het voltooien van je bachelor- en mastergraden.

Wat is een doctoraat in sociale wetenschappen? Het vakgebied van de sociale wetenschappen richt zich op het begrijpen en werken met mensen. Deze graad kan focussen op een paar overlappende concepten en neemt over het algemeen een interdisciplinaire aanpak om je een breed scala aan vaardigheden te geven. Sommige van de cursussen die je doet, zijn onder meer geschiedenis, rechten, aardrijkskunde en sociologie. U kunt zich veel concentreren op hoe verschillende typen mensen en culturen op elkaar inwerken en hoe probleemoplossing voor zowel groepen als individuen kan worden beheerd.

Deze graad kan je sociale vaardigheden opleveren die je helpen meer succesvol te zijn in persoonlijke relaties. Probleemoplossende vaardigheden kunnen worden gebruikt om u te helpen obstakels in uw leven te overwinnen, en een goede kennis van wet en overheid kan u helpen up-to-date te blijven over actuele problemen en gebeurtenissen.

Kosten kunnen een belangrijke factor zijn om te overwegen bij het overwegen van het volgen van een opleiding. Door scholen te vergelijken en de mogelijke opties voor het online volgen van lessen te overwegen, kun je een programma vinden dat past bij jouw levensstijl en budget.

Onder de vele carrières die beschikbaar kunnen zijn voor iemand met een doctoraat in sociale wetenschappen, is misschien wel de meest eenvoudige manier om een ​​maatschappelijk werker te worden. Met deze opleiding op hoog niveau kun je ook hoogleraar of leraar worden op een school. Sommige andere mogelijkheden voor banen kunnen een historicus, antropoloog of politicoloog worden. Je kunt als onderzoeker werken en bijdragen aan veel gebieden die verband houden met sociale wetenschappen.

Omdat er veel instellingen kunnen zijn die promotieprogramma's aanbieden, kan het u helpen verschillende opties te onderzoeken voordat u een beslissing neemt. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.