Keystone logo

1 PHD Opleidingen in Biowetenschappen Plantkunde 2024

Filters

Filters

 • Biowetenschappen
 • Plantkunde
Vakgebieden
 • Biowetenschappen (1)
  • Terug naar hoofdcategorie
  Locaties
  Vind meer locaties
  Type graad
  Duur
  Studietempo
  Taal
  Taal
  Studieformaat

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular locations

  PHD Opleidingen in Biowetenschappen Plantkunde

  Wat is plantkunde?
  Plantkunde is de studie van planten. Het omvat het onderzoek van het plantenleven en de classificatie van planten. Botanici bestuderen de structuur, functie, groei en ontwikkeling van planten. Ook onderzoeken ze hoe planten omgaan met hun omgeving en hoe ze door mensen worden gebruikt.

  Wat kan ik doen met een diploma Botanie?
  Een graad in botanie kan leiden tot een carrière op een aantal verschillende gebieden, waaronder land- en tuinbouw, bosbouw en milieukunde. Botanici kunnen werk vinden bij overheidsinstanties, particuliere bedrijven of onderzoeksinstellingen. Ze kunnen ook werken als onafhankelijke adviseurs.

  Waarom is het bestuderen van Plantkunde belangrijk?
  Plantkunde is belangrijk omdat het ons helpt de natuurlijke wereld en de planten waarop we vertrouwen voor voedsel, medicijnen en andere producten te begrijpen. Botanici bestuderen hoe planten groeien en zich ontwikkelen, wat ons kan helpen de oogstopbrengsten te verbeteren, nieuwe medicijnen te ontwikkelen en manieren te vinden om bedreigde plantensoorten te behouden. Plantkunde helpt ons ook om de evolutie van planten en de rol die ze spelen in ecosystemen te begrijpen.

  Welke graden zijn beschikbaar in Botanie?
  Er zijn een aantal verschillende soorten botanie-graden beschikbaar op het niveau van niet-gegradueerden en afgestudeerden. Undergraduate-programma's bieden doorgaans een bachelor of science (BS) in botanie, terwijl graduate-programma's een master of science (MS) of doctor in de filosofie (Ph.D.) in botanie kunnen bieden. Programma's variëren in focus, maar ze bieden studenten allemaal een uitgebreide opleiding in plantenbiologie.

  Wat ga ik studeren tijdens mijn studie Plantkunde?
  Tijdens een opleiding botanie volgen studenten vakken in plantenfysiologie, ecologie, taxonomie en evolutie. Ook krijgen ze training in veldwerk en laboratoriumonderzoek. Studenten kunnen de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan stages of onafhankelijke onderzoeksprojecten.