Universiteiten in

Gedetailleerde informatie over verschillende studielocaties

Klik op onderstaande links om te lezen over het studeren in verschillende landen. Wij zullen je voorzien van algemene feiten over de landen, en je vertellen over de lokale systemen van het hoger onderwijs, collegegeld, de opbouw van een studiejaar, studiemogelijkheden voor internationale studenten en nog veel meer. Je zal ook een aantal nuttige tips en praktische informatie aantreffen over ziektekostenverzekering, studentenvisa en kosten van levensonderhoud.

Universiteiten per land - PhD's Wereldwijd

Wat is een PhD?
Een Doctor of Philosophy (PhD) is de hoogst haalbare graad binnen de meeste academische disciplines in landen over de hele wereld. PhD opleidingen geven aan dat afgestudeerden topkwalificaties binnen hun vakgebied hebben en worden aangeboden aan universiteiten binnen de faculteiten Exacte Wetenschappen, Geesteswetenschappen, Sociale Wetenschappen, Management, Gezondheidswetenschappen, Onderwijskunde, Kunsten, Techniek en veel meer. Een PhD is een postgraduate studie die gevolgd kan worden na het afronden van tenminste een bachelor, en vaak ook een master of een vergelijkbare studie. Het afronden van een PhD geeft de afgestudeerde het recht om te worden aangeduid met de titel "doctor".

Wat zijn de voordelen van het volgen van een PhD in het buitenland?
Veel studenten kiezen ervoor om zich in te schrijven voor een PhD programma aan een universiteit buiten hun eigen land. Er zijn veel voordelen verbonden aan een PhD in het buitenland. Ten eerste, doen studenten waardevolle ervaringen op in een andere cultuur, wat ook weer veel voordelen oplevert. PhD studenten die in het buitenland studeren, hebben de kans om hun interculturele communicatie vaardigheden te verbeteren, die van cruciaal belang zijn in de hedendaagse globaliserende markt. Daarnaast staan bepaalde PhD programma's aan diverse universiteiten over de hele wereld bekend om hun academische discipline, succesvolle publicaties en bekende professoren. PhD studenten die in verschillende landen studeren, hebben de kans om hun eigen onderzoek te doen in dat land, waar de natuurlijke, sociale, politieke en economische omgeving heel anders kan zijn dan in je eigen land. Het willen overwegen van een PhD in het buitenland heeft het voordeel dat de mogelijke student binnen zijn of haar vakgebied kan kiezen uit de beste universiteiten ter wereld, zonder zich te hoeven beperken tot het thuisland.

Wat studeer je tijdens een PhD in het buitenland?
De universiteiten en instituten die wereldwijd PhD's programma's aanbieden zijn in te delen in de categorieën 'algemene universiteit' (waarbij de focus ligt op onderzoek en studievakken in een brede scala aan vakgebieden), business schools, technische instituten, kunstscholen en onderwijsinstituten waar docenten voor basis- en voortgezet onderwijs worden opgeleid. Er zijn PhD programma's aan universiteiten over de hele wereld voor bijna ieder vakgebied van alle academische disciplines. De overgrote meerderheid van de PhD programma's vereist dat kandidaten een zelfstandig onderzoek voltooien en een proefschrift schrijven dat een belangrijke nieuwe bijdrage binnen het vakgebied levert.

Wat voor carrièreperspectieven kan ik verwachten na het volgen van een PhD in het buitenland?
Afgestudeerden van PhD programma's over de hele wereld krijgen te maken met betere carrièremogelijkheden na voltooiing van hun opleiding. Of het nu de bedoeling is om verder te gaan in de academische wereld en het onderzoek, om op te klimmen naar een leidinggevende positie in een publieke of private organisatie, of om een ​​eigen bedrijf te starten, een PhD levert voordelen op. Kandidaten die hun PhD hebben afgerond in het buitenland hebben extra voordelen zoals het hebben ervaren van het leven in een andere cultuur, het studeren aan een top school in een ander land, en het doen van geheel zelfstandig onderzoek in een vreemde en in sommige opzichten meer uitdagende omgeving.

Wat zijn de kosten van een PhD in het buitenland?
De kosten van het inschrijven voor een PhD in het buitenland zullen per universiteit en per land variëren. Veel promovendi vragen een beurs of financiële ondersteuning aan, hetzij van hun academische instelling of van een openbare of particuliere organisatie of fonds. Toelatingsafdelingen van universiteiten voorzien studenten vaak van informatie, advies of assistentie bij het verkrijgen van financiering voor hun PhD.

Waarom een Online PhD volgen aan een universiteit in een ander land?

Een populaire manier om een ​​PhD aan een universiteit in een ander land te volgen is door middel van online studie. Het volgen van een online PhD geeft studenten de mogelijkheid om studievakken te volgen, onderzoek te voltooien en te communiceren met hun professor via de meest up-to-date e-learning hulpmiddelen. Duizenden studenten schrijven zich jaarlijks in voor een online PhD aan universiteiten buiten hun eigen land. Door het volgen van een online PhD aan een buitenlandse universiteit kunnen studenten profiteren van veel van de voordelen van een PhD zonder daadwerkelijk familie, werk, vrienden en andere verplichtingen achter te hoeven laten.

Hoe verschillen PhD programma's per land?
PhD's programma's verschillen sterk per land. In de VS duurt het bijvoorbeeld vijf jaar of langer om een PhD af te ronden en omvat het programma ongeveer twee jaar aan verplichte studievakken voordat de student aan zijn of haar onderzoek begint. In de UK en Frankrijk zijn PhD studenten vaak verplicht om een ​​aantal studievakken te voltooien, maar hebben ze ook een grote keuzevrijheid wat betreft de vakken die zij gaan volgen om aan de eisen te voldoen. Duitse en Australische universiteiten moedigen studenten aan om zich bijna uitsluitend te richten op hun onderzoek en vereisen normaliter dus niet dat de studenten ook nog colleges volgen. Lees verder voor meer informatie over PhD programma's in het land van jouw keuze en vraag via de detailpagina's van de programma's binnen enkele seconden meer informatie aan bij de universiteit of school.

Lees meer Lees Minder