Lees de Officiële Beschrijving

Welkom bij de Graduate School of Quantitative Biosciences Munich (QBM) . Onze school wil jonge levenswetenschappers voorbereiden op het nieuwe tijdperk van kwantitatieve, systeemgerichte biowetenschappen. Het biedt een innovatieve, geïntegreerde Ph.D. trainingsprogramma dat internationaal is in outlook en een scala aan verschillende disciplines samenbrengt, van biochemie en geneeskunde tot bio-informatica, experimentele en theoretische (bio) fysica en toegepaste wiskunde. Zowel studentonderzoeksprojecten als klassikaal onderwijs zijn zeer interdisciplinair.

De school is een gezamenlijk initiatief van vooraanstaande wetenschappers van Ludwig-Maximilians-University (LMU) München , het Max Planck Instituut voor Biochemie , het Helmholtz Center München en de Technische Universiteit München (TUM) . QBM ontvangt financiering via de tweede ronde van het Duitse excellentie-initiatief, dat is ontworpen om excellentie en innovatie in onderzoek en onderwijs aan Duitse universiteiten te bevorderen.

De internationale Ph.D. trainingsprogramma richt zich op communicatie en samenwerking tussen traditioneel gescheiden disciplines, gaande van biochemie en geneeskunde tot bio-informatica, experimentele en theoretische biofysica en toegepaste wiskunde. Met zijn sterke nadruk op het verankeren van theoretische analyse in geavanceerde kwantitatieve experimenten en de uitmuntendheid van de deelnemende wetenschappers, heeft de school een unieke positie binnen het Europese wetenschappelijke landschap.

Het kernpersoneel van de school zijn de belangrijkste onderzoekers vertegenwoordigd door wetenschappelijke coördinatoren van het programma, het wetenschappelijk en administratief personeel en afgestudeerde studenten (75-100 in steady state). Daarnaast adviseert een externe wetenschappelijke adviesraad , die de vier belangrijkste wetenschappelijke gebieden (biochemie, biofysica, bio-informatica / statistiek / theoretische fysica en geneeskunde) vertegenwoordigt, de school over organisatie en strategie.

112190_rsz_adobestock_127960425.jpg

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

PhD

Graduate School of Biosciences Munich

QBM tracht een groep jonge wetenschappers te trainen die, hoewel ze stevig verankerd zijn in hun thuisdiscipline, vertrouwd zijn met verschillende benaderingen en denksti ... [+]

QBM tracht een groep jonge wetenschappers te trainen die, hoewel ze stevig verankerd zijn in hun thuisdiscipline, vertrouwd zijn met verschillende benaderingen en denkstijlen. Het doel is dat de studenten vertrouwd raken met het communiceren over de traditionele grenzen, vooral over de scheidslijn tussen experiment en kwantitatieve theorie - om in feite wetenschappelijk bi- of meertalig te worden. Daartoe biedt de school een geïntegreerde interdisciplinaire Ph.D. programma dat uit drie hoofdcomponenten bestaat:

Een interdisciplinair onderzoeksproject dat concepten en methoden uit verschillende vakgebieden combineert.Een substantieel programma van formeel cursuswerk met een algemene en een individuele component gecentreerd rond een interdisciplinaire kernopleiding die de belangrijkste problemen in de biowetenschap vanuit meerdere perspectieven behandelt.Verdere activiteiten om de andere overdraagbare vaardigheden van studenten te verbeteren om te slagen in de wetenschap als een competitief beroep.... [-]
Duitsland München
Maart 2020
Engels
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands