Graduate School of Life Science Munich

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Graduate School Life Science München maakt deel uit van de Faculteit Biologie en de Faculteit Chemie, Biochemie en Farmacie van de Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Deze excellente faculteiten behoren tot de beste onderwijsinstellingen voor biologie en biochemie in Duitsland. Samen met het LMU Gene Center en het Klinikum der Universtität München (KUM) behoren ze tot de HighTechCampusLMU in Grosshadern-Martinsried die bekend staat om internationaal state-of-the-art onderzoek in de levenswetenschappen. De deelnemende onderzoeksgroepen werken vaak samen met de aangrenzende Max-Planck Institutes for Biochemistry and Neurobiology en met het Duitse onderzoekscentrum voor milieugezondheid (Helmholtz Zentrum München).

De Italiaans geïnspireerde gebouwen van de prestigieuze Ludwig-Maximilians-Universität München bevinden zich in het centrum van München, dicht bij de Engelse Tuin, het eerste grote stadspark van Europa. De universiteit is een van de oudste en grootste van Duitsland. Het werd gesticht in 1472 in de Beierse stad Ingolstadt onder hertog Ludwig de Rijken, en na een tussenstop in Landshut, vestigde het zich uiteindelijk in 1826 in München. Sindsdien heeft het talloze gerenommeerde wetenschappers aangetrokken. Onder hen waren de röntgenuitvinder Wilhelm Roentgen, de chemicus en vader van de moderne landbouw Justus von Liebig, en de socioloog Max Weber. Sinds de oprichting heeft de universiteit 13 Nobelprijswinnaars voortgebracht. Tegenwoordig biedt de Ludwig-Maximilians-Universität met zijn 48.000 studenten, waarvan 15% internationale studenten, een bruisend studentenleven. De meer dan 700 professoren en 3.000 universitair docenten geven vorm aan een uniek landschap van onderzoek en onderwijs.

Ook in 2017 bekleedt de Ludwig-Maximilians-Universität München een toppositie in de World Reputation Ranking van Times Higher Education Magazine, waar de LMU op plaats 30 verschijnt. LMU behoort dan ook tot de meest gerenommeerde universiteiten in Europa. De World Reputation Ranking beoordeelt de reputatie van een universiteit op het gebied van onderwijs en onderzoek door gerenommeerde wetenschappers van over de hele wereld te raadplegen.

biozentrum sommer-100Graduate School of Life Science Munich","author_url":"","source":""}" />

De Graduate School Life Science Munich (LSM), opgericht in 2009, biedt een internationaal doctoraatsprogramma in de levenswetenschappen aan op het gebied van antropologie, biochemie en celbiologie, ecologie, evolutie, genetica, microbiologie, plantenwetenschappen, systematiek en zoölogie aan uitstekend gemotiveerde en gekwalificeerde onderzoekers. Het programma wordt volledig in het Engels gegeven en biedt uitgebreide wetenschappelijke training aan een van Europa's beste universiteiten. De leden van de Graduate School maken deel uit van de Faculteit Biologie en de Faculteit Chemie, Biochemie en Farmacie van de Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). De faculteiten behoren tot de beste onderwijsinstellingen voor biologie en biochemie in Duitsland.

De onderzoekstraining voor een specifiek project wordt aangevuld met seminars, retraites, methodecursussen, training in overdraagbare vaardigheden en deelname aan ten minste één internationale conferentie. Het doctoraatsprogramma staat open voor studenten die houder zijn van een masterdiploma of een diploma, in uitzonderlijke gevallen een 4-jarige bachelordiploma. Succesvolle studenten van de graduate school krijgen na 3 tot 4 jaar een doctoraat (Dr. rer. Nat.) Van de LMU. Kandidaten moeten een sterke kwalitatieve achtergrond aantonen, evenals interesse en bekwaamheid om onafhankelijk onderzoek te doen.

Meer dan 39 onderzoeksgroepen, internationaal erkend om hun innovatieve onderzoeksbenaderingen en technologieën, vormen de kernfaculteit van de Graduate School. Met behulp van de modernste benaderingen willen deze groepen essentiële vragen beantwoorden die relevant zijn voor fundamenteel en toegepast biologisch en biochemisch onderzoek. Binnen hun eigen onderzoeksgroep of in samenwerking met een gespecialiseerde onderzoeksgroep op de campus krijgen LSM-doctoraten de kans om verschillende technieken te leren en te beheersen. Zo krijgen de doctoraatsstudenten van de LSM een gedegen opleiding in geavanceerde methoden in de levenswetenschappen.

Het doel van het programma is om niet alleen de technische expertise bij te brengen die nodig is voor succes in onderzoek, maar ook om vaardigheden bij te brengen die onmisbaar zijn voor elke doordachte en verantwoordelijke wetenschapper. Dit laatste omvat het vermogen om in eenvoudige taal te communiceren, en de bereidheid om bio-ethische kwesties aan te pakken en deel te nemen aan de openbare discoursen die ze kunnen uitlokken. Bovendien worden in-house Duitse taalcursussen met interculturele aspecten aangeboden aan buitenlandse studenten om integratie te vergemakkelijken. Succesvolle studenten voltooien hun graduate studies na ongeveer drie tot vier jaar en worden door LMU gepromoveerd (Dr. rer. Nat.).

teaser b studium-163Graduate School of Life Science Munich","author_url":"","source":""}" />

Locaties

München

Address
Grosshadernerstr. 2-4
82152 München, Beieren, Duitsland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden