University of Ghana

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over UG

De visie van de Universiteit van Ghana is van wereldklasse human resources en capaciteiten te ontwikkelen om de nationale behoeften van ontwikkeling en mondiale uitdagingen aan te gaan door middel van kwaliteit van het onderwijs, leren, onderzoek en kennisverspreiding. Opgericht in 1948 als de University College van de Gold Coast, werd de instelling mandaat om te bieden en te bevorderen University leren, onderwijs en onderzoek. Het werd de University College van Ghana op het bereiken van de onafhankelijkheid van Ghana maart 1957. Echter, door een wet op 1 oktober 1961, de Hogeschool van Ghana bereikte soevereine status van universiteit met gezag te gunnen zijn eigen graden. Het is de oudste en grootste van de zes openbare universiteiten in Ghana. Met een huidige studentenpopulatie van meer dan 36.000, waarvan ongeveer 1100 zijn internationale studenten, de Universiteit van operaties Ghana's worden beheerst door het hoogste niveau van integriteit, ethische normen, openheid en eerlijkheid, en worden ondersteund door een prestatiegerichte beloning herkenningssysteem. Het is een centrum van academische excellentie wereldwijd erkend voor de kwaliteit van de docenten en studenten en voor de professionele succes van haar alumni. Het heeft opgeleid meer dan 50.000 afgestudeerden die het maken van bijdragen aan de ontwikkeling van Ghana als op internationaal niveau.

Campussen Onderscheidende gespecialiseerde vorming van de universiteit en impactvolle onderzoek is uitgevoerd in drie campus gemeenschappen - Legon Campus, Korle Bu Campus en Accra City Campus.

Legon Campus: De Legon Campus ligt ongeveer 13 kilometer ten noord-oosten van Accra, de hoofdstad van Ghana. Dit is waar de meeste van de universiteit onderwijs en onderzoek worden uitgevoerd. De Legon Campus bevindt zich ook de centrale administratie van de universiteit.

Er zijn 16 op de campus residentiële voorzieningen voor studenten. Toegelaten postdoctorale studenten zijn traditioneel aangeboden accommodatie voor de co-ed VALCO Trust Fund Hostel. Leerlingen hebben echter de mogelijkheid om te verblijven in een ander hostel op de campus, of off-campus, indien zij dit wensen.

Van de 2014/2015 academisch jaar van de Universiteit zal de implementatie van een collegiaal systeem, dat onder andere, zal de efficiëntie in de administratie en het beheer van de universiteit te verbeteren. Vier colleges zullen worden vastgesteld; College of Health Sciences, College of Humanities, Universiteit van Basic en Toegepaste Wetenschappen en de Universiteit van Onderwijs. Drie van deze vier colleges komt te liggen op de Legon Campus. De universiteit van Ghana biedt maar liefst 90 undergraduate en 150 graduate programma's op verschillende gebieden in de kunsten, sociale wetenschap, zaken, fysische en biologische wetenschappen, geneeskunde, tandheelkunde, paramedische wetenschappen, landbouw, technische wetenschappen en recht. Speciale programma's worden aangeboden in Performing Arts, African Studies en Internationale Zaken.

Korle-Bu Campus: De Korle-Bu Campus, onder leiding van een Provost, herbergt het College of Health Sciences, die is opgebouwd uit de Medical School, Dental School, de School of Public Health, en Noguchi Memorial Institute for Medical Research, de School van Allied Health Sciences en de School of Nursing.

Accra City Campus: De Accra City Campus is de nieuwe naam voor de geherstructureerde Externe Degree Center van de Universiteit van Ghana, die op de Accra Workers College bediend. Het is gelegen in het hart van Accra, de hoofdstad van Ghana.

Mogelijkheden voor internationale studenten

• Studenten van de ECOWAS subregio krijgen speciale korting op het lesgeld van maximaal 50% terwijl studenten uit andere Afrikaanse landen krijgen een speciale korting op het lesgeld van maximaal 30%.

• De universiteit is goed gevuld met educatieve voorzieningen zoals bibliotheken, leeszalen, Wi-Fi-hotspots, computerlokalen en nog veel meer • Grote verscheidenheid aan programma's beschikbaar • Cross-culturele onderdompeling - Meer dan 70 nationaliteiten presenteren jaarlijks • Office gewijd aan de beheer van internationale programma's en het welzijn van internationale studenten • Spannende ervaringsleren mogelijkheden • Zeer veilige campus

Locaties

Accra

Address
University of Ghana
P. O. Box LG 25 Accra, Groot-Accra-regio, Ghana