International School for Advanced Studies (SISSA)

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

over SISSA

Een school waar training verstaan ​​onderzoek

SISSA, de International School for Advanced Studies, werd opgericht in 1978 en is een wetenschappelijk centrum van excellentie binnen de nationale en internationale academische scene. Gevestigd in Italië, in de stad Triëst en beschikt over 67 hoogleraren, ongeveer 130 post-docs, 245 promovendi en 95 technisch administratief personeel. Gelegen aan de schilderachtige Karst hoogland, is de school omringd door een 25 acre park, en biedt een prachtig uitzicht over de Golf van Triëst.

De drie belangrijkste onderzoeksgebieden van SISSA zijn Natuurkunde, neurowetenschappen en wiskunde.

Al het wetenschappelijk werk dat door SISSA onderzoekers uitgevoerd wordt regelmatig gepubliceerd in toonaangevende internationale tijdschriften met een hoge impactfactor, en vaak in de meest prestigieuze wetenschappelijke tijdschriften zoals Nature en Science. De school heeft ook opgesteld meer dan 150 samenwerkingsakkoorden met 's werelds toonaangevende scholen en onderzoeksinstituten.

Het kwaliteitsniveau van het onderzoek wordt verder bevestigd door het feit dat er binnen de competitieve veld van de Europese financieringsprogramma's SISSA houdt de toppositie onder de Italiaanse wetenschappelijke instituten op het gebied van onderzoekssubsidies verkregen in verhouding tot het aantal onderzoekers en professoren. Dergelijke leiderschap moeten ook worden gezien in termen van het vermogen SISSA om financiering te verkrijgen, zowel uit de private en publieke sector, zoals de SIR en PRIN.

Zoals voor de Nationale beoordeling van de wetenschappelijke kwaliteit waarbij alle universiteiten en wetenschappelijke instituten, SISSA kreeg de hoogste cijfers in de wiskunde en de neurowetenschappen, en kwam voor het eerst onder de middelgrote afdelingen op het gebied van de natuurwetenschap.

Inrichting

Dankzij de uitstekende ligging in het ongerepte landschap van de Trieste Karst, het prachtige park rond de school is een heerlijke plek om te gaan wandelen en van het uitzicht over de stad en aan de Golf van Triëst te genieten.

Op de SISSA campus kunt u een aantal voorzieningen, zoals het theater / auditorium, de fitnessruimte en nog veel meer, waardoor uw verblijf nog aangenamer zal maken in de school te vinden.

Alle studenten en onderzoekers hebben ook recht op faciliteiten die enorm belangrijk zijn voor hun werk zijn te gebruiken. Een van die faciliteiten is de bibliotheek, die toegang geeft tot alle belangrijke wetenschappelijke publicaties waarin alle onderzoeksgebieden op SISSA geeft. Op de campus, tijdschriften zijn ook vrij toegankelijk online in hun elektronische versie.

Research Laboratories

Voor hun onderzoek, kan de experimentele groepen SISSA verschillende laboratoria te gebruiken. De Neurobiologie laboratoria gebruik maken van geavanceerde tools voor fysiologisch onderzoek, DNA-sequentie analyse, en moleculaire biologie instrumentatie. This Area gebruikt ook geavanceerde computers en software voor moleculaire modellering, en voor de studie van hybride bio-elektronica. Geavanceerde soorten software voor de studie van biologische geïnspireerd machine vision in gebruik. De microscoop faciliteiten van de Neurobiologie Area zijn: een elektronenmicroscoop, twee confocale microscopen en tal van fluorescentie microscopen.

De faciliteiten van het Neuroscience laboratoria cognitieve zijn: de test cabines voor psycholinguïstische experimenten met volwassenen en kinderen met behulp van geavanceerde kunstmatige spraak; een virtueel theater voor het presenteren van visuele scènes te redeneren processen te testen bij kinderen; high-density evoked potential opname neuroimaging op kinderen en volwassenen uit te voeren; een neuropsychologie laboratorium ingericht voor transcranical magnetische stimulatie. Andere methodologische hoogtepunten zijn de tactiele perceptie laboratorium, waarin de neuronale basis van gevoel met behulp van een 100-micro-elektrode matrix geïmplanteerd in de cerebrale cortex onderzoekt; Deze groep houdt ook toezicht op de neuronale activiteit onderliggende perceptuele beslissingen in gedragen dieren.

Information Technology and Computing Services

Enorme middelen voor wetenschappelijke berekeningen zijn beschikbaar op SISSA. Diensten omvatten e-mail, web hosting, gedistribueerde bestandssystemen, draadloze en remote internettoegang, courseware en onderzoek en high-performance computing faciliteiten. SISSA onderhoudt een groot aantal met elkaar verbonden-rekenwerk servers die met elkaar communiceren.

SISSA is aangesloten op GARR, de Italiaanse onderzoeksnetwerk, en communiceert met de belangrijkste nationale en internationale super-rekencentra.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels

Bekijk PhD »

Programma's

Deze school biedt ook:

PhD

Gezamenlijke PhD-programma In De Moleculaire Biologie (jumbo)

Campus Voltijd 3 - 4 jaar October 2018 Italië Trieste

De International School for Advanced Studies (SISSA), het Internationale Centrum voor Genetische Techniek Biotechnologie (ICGEB), de Universiteit van Trieste en de Universiteit van Udine bieden een nieuwe Joint PhD-programma in Molecular Biology (Jumbo). [+]

De International School for Advanced Studies (SISSA), het Internationale Centrum voor Genetische Techniek Biotechnologie (ICGEB), de Universiteit van Trieste en de Universiteit van Udine bieden een nieuwe Joint PhD-programma in Molecular Biology (Jumbo). De belangrijkste missie van Jumbo is om enthousiaste jonge wetenschappers uit ontwikkelde landen en ontwikkelingslanden het gebruik van geavanceerde moleculaire technieken met een dieper begrip van hun wetenschappelijke en technische mogelijkheden en beperkingen op te leiden. Studenten die dit PhD-programma te voltooien zal een stevige achtergrond in de verschillende aspecten van moleculaire biologie en aanverwante methodologie, met inbegrip van bioinformatica en structurele biologie te hebben, om nieuwe functionaliteiten voor wetenschappelijk en technisch onderzoek doeleinden efficiënt te benutten. Studenten zullen profiteren van het ontvangen van hun opleiding in de Moleculaire Biologie in de actieve en spannende onderzoeksomgeving van de vier prestigieuze instellingen. Daarnaast zullen PhD studenten profiteren van gevestigde samenwerkingsverbanden van de bij het programma betrokken instellingen, en in het bijzonder de voortdurende uitwisseling met het Nationaal Instituut voor Chemie in Ljubljana (Slovenië) en de Duitse Research School for Simulation Sciences in Jülich (Duitsland). Projecten binnen de PhD-cursus Programma te profiteren van gereedschappen in de moleculaire en structurele biologie aan de mechanismen van differentiatie en cel homeostase en hun dys-regulering bij kanker, virale infectie en neurodegeneratieve ziekten te bestuderen. Een grote verzameling van organismen wordt bestudeerd, variërend van Homo sapiens voor planten. De studenten zijn continu in contact met cutting-edge onderzoek door het bijwonen van lessen, seminars en workshops het hele jaar door. De gemiddelde leraar-leerling verhouding ongeveer... [-]

Phd In Astrodeeltjesfysica

Campus Voltijd 3 - 4 jaar October 2018 Italië Trieste

Astrodeeltjesfysica is een van de meest vooraanstaande belangen van SISSA en is uitgekozen als een van de gebieden die SISSA verder zal versterken in de nabije toekomst. Het is een jong en interdisciplinair vakgebied, [+]

Astrodeeltjesfysica is een van de meest vooraanstaande belangen van SISSA en is uitgekozen als een van de gebieden die SISSA verder zal versterken in de nabije toekomst. Het is een jong en interdisciplinaire veld, aan de grens tussen de astrofysica, kosmologie en deeltjesfysica, het aanpakken van een aantal van de meest dringende en fundamentele vragen in Science vandaag, zoals het begrijpen van de aard van de zwaartekracht, het uitleggen van de oorsprong en evolutie van het heelal en het identificeren van de aard van de bestanddelen, met inbegrip van donkere materie en donkere energie. In de afgelopen jaren het veld is getuige geweest van een snelle groei, ook in verband met de rijkdom van de nieuwe gegevens en de rijke experimentele programma's in volle gang. De focus bij SISSA is om de nieuwe inzichten die door deze spannende fenomenologische ontwikkelingen op de voorgrond van het theoretisch onderzoek in het veld aan te sluiten. Een PhD-programma geheel gewijd aan Astrodeeltjesfysica werd opgericht in 2004 als een gezamenlijk initiatief van de astrofysica en deeltjesfysica groepen, en heeft zich inmiddels ontwikkeld in een onafhankelijk onderzoeks- en onderwijsprogramma. Tot nu toe heeft het programma bekroond met 13 Ph.D. graden en alle afgestudeerden hebben een postdoctoraal fellowship in internationaal gerenommeerde instellingen bekomen op het einde van hun studie. Het curriculum bestaat uit 3-4 jaren van studie en onderzoek. Tijdens het eerste jaar worden de studenten aangeboden een aantal cursussen die een breed spectrum aan onderwerpen zoals kwantumveldentheorie, het standaardmodel van de deeltjesfysica en de verlengingen,... [-]

Phd In De Astrofysica

Campus Voltijd 3 - 4 jaar October 2018 Italië Trieste

Er is nooit een betere tijd om te werken in de astrofysica, een dynamische en concurrerende discipline in grensverleggend onderzoek geweest. Aanvragers aan de PhD-programma in Astrophysics zal eerst worden beoordeeld op basis van hun CV en referentie-letters. [+]

Er is nooit een betere tijd om te werken in de astrofysica, een dynamische en concurrerende discipline in grensverleggend onderzoek geweest. Aanvragers aan de PhD-programma in Astrophysics zal eerst worden beoordeeld op basis van hun CV en referentie-letters. Een aantal kandidaten worden uitgenodigd voor een interview op een van de twee aangekondigde data. De PhD cursus bestaat uit 3 tot 4 jaar studie en onderzoek. Eerstejaars studenten zijn verplicht om een ​​aantal cursussen over een periode van november tot mei bij te wonen en om examens af te nemen in een selectie van deze cursussen. Aan het begin van het eerste jaar worden de studenten een tutor, een SISSA medewerker die hen zal adviseren over het selecteren van examens en zal richtsnoeren geven over het kiezen van een onderzoeksproject voor hun proefschrift toegewezen. Na voltooiing van de cursussen, zullen de studenten gaan werken aan hun onderzoeksproject onder begeleiding van één of meer SISSA medewerkers. De Astrofysica groep bestaat uit 8 medewerkers, 7 postdocs en 20 promovendi. Al de belangrijkste onderzoekers hebben deskundigheid erkend op het gebied van analyse en interpretatie van de kosmische achtergrondstraling en sub-millimeter enquêtes, grootschalige enquêtes naar de structuur, cluster fysica, de vorming en evolutie van sterrenstelsels, donkere energie, donkere materie, galactische en extragalactische zwarte gaten, stellaire structuur en evolutie, hoge-energie astrofysica, relativistische astrofysica, vroege heelal fysica en de zwaartekracht theorie. Studenten zullen ook profiteren van nauw contact met andere SISSA groepen, zoals de Astrodeeltjesfysica en de theoretische deeltjesfysica groepen, en van banden met het Internationaal Centrum... [-]

Phd In De Cognitieve Neurowetenschappen

Campus Voltijd 3 - 4 jaar October 2018 Italië Trieste

De PhD in Cognitive Neuroscience op SISSA is gericht op het verstrekken van studenten met de fundamentele kennis en vaardigheden voor het uitvoeren van cutting-edge onderzoek in het veld, die uiteenlopende onderwerpen, zoals waarneming, taal, geheugen, actie, en sociaal gedrag. [+]

De PhD in Cognitive Neuroscience op SISSA is gericht op het verstrekken van studenten met de fundamentele kennis en vaardigheden voor het uitvoeren van cutting-edge onderzoek in het veld, die uiteenlopende onderwerpen, zoals waarneming, taal, geheugen, actie, en sociaal gedrag. Sommige van ons onderzoek is ook translationeel in de natuur (bijvoorbeeld cognitieve neuropsychologie), dus kans op een carrière buiten de academische wereld aanbieden. De School is sterk onderzoek dat gericht. Onze faculteit wijden het grootste deel van hun tijd aan het onderzoek, waardoor het aanbieden van een uitzonderlijke mentorschap. Deze aanzienlijke investeringen in onderzoek is terug te vinden in ons vermogen om zeer concurrerende financiering aan te trekken (er zijn er vijf aan de gang ERC-subsidies in de groep, een aantal Human Frontier projecten, en ga zo maar door); het ontwikkelen van een sterke onderzoeks-banden, zowel lokaal (bijvoorbeeld de gezondheidszorg systeem van de regio Friuli Venezia Giulia, de Unione Italiana Ciechi, de Universiteit van Trieste) en internationaal (bijvoorbeeld NTNU, Harvard, Oxford); en publiceren in vooraanstaande tijdschriften zoals Current Biology, PNAS, Science en Nature. Het programma heeft een sterk interdisciplinaire benadering: onze onderzoeksthema's en expertise zijn geschikt voor studenten met een achtergrond in de informatica, wiskunde, geneeskunde, experimentele psychologie, theoretische fysica, biologie en linguïstiek, evenals de neurowetenschappen goede, natuurlijk. De officiële taal in SISSA is Engels, dus Italiaans spreek is geen vereiste. De werklast is vooral gericht op het uitvoeren van een onderzoeksproject onder leiding van onze faculteit, en in samenwerking met collega-studenten, postdocs en eventueel externe deskundigen, zoals neurologen, biologen... [-]

Phd In De Gecondenseerde Materie

Campus Voltijd Deeltijd 3 - 4 jaar October 2018 Italië Trieste +1 more

SISSA heeft net een nieuw programma gelanceerd voor snellere toegang tot een doctoraat in de gecondenseerde materie. De beste studenten zullen in staat zijn om lezingen bij te wonen SISSA terwijl nog hun laatste jaar van de opleiding Master in de fysica het bijwonen van de Universiteit van Trieste. [+]

SISSA verheugd over de aanvragen voor maximaal 6 posities voor een nieuwe Fast Track PhD in de gecondenseerde materie fysica beginnen in oktober 2016 SISSA heeft net een nieuw programma gelanceerd voor snellere toegang tot een doctoraat in de gecondenseerde materie. De beste studenten zullen in staat zijn om lezingen bij te wonen SISSA terwijl nog hun laatste jaar van de opleiding Master in de fysica het bijwonen van de Universiteit van Trieste. Het PhD-cursus 'Theorie en numerieke simulatie van de gecondenseerde materie "is een rijke en volledige post-graduate programma van maximaal 4 jaar van de opleiding en onderzoek met betrekking tot de verschillende aspecten van het veld. De fast track-programma geeft studenten de mogelijkheid om hun onderzoek carrière een jaar eerder beginnen, studeren en werken in een dynamische internationale omgeving. Studenten aan SISSA hebben voortdurende nauwe interactie met hun begeleiders, alsmede met een aantal wetenschappers en specialisten in hun vakgebied. Om toegang te krijgen tot deze fast track PhD-programma studenten worden geselecteerd op basis van hun curriculum en twee toelatingsexamens, één voordat u zich inschrijft de Master en één na twee jaar om te worden toegelaten tot de PhD. De twee studenten, die het best scoren in de selectie, zal tot 750 euro per maand worden verleend voor kosten van levensonderhoud in Triëst en de universiteit kosten te dekken. info SISSA is een wetenschappelijk centrum op het gebied van natuurkunde, wiskunde en Neurowetenschappen, gelegen in een campus met een prachtig uitzicht over de stad en de golf. Hoe toe... [-]

Phd In De Geometrie En De Mathematische Fysica

Campus Voltijd 3 - 4 jaar October 2018 Italië Trieste

Het PhD-programma in Meetkunde en Mathematische Fysica richt zich op de studie van de analytische en geometrische aspecten van de fysische verschijnselen die van fundamenteel belang, zowel in de zuivere en toegepaste wetenschappen en beslaat breed spectrum aan onderwerpen [+]

Doel van het doctoraat Course Het PhD-programma in Meetkunde en Mathematische Fysica richt zich op de studie van de analytische en geometrische aspecten van de fysische verschijnselen die van fundamenteel belang, zowel in de zuivere en toegepaste wetenschappen en beslaat breed spectrum aan onderwerpen in de moderne algebraïsche en differentiële meetkunde en hun toepassingen. Research Topics Integreerbare systemen in verband met differentiële, algebraïsche Geometrie en classificatie, en de theorie van willekeurige matrices, speciale functies en lineaire golven, Frobenius variëteiten Vervorming theorie en virtuele klassen moduli ruimten van schoven en bochten, in verband met supersymmetrische ijktheorieën, strijkers, Gromov-Witten invarianten, orbifolds en automorfismen Quantum groepen, noncommutatieve Riemannse en draai geometrie, toepassingen op modellen in de mathematische fysica Wiskundige methoden van de kwantummechanica Wiskundige aspecten van kwantumveldentheorie en String Theory Symplectische meetkunde, sub-Riemann-meetkunde Geometrie van de quantum velden en strijkers Seminar over Hodge theorie De studenten van de Meetkunde en Mathematische Fysica sector organiseren van een reeks seminars over onderwerpen van Hodge Theory. De meest recente plaatsingen na PHD op SISSA: Mathematical Sciences Research Institute Berkeley - Verenigde Staten, Universiteit van Harvard, Cambridge - Verenigde Staten, Mathematisch Instituut, Universiteit van Oxford - UK, DAMTP, University of Cambridge - Verenigd Koninkrijk, Max Planck Instituut, Bonn - Duitsland, École Polytechnique, Palaiseau - Frankrijk Algemene regels Het PhD-programma bestaat uit drie / vier jaar van studie en onderzoek. De belangrijkste selectieprocedure bestaat uit een toelatingsexamen. Deze is opgedeeld in twee delen: in het schriftelijke deel aanvragers wordt gevraagd om problemen uit een lijst die door de... [-]

Phd In De Neurobiologie

Campus Voltijd 3 - 4 jaar October 2018 Italië Trieste

Het doel van de Lezingen van het promotietraject in Neurobiologie is om studenten te voorzien van een gemeenschappelijk kader vanuit verschillende achtergronden. [+]

Het doel van de Lezingen van het promotietraject in Neurobiologie is om studenten te voorzien van een gemeenschappelijk kader vanuit verschillende achtergronden. Lezingen vindt plaats aan het begin van de PhD-programma, dus meer tijd om zich te concentreren op het wetenschappelijk onderzoek dat in de loop van het doctoraat zal worden uitgevoerd. Er zullen twee belangrijke wetenschappelijke modules aangevuld met een module voor specifieke experimentele methoden en veiligheidsprocedures. Alle lezingen worden in het Engels en zal worden gehouden door een expert op het gebied. module 1 zal worden besteed aan fundamentele aspecten van Neurofysiologie en Neurobiologie: wij zullen beoordelen basisbegrippen over neuronen, synapsen en sensorische systemen. We zullen ook betrekking hebben op eigenschappen van neuronale netwerken ten grondslag liggen aan de waarneming in de cortex en motoriek in het ruggenmerg. module 2 wordt gewijd aan nieuwe instrumenten en experimentele methoden van nanotechnologie, die kan worden gebruikt om moleculaire eigenschappen van neuronen, synapsen en sensorische cellen te onderzoeken. Eigenschappen van de interactie tussen neuronen en nieuwe materialen, zoals koolstofnanobuizen en handschrift worden en bedekt basiseigenschappen van Atomic Force Microscopy en geavanceerde Photonics. Module 3 zal zich richten op methodes om receptoren en kanalen functie studeren op moleculair niveau te begrijpen signalisatie mechanismen betrokken bij neuronale plasticiteit en adaptieve reacties. Deze module wordt aangevuld met practica en lezingen specifieke moleculaire biologische methoden, zoals plaatsgerichte mutagenese, eiwitanalyse en op het gebruik van conventionele microscopie en celbiologische technieken. Deze module zal studenten basisinformatie over Microscopy, Immunochemie, veiligheid en programmering. Bovendien zullen de studenten de... [-]

Phd In De Theoretische Deeltjesfysica

Campus Voltijd 3 - 4 jaar October 2018 Italië Trieste

Het doctoraat in de Theoretische Fysica van het deeltje heeft altijd deel uitgemaakt van de postdoctorale programma's op te bieden tegen SISSA. Meer dan honderd studenten hebben een PhD diploma in Theoretische Fysica van het deeltje verkregen sinds SISSA begonnen met het aanbieden van de cursus. [+]

Het doctoraat in de Theoretische Fysica van het deeltje heeft altijd deel uitgemaakt van de postdoctorale programma's op te bieden tegen SISSA. Meer dan honderd studenten hebben een PhD diploma in Theoretische Fysica van het deeltje verkregen sinds SISSA begonnen met het aanbieden van de cursus. Elk jaar worden vijf studenten geselecteerd om dit 3-jarige opleiding (plus een extra jaar, indien gewenst) van studie en onderzoek bij te wonen. Tijdens het eerste jaar studenten bezoeken ongeveer 450 uren van postacademische cursussen die een breed spectrum aan onderwerpen, variërend van fenomenologie tot de meer formele aspecten van de theoretische deeltjesfysica. Elke student moet een subset van hen te selecteren en passeren de desbetreffende examens binnen het eerste jaar. De belangrijkste onderzoekslijnen zijn: Natuurkunde aan de LHC, fysica voorbij het Standaard Model, Neutrino Physics, String Theory, de AdS / CFT correspondentie en alternatieve Quantum Theories of Gravity. Studenten profiteren van de rijke omgeving van de wetenschappelijke instellingen van de Trieste gebied, zoals het Internationaal Centrum voor Theoretische Fysica (ICTP), de Faculteit Natuurkunde van de Universiteit van Trieste en het Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (INFN). Aan het begin van het tweede jaar, studenten voeren een onderzoeksproject onder begeleiding van een SISSA medewerker of een wetenschapper die werkt bij een partner onderzoeksinstelling (zoals ICTP en INFN). De PhD-graad wordt typisch verkregen 3 tot 4 jaar na het begin van het programma. Tijdens hun verblijf in Triëst, hebben de studenten de mogelijkheid om te communiceren met ongeveer 20 andere studenten van dezelfde PhD curriculum... [-]

Phd In Fysica En Chemie Van Biologische Systemen

Campus Voltijd 4 jaar October 2018 Italië Trieste

Het begrijpen van de werkingsprincipes van levende organismen en zachte materie-systemen van de basisvergelijkingen de uitspraak van de dynamiek van atomen en moleculen werd beschouwd als science fiction tot een paar jaar geleden, en biofysica werd vrijwel unaniem beschouwd als een slagveld voor fenomenologen. [+]

Het begrijpen van de werkingsprincipes van levende organismen en zachte materie-systemen van de basisvergelijkingen de uitspraak van de dynamiek van atomen en moleculen werd beschouwd als science fiction tot een paar jaar geleden, en biofysica werd vrijwel unaniem beschouwd als een slagveld voor fenomenologen. Tegenwoordig is het toepassen van strenge physics om biologische processen is niet langer een droom. Wat meer is, wordt duidelijk dat de komende decennia de gouden eeuw voor de "theorie van het leven", die naar verwachting dezelfde versnelling van de groei ervaren door andere natuurkunde disciplines in de afgelopen eeuw ondergaan zal zijn. Jonge wetenschappers aangetrokken door de kans zich te ontwikkelen en toe te passen concepten, modellen en methoden om de nog onontgonnen terrein van kwantitatieve biologie verkennen kan tot deze uitdaging in ons PhD-programma in de fysica en chemie van biologische systemen. Dit PhD-programma heeft een sterk interdisciplinair karakter en biedt geavanceerde, onderzoekers gerichte scholing in de theoretische en computationele onderwerpen op het grensvlak van natuurkunde, scheikunde en biologie. De faculteit bestaat uit leden van de SISSA Natuurkunde en Wiskunde gebieden, de CNR-IOM Democritos centrum en ICTP, het Internationaal Centrum voor Theoretische Natuurkunde. Studenten zijn meestal toegelaten tot de PhD-programma na het nemen van een schriftelijk en mondeling examen, hoewel niet-EU-aanvragers kunnen vooraf worden geselecteerd op basis uitsluitend op academische kwalificaties. In de periode november-april van het eerste jaar, studenten deelnemen aan een reeks van geavanceerde cursussen, waaronder: Statistische mechanica, Numerical Methods in Computational Physics Systeembiologie, Statistiek en Waarschijnlijkheid Inleiding tot de Biochemie, Computational... [-]

Phd In Statistische Fysica

Campus Voltijd 3 - 4 jaar October 2018 Italië Trieste

Statistische fysica, samen met Quantum Mechanics, is de pijler van ons begrip van de vele fysieke verschijnselen, van de eenvoudigste tot de meest geavanceerde. Het veld heeft onlangs getuige geweest van een belangrijke en indrukwekkende uitstorting van experimentele en theoretische resultaten, [+]

Statistische fysica, samen met Quantum Mechanics, is de pijler van ons begrip van de vele fysieke verschijnselen, van de eenvoudigste tot de meest geavanceerde. Het veld heeft onlangs getuige geweest van een belangrijke en indrukwekkende uitstorting van experimentele en theoretische resultaten, die speeltuin een ideale natuurkundige hebben gemaakt. Statistische fysica adressen, bijvoorbeeld cruciale vragen over de aard van fase-overgangen en voorspelt de mogelijkheid om nieuwe staten van de materie, zoals Bose-Einstein condensatie in ultrakoude gassen te smeden. Tegelijkertijd biedt het een belangrijke bron van nieuwe ideeën en inspiratie voor degenen die in meer theoretische richtingen werken. De aantrekkelijkheid ligt in het vermogen om een ​​reeks geavanceerde analytische en conceptuele instrumenten met verstrekkende toepassingen. De opmerkelijke combinatie van wiskundige en natuurkundige ideeën ligt aan de basis van de uitstaande wetenschappelijke elegantie en buitengewone efficiency karakteriseren deze wetenschappelijke omgeving. Dankzij een intense activiteit van postacademische cursussen, wekelijkse seminars, colloquia en journal club vergaderingen, de PhD-programma is gericht op studenten met gericht op het opleiden studenten om een ​​volledige beheersing van de wetenschappelijke methoden van de statistische fysica en hen blootstellen aan onderwerpen die op dit moment onderzoek aan de grens van dit gebied, zoals: kwantumveldentheorie Precies oplosbare modellen Ultrakoude atomaire gassen Quantum spin ketens Physics uit evenwicht en thermalisatie eigenschappen Quantum demping en verstrengeling AdS / CFT correspondentie Conforme veldentheorie stochastische methodes Casimir-effect Random matrices De meest recente plaatsingen na promoveren aan SISSA: Rockefeller Foundation, New York, Verenigde Staten Rutgers University Rutgers, USA Nordita, Stockholm, Zweden Max Planck Instituut, München, Duitsland Instituut... [-]

Phd In Structurele En Functionele Genomica

Campus Voltijd 3 - 4 jaar October 2018 Italië Trieste

De PhD Cursus in structurele en functionele genomica belangrijkste missie is het opleiden van enthousiaste jonge wetenschappers richten hun belangen in een breed spectrum van biologisch onderzoek disciplines. [+]

Onze Missie De PhD Cursus in structurele en functionele genomica belangrijkste missie is het opleiden van enthousiaste jonge wetenschappers richten hun belangen in een breed spectrum van biologisch onderzoek disciplines. Projecten binnen de PhD Cursusaanbod overspanning van genomics, transcriptomics en ontwikkelingsstoornissen genetica aan structurele biologie, moleculaire mechanismen van neurodegeneratie en ontwikkelingsstoornissen neurobiologie. Kruising over onderzoek, zoals systeembiologie kan een prominente rol binnen de PhD-cursus programma. Studenten worden continu blootgesteld aan cutting edge onderzoek via jaar rond klassen, seminars en workshops. Gemiddelde verhouding tussen promotor en studenten ongeveer 1-5. Belangrijkste onderzoekslijnen zijn: Functional Genomics van het Brain Developmental Genomics Systeembiologie Nanotechnologie voor Biologische Wetenschappen Structurele Biologie van prioneiwit Structurele Biologie van DNA-replicatie Moleculaire mechanismen van neurodegeneratie: Synthetisch Prions moleculaire Fysiologie Drug Discovery De meest recente plaatsingen na promoveren aan SISSA: Northwestern University (Chicago, USA), UCSF Medical Center (San Francisco, USA), VIB Center for the Biology of Disease (KU Leuven, België), Universidad Autonoma de Madrid (Madrid, Spanje), National Institute of Chemistry (Ljubljana, Slovenië) Admissions De opnames van de Philosophiae Doctor (PhD) Cursus in functionele en structurele Genomics vindt plaats door middel van een selectie op basis van academische en wetenschappelijke kwalificaties en een schriftelijk en mondeling examen, volgens de statuten van de School. Uitzonderlijk gekwalificeerd niet EU-studenten kunnen alleen door middel van de evaluatie van hun academische en wetenschappelijke kwalificaties te worden toegelaten tot de cursus. Voor de opnames, moeten de kandidaten een Italiaanse Laurea (Laurea Specialistica, Laurea Magistralis of de oude Laurea Quadriennale) in een wetenschappelijk onderwerp, of een gelijkwaardige universitaire... [-]

Phd In Theorie En Numerieke Simulatie Van De Gecondenseerde Materie

Campus Voltijd 3 - 4 jaar October 2018 Italië Trieste

Het PhD-opleiding in theorie en Simulatie van de gecondenseerde materie is geschikt voor zeer gemotiveerde studenten die geïnteresseerd zijn in het leren hoe de microscopische bestanddelen van zaken zelf- assembleren tot ongeveer de gehele complexiteit van de toestanden van de materie te complex vaste stoffen te brengen, van moleculen, [+]

Het PhD-opleiding in theorie en Simulatie van de gecondenseerde materie is geschikt voor zeer gemotiveerde studenten die geïnteresseerd zijn in het leren hoe de microscopische bestanddelen van zaken zelf- assembleren over de gehele complexiteit van de toestanden van de materie tot stand te brengen, van moleculen tot complexe stoffen, en in het leren hoe fascinerende macroscopische fenomenen model, van wrijving tot supergeleiding en superfluïditeit, die uit de collectieve gedrag van de microscopische agenten. Tijdens het eerste jaar van hun promotietraject natuurlijk studenten de meest geavanceerde tools voor het modelleren en het bestuderen van toestanden van de materie, van ab-initio simulatie van echte materialen en moleculen tot quantum simulatie van rooster modellen, van de klassieke statistische theorie van veeldeeltjessystemen zijn quantum tegenhanger, en kennis maken met het brede onderzoek dat bij SISSA uitgevoerd door meer gerichte en actuele cursussen. Dit voortraject biedt studenten met een gemeenschappelijke achtergrond en alle informatie die ze nodig hebben om te beslissen over het onderzoeksonderwerp zij van plan zijn om na te streven in hun proefschrift. De volgende 2 of 3 jaar van het PhD-programma zijn gewijd aan individuele onderzoekers onder leiding van de toezichthouders. De jaarlijkse voortgangsrapportages zal zorgen voor de tijdige detectie en oplossen van eventuele problemen. De Democritos Simulation Centre, behorende tot de Istituto Officina dei Materiali (IOM) een deel van de Nationale Raad voor Onderzoek (CNR), en gehost door SISSA, is volledig geïntegreerd in het onderzoek activiteit van de gecondenseerde materie groep. Sterke banden worden ook onderhouden met wetenschappers van de nabijgelegen... [-]

Phd In Wiskundige Analyse, Modellering En Toepassing

Campus Voltijd 3 - 4 jaar August 2018 Italië Trieste

Het doel van de PhD Cursus in Wiskundige Analyse, Modellering, en toepassingen is om afgestudeerde studenten op te leiden op het gebied van wiskundige analyse en wiskundige modellering, en in de toepassingen van wiskundige en numerieke analyse van wetenschap en technologie. [+]

Doel van het doctoraat Course Het doel van de PhD Cursus in Wiskundige Analyse, Modellering, en toepassingen is om afgestudeerde studenten op te leiden op het gebied van wiskundige analyse en wiskundige modellering, en in de toepassingen van wiskundige en numerieke analyse van wetenschap en technologie. Het doel is om promovendi in staat te stellen zo hoog niveau onderzoekers op deze gebieden in universiteiten, onderzoeksinstituten en private bedrijven werken. Research Topics De activiteit in Wiskundige Analyse is voornamelijk gericht op de gewone en partiële differentiaalvergelijkingen, op dynamische systemen, over de calculus van variaties, en regeltechniek. Verbindingen van deze onderwerpen met differentiaalmeetkunde en verminderde orde modellering worden ook ontwikkeld. De activiteit in mathematische modellering is gericht op onderwerpen die de belangrijkste technische middelen komen uit de wiskundige analyse. De huidige thema's zijn multischaal analyse, mechanica van materialen, micromagnetics, modellering van biologische systemen, computational fluid dynamics en vaste en problemen met betrekking tot de theorie te beheersen. De toepassingen van de wiskunde ontwikkeld in deze cursus zijn gerelateerd aan de numerieke analyse van partiële differentiaalvergelijkingen en controleproblemen. Deze activiteit is in samenwerking met Mathlab voor de studie van de problemen uit de echte wereld, industriële en medische toepassingen, en uit complexe systemen. Belangrijkste onderzoekslijnen: Calculus van variaties en Multiscale Analyse Conservation Wetten en Transport Problemen Geometrische Controle Theorie en Sub-Riemannian Geometry Mechanica van Materialen en of Biological Systems Niet-lineaire Analyse numerieke analyse Systeembiologie De meest recente plaatsingen na promoveren aan SISSA: Ecole Polytechnique (Palaiseau, Frankrijk), University of Oxford (Oxford, UK), California Institute... [-]

Videos

Student Day 2016