LUISS PhD programs

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

LUISS - Libera Università Internazionale degli Studi Sociali Guido Carli - is een onafhankelijke universiteit. Het werd gemaakt van een reeds bestaande Romeinse instelling, Pro Deo, tussen 1974 en 1978.

LUISS biedt een innovatieve onderwijsaanpak op de vier afdelingen: Economie en Financiën, Bedrijfskunde en Management, Recht en Politicologie . Het doel is niet alleen om kennis over te brengen, maar om flexibiliteit bij jonge mensen te stimuleren, waardoor ze een gevoel van meesterschap over hun toekomst krijgen.

Verder heeft LUISS vier scholen voor graduate en professionele studies: de LUISS Business School, de School of Government, de School of Law, en de School of European Political Economy.

View of Rome from Castel Sant'Angelo

Kenmerken van de LUISS-aanpak

Onderwijs

  • Nummers instellen (1620 studenten voor bacheloropleidingen en 1000 voor masteropleidingen in 2017-2018)
  • Toelating ingangstest
  • Verplichte full-time aanwezigheid
  • Onderscheidend docentenpersoneel uit de academische wereld, met een hoog niveau van professionele ervaring
  • Intensieve studie van vreemde talen en IT
  • Een rijke en gespecialiseerde bibliotheek met een catalogus die kan worden geraadpleegd op de website van de universiteit
  • Een uitgebreid netwerk van internationale uitwisselingsprogramma's op 197 universiteiten, zowel binnen Europa als daarbuiten in 39 landen. LUISS biedt zijn studenten ook de mogelijkheid om in het buitenland te studeren: 25 Double Degrees en gestructureerde partnerschappen.
  • Oriëntatie voor middelbare scholieren
  • Hulp van gekwalificeerde docenten voor de volledige duur van de opleiding en stage
  • Seminars, debatten en uitwisselingen over belangrijke onderwerpen die het door het academische jaar onderwezen materiaal integreren

Verbanden met bedrijven

Wat LUISS onderscheidt, is de bevoorrechte relatie met het bedrijfsleven.

Meer dan 500 bedrijven, multinationals en publieke en private instellingen werken samen met de universiteit en bieden afgestudeerden en pas afgestudeerden hun eerste echte kansen om voet aan de grond te krijgen in het bedrijfsleven.

Het LUISS Career Services Office biedt studenten meerdere kansen om mensen in het bedrijfsleven te ontmoeten en met hen te leren. Deze oriëntatie- en onderwijsservice faciliteren de plaatsing van graadkandidaten en nieuwe afgestudeerden in de bedrijfswereld met stages en trainingen bij bedrijven en bij openbare en particuliere instellingen. Het organiseert ook terugkerende vergaderingen en presentaties bij grote multinationals, investeringsbanken en publieke en private organisaties en instellingen.

Locaties

Rome

Address
Viale Romania,32
00197 Rome, Lazio, Italië