Institute of Science and Technology Austria (IST Austria)

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Het Institute of Science and Technology Austria (IST Austria) is een jong internationaal instituut dat zich toelegt op fundamenteel onderzoek en graduate onderwijs in de natuur- en wiskundige wetenschappen, gelegen in Klosterneuburg aan de rand van Wenen.

IST Austria streeft naar onderzoek van wereldklasse. Tegen 2026 zullen maximaal 90 onderzoeksgroepen onderzoek verrichten in een internationale state-of-the-art omgeving.

Een van de kenmerken van het IST Austria PhD-programma is de gedeelde ervaring op de graduate school. Een eerste verkenningsfase stimuleert een brede blootstelling aan belangrijke wetenschappelijke benaderingen en problemen. Hiermee leggen studenten een solide basis voor intensief onderzoek in de tweede fase van het PhD-programma.

123859_IST_Austria_aerial-2_resized.jpg

Toewijding aan fundamenteel wetenschappelijk onderzoek

IST Oostenrijks facultaire wervingsstrategie is ingekapseld onder het motto People before area; kwaliteit voor snelheid . We zijn toegewijd om de beste geesten van de wereld naar IST Oostenrijk te brengen om baanbrekend fundamenteel wetenschappelijk onderzoek voort te zetten. Het Instituut werd ingehuldigd in 2009 en zal groeien tot ongeveer 90 onderzoeksgroepen tegen 2026. Dit opwindende momentum wordt vooruit gestuwd door elke wetenschapper die aan ons team is toegevoegd, inclusief elke promovendus.

Internationale en diverse wetenschappelijke gemeenschap

Onze wetenschappers, van hoogleraren tot postdocs tot studenten, komen uit alle hoeken van de wereld, die meer dan 70 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen en voortbouwen op onderzoek en diploma's van de beste internationale wetenschappelijke instituten en universiteiten.

Engels sprekende

We gebruiken Engels in het hele instituut als voertaal en communicatie.

interdisciplinair

Ons US Style Graduate Program wordt gekenmerkt door moderne uitgebreide training met een speciale focus op interdisciplinariteit .

De volgende grafiek laat zien oversteken-groep samenwerkingen op IST Oostenrijk, op basis van co-auteur van publicaties vanaf 2016 tot en met juni 2019. De PDF kan worden gedownload hier .

141173_Cross-Group-Collaboration-Interdisciplinarity-2016-Nov-2019-IST-Austria-with-SSUs_730x9001.png

Baanbrekende onderzoekstraining

Studenten werken nauw samen met excellente faculteit binnen kleine onderzoeksgroepen en hebben toegang tot eersteklas faciliteiten . Studenten besteden het eerste jaar aan het voltooien van cursussen en rotaties voordat ze zich bij een groep aansluiten.

Deze eerste fase van verkenning stelt studenten in staat er zeker van te zijn dat het onderzoeksonderwerp, evenals de onderzoeksgroep, het beste bij hen passen, voordat ze aan diepgaand scriptieonderzoek beginnen in de tweede fase.

Toegang met een bachelor- of masterdiploma

We verwelkomen studenten met een bachelor of een master in de wetenschap om zich aan te melden voor ons PhD-programma.

6 sporen van studie

Er zijn zes sporen van doctoraatsonderzoek :

 • Biologie
 • Computertechnologie
 • Datawetenschap en wetenschappelijk computergebruik
 • Wiskunde
 • Neuroscience
 • Fysica

Onderzoeksgroepen

 • 53 onderzoeksgroepen in 2019
 • 90 onderzoeksgroepen tegen 2026

Wetenschappelijke service-eenheden

Scientific Service Units (SSU's) bieden ondersteuning voor de onderzoeksbehoeften van wetenschappers. De volgende SSU's worden gehost door IST Austria:

 • Bio-imaging faciliteit
 • Elektronenmicroscopie faciliteit
 • Bibliotheek
 • Faciliteit voor biowetenschappen
 • Miba-machinewinkel
 • Nanofabrication-faciliteit
 • Preklinische faciliteit
 • Scientific Computing

Funding

Op alle onderzoeksgebieden is financiering een zeer belangrijk onderwerp. IST Austria vertrouwt op diverse financieringsbronnen om al zijn onderzoekers te ondersteunen. Het Grant Office ondersteunt IST-wetenschappers die externe financiering willen aanvragen.

Bij de oprichting van IST Oostenrijk in 2006 werd 95 miljoen euro opzij gezet door de federale overheid als een voorwaardelijk, prestatieafhankelijk budget dat alleen kon worden gegarandeerd als het Instituut tegen 2016 hetzelfde bedrag aan fondsen van derden zou verkrijgen. IST Oostenrijk heeft de afgelopen jaren buitengewoon succesvol geweest in het werven van fondsen van derden. Van de 53 hoogleraren die momenteel onder contract staan, hebben 34 hoogleraren - twee derde - een subsidie van de European Research Council ontvangen. Alleen al in 2016 werden drie geavanceerde subsidies, twee consolidatorsubsidies en vijf startsubsidies toegekend aan wetenschappers van IST Austria. De graduate school is de begunstigde van een van de grootste prijzen die het Instituut tot nu toe heeft ontvangen: 4,4 miljoen euro werd in 2015 toegekend aan het interdisciplinaire PhD-programma van IST Oostenrijk door een Marie Skłodowska-Curie-beurs van de Europese Unie.

In totaal heeft het Instituut meer dan 120 miljoen euro aan wetenschapsfinanciering door derden verworven. Bovendien heeft IST Oostenrijk donaties ontvangen van de particuliere sector met een waarde van ongeveer 18,5 miljoen euro. Samen komt dit neer op meer dan 130 miljoen euro aan financiering door derden.

PhD-studenten zijn in dienst van IST Austria en ontvangen internationaal concurrerende salarissen en volledige sociale zekerheid. Studenten krijgen ook financiële steun om tijdens hun studie wetenschappelijke conferenties en workshops bij te wonen.

Instituut Colloquia

Het wekelijkse Institute Colloquium is het belangrijkste onderzoeksseminarie op IST Oostenrijk. Wetenschappers uit de hele wereld en uit alle disciplines van de natuurwetenschappen worden uitgenodigd om hun nieuwste bevindingen te presenteren.

Instituut evaluaties

Het instituut wordt regelmatig bezocht door internationale beoordelingspanels bestaande uit vooraanstaande wetenschappers uit de hele wereld (waaronder Nobelprijswinnaars) om een onafhankelijke evaluatie van het instituut te vormen.

Careers

Onze vooraanstaande alumni hebben een succesvolle carrière gemaakt na hun PhD-studies aan IST Austria.

Promovendi krijgen ondersteuning via onze programma's voor mentorschap en loopbaanontwikkeling die gericht zijn op training in overdraagbare vaardigheden voor academici en daarbuiten. Gedurende hun studies worden promovendi ondersteund door Career Services, dat advies en training geeft over loopbaanontwikkeling.

Er zijn ook regelmatig TWIST-gesprekken georganiseerd door het Technology Transfer Office, die onderzoekers ondersteunen bij de commerciële ontwikkeling en het gebruik van hun onderzoeksresultaten.

Waar gaan onze alumni heen?

Deze infographic laat zien waar onze alumni naartoe gaan nadat ze zijn afgestudeerd.

IST-Austria_Where-do-alumni-go_piechart-e1541512843946.png

Waar is IST Oostenrijk?

Het Instituut ligt op slechts 25 minuten met de bus van Wenen, dat consequent wordt uitgeroepen tot een van de beste steden ter wereld om in te wonen. Onze studenten hebben de keuze om in Klosterneuburg te wonen, een rustige omgeving omgeven door prachtige bossen, of midden in de drukte van Wenen. We hebben ook een aantal woonmogelijkheden op de campus.

Locaties

Klosterneuburg

Address
Am Campus,1
3400 Klosterneuburg, Neder-Oostenrijk, Oostenrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden