Institute of Science and Technology Austria (IST Austria)

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Het Institute of Science and Technology Austria (IST Austria) is een jong internationaal instituut dat zich toelegt op fundamenteel onderzoek en afgestudeerd onderwijs in de natuur- en wiskundige wetenschappen, gelegen in Klosterneuburg aan de rand van Wenen.

IST Austria streeft naar onderzoek van wereldklasse. Tegen 2026 zullen maximaal 90 onderzoeksgroepen onderzoek verrichten in een internationale state-of-the-art omgeving.

Een van de kenmerken van het IST Austria PhD-programma is de gedeelde graduate schoolervaring. Een eerste fase van verkenning moedigt een brede blootstelling aan belangrijke wetenschappelijke benaderingen en problemen aan. Hiermee kunnen studenten een solide basis leggen voor intensief onderzoek in de tweede fase van het promotieprogramma.123859_IST_Austria_aerial-2_resized.jpg

Toewijding aan fundamenteel wetenschappelijk onderzoek

IST Oostenrijks facultaire wervingsstrategie is ingekapseld onder het motto People before area; kwaliteit voor snelheid . We zijn toegewijd om de beste geesten van de wereld naar IST Oostenrijk te brengen om baanbrekend fundamenteel wetenschappelijk onderzoek voort te zetten. Het Instituut werd ingehuldigd in 2009 en zal groeien tot ongeveer 90 onderzoeksgroepen tegen 2026. Dit opwindende momentum wordt vooruit gestuwd door elke wetenschapper die aan ons team is toegevoegd, inclusief elke promovendus.

Internationale en diverse wetenschappelijke gemeenschap

Onze wetenschappers, van hoogleraren tot postdocs tot studenten, komen uit alle hoeken van de wereld, die meer dan 70 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen en voortbouwen op onderzoek en diploma's van de beste internationale wetenschappelijke instituten en universiteiten.

Engels sprekende

We gebruiken Engels in het hele instituut als voertaal en communicatie.

interdisciplinair

Ons US Style Graduate Program wordt gekenmerkt door moderne uitgebreide training met een speciale focus op interdisciplinariteit.

De volgende grafiek toont samenwerking tussen groepen bij IST Oostenrijk, gebaseerd op co-auteurspublicaties uit 2018.

Cross_Group_Collaboration_2018_IST-Austria_Interdisciplinarity-1.png

Baanbrekende onderzoekstraining

Studenten werken nauw samen met uitstekende faculteiten binnen kleine onderzoeksgroepen en hebben toegang tot eersteklas faciliteiten. Studenten brengen het eerste jaar door met het voltooien van cursussen en rotaties voordat ze zich aansluiten bij een groep.

In deze eerste onderzoeksfase kunnen studenten er zeker van zijn dat het onderzoeksonderwerp en de onderzoeksgroep de beste match voor hen zijn voordat ze in de tweede fase aan diepgaand thesisonderzoek beginnen.

Toegang met een bachelor- of masterdiploma

We verwelkomen studenten met een bachelor of een master in de wetenschap om zich aan te melden voor ons PhD-programma.

6 sporen van studie

Er zijn zes sporen van promotieonderzoek:

 • Biologie
 • Computertechnologie
 • Data Science
 • Wiskunde
 • Neuroscience
 • Fysica

Onderzoeksgroepen

 • 53 onderzoeksgroepen in 2019
 • 90 onderzoeksgroepen tegen 2026

Studenten zijn de levensader van de wetenschap. ”Luister naar wat Prof. Daria Siekhaus te zeggen heeft over het belang van studenten aan IST Oostenrijk.

Wetenschappelijke service-eenheden

Scientific Service Units (SSU's) bieden ondersteuning voor de onderzoeksbehoeften van wetenschappers. De volgende SSU's worden gehost door IST Austria:

 • Bio-imaging faciliteit
 • Elektronenmicroscopie faciliteit
 • Bibliotheek
 • Faciliteit voor biowetenschappen
 • Miba-machinewinkel
 • Nanofabrication-faciliteit
 • Preklinische faciliteit
 • Scientific Computing

subsidies

Op alle onderzoeksgebieden is financiering een zeer belangrijk onderwerp. IST Oostenrijk vertrouwt op verschillende financieringsbronnen om al zijn onderzoekers te ondersteunen. Het Grant Office is er om IST-wetenschappers te ondersteunen die externe financiering willen aanvragen.

Bij de oprichting van IST Oostenrijk in 2006 werd 95 miljoen euro opzij gezet door de federale overheid als een voorwaardelijk, prestatieafhankelijk budget dat alleen kon worden gegarandeerd als het Instituut tegen 2016 hetzelfde bedrag aan fondsen van derden zou verkrijgen. IST Oostenrijk heeft de afgelopen jaren buitengewoon succesvol geweest in het werven van fondsen van derden. Van de 53 hoogleraren die momenteel onder contract staan, hebben 34 hoogleraren - twee derde - een subsidie van de European Research Council ontvangen. Alleen al in 2016 werden drie geavanceerde subsidies, twee consolidatorsubsidies en vijf startsubsidies toegekend aan wetenschappers van IST Austria. De graduate school is de begunstigde van een van de grootste prijzen die het Instituut tot nu toe heeft ontvangen: 4,4 miljoen euro werd in 2015 toegekend aan het interdisciplinaire PhD-programma van IST Oostenrijk door een Marie Skłodowska-Curie-beurs van de Europese Unie.

In totaal heeft het Instituut meer dan 120 miljoen euro aan wetenschapsfinanciering door derden verworven. Bovendien heeft IST Oostenrijk donaties ontvangen van de particuliere sector met een waarde van ongeveer 18,5 miljoen euro. Samen komt dit neer op meer dan 130 miljoen euro aan financiering door derden.

Instituut Colloquia

Het wekelijkse Institute Colloquium is het belangrijkste onderzoeksseminarie op IST Oostenrijk. Wetenschappers uit de hele wereld en uit alle disciplines van de natuurwetenschappen worden uitgenodigd om hun nieuwste bevindingen te presenteren.

Instituut evaluaties

Het instituut wordt regelmatig bezocht door internationale beoordelingspanels bestaande uit vooraanstaande wetenschappers uit de hele wereld (waaronder Nobelprijswinnaars) om een onafhankelijke evaluatie van het instituut te vormen.

Careers

Onze vooraanstaande alumni zijn na hun promotieonderzoek bij IST Oostenrijk doorgegaan naar een succesvolle carrière.

Promovendi krijgen ondersteuning via onze programma's voor mentorschap en loopbaanontwikkeling die gericht zijn op training in overdraagbare vaardigheden voor academici en daarbuiten. Gedurende hun studies worden promovendi ondersteund door Career Services, dat advies en training geeft over loopbaanontwikkeling.

Er zijn ook regelmatig TWIST-gesprekken georganiseerd door het Technology Transfer Office, die onderzoekers ondersteunen bij de commerciële ontwikkeling en het gebruik van hun onderzoeksresultaten.

Waar gaan onze alumni heen?

Deze infographic laat zien waar onze alumni naartoe gaan nadat ze zijn afgestudeerd.

IST-Austria_Where-do-alumni-go_piechart-e1541512843946.png

Waar is IST Oostenrijk?

Het Instituut ligt op slechts 25 minuten met de bus van Wenen, dat consequent wordt uitgeroepen tot een van de beste steden ter wereld om in te wonen. Onze studenten hebben de keuze om in Klosterneuburg te wonen, een rustige omgeving omringd door prachtige bossen, of midden in de drukte van Wenen. We hebben ook een aantal huisvestingsopties op de campus.

Locaties

Klosterneuburg

Address
Am Campus,1
3400 Klosterneuburg, Neder-Oostenrijk, Oostenrijk