Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Faculteit
Studie
Onderzoek
Internationale activiteiten
Het architectuuronderwijs aan de STU begon in 1946 als de afdeling Architectuur en Constructietechniek. In 1976 begon de onafhankelijke faculteit Bouwkunde te functioneren.

Tijdens onze universitaire studies in alle stadia en studievormen, ongeveer 17.000 lokale en buitenlandse studenten aan hogescholen en instituten gevestigd in Bratislava en Trnava.


STU is een onderzoeksgerichte universiteit. Gedurende zijn bestaan heeft het aanzienlijk bijgedragen aan de ontwikkeling, verspreiding en het gebruik van wetenschappelijke kennis.


Internationale samenwerking is een belangrijk gebied gebaseerd op interactief contact met zowel onderwijs- als onderzoeksinstellingen van landen over de hele wereld. Het is gericht op gezamenlijke projecten binnen het EU-kader.

Het architectuuronderwijs aan het STU begon in 1946, waardoor de Faculteit Architectuur (FA) de nieuwste toevoeging was aan de Faculteit van de Slowaakse Technische Universiteit (STU). Destijds werd de afdeling Architectuur en Bouwtechniek opgericht als onderdeel van de Structural Engineering Branch aan de Slowaakse Polytechnische (SVŠT), tegenwoordig de Faculteit Civiele Techniek genoemd. In de daaropvolgende zeventig jaar is de faculteit getransformeerd tot een vitale en competitieve instelling die jaarlijks meer dan 1000 studenten bedient. Hoewel Design opleidingen al meer dan 25 jaar onder haar dak staan, heeft Design in 2020 ook de officiële titel van de instelling gehaald. Faculteit Bouwkunde is hernoemd en vanaf september 2020 is de Faculteit Architectuur en Design begonnen met het schrijven van haar nieuwe gemeenschappelijke geschiedenis.

Tegenwoordig is de Faculteit Architectuur en Design STU de grootste onderwijsinstelling voor architecten en ontwerpers in Slowakije. Het facultaire profiel weerspiegelt universitaire principes en schept een voorwaarde voor professionele prestaties in het thuisland en het EU-kader. In dit opzicht is er een duidelijke oriëntatie om architecten, stedenbouwkundigen en ontwerpers voor te bereiden binnen een creatief kader. Het huidige tweejarige studiesysteem is gericht op de paraatheid van een afgestudeerde. Het bewustzijn in de kunst- en theorievakken wordt benadrukt, evenals in een verscheidenheid aan technische en ontwerpvakken, van stedenbouw tot interieurontwerp.

De Faculteit Architectuur en Design is gehuisvest in een gebouw ontworpen door Emil Belluš, de belangrijkste Slowaakse architect in de 20e eeuw en de stichter van de school naar wie de hal "Aula van Professor Belluš" (woonachtig in het college) is genoemd. Naast dergelijke colleges kunnen klaslokalen, studio's, computerfaciliteiten en de faculteitsbibliotheek met belangrijke professionele boeken en tijdschriften (waarvan er vele internationaal worden geprezen) worden gebruikt voor de ontwikkeling van creatieve vaardigheden en professionele vaardigheden.

133912_19243099_1079581128853671_5558553825703417584_o.jpg

Ondersteuningscentra

Servicecentra ter ondersteuning van de activiteiten van de faculteit:

Bibliotheek

De bibliotheek van de Faculteit Architectuur en Design van de Slowaakse Technische Universiteit in Bratislava ( FAD STU ) is een academische bibliotheek met zeer gespecialiseerde voorraden met binnen- en buitenlandse literatuur (boeken, scripts, tijdschriften, woordenboeken, proefschriften, enz.). De bibliotheek biedt haar gebruikers veel voordelen - gratis toegang tot alle bibliotheekvoorraden (inclusief de toegang tot internationale online full-text databases of elektronische versies van professionele tijdschriften), toegang tot de nieuwste literatuur verworven naar aanleiding van de onderwerpen van de onderwezen opleidingen op de faculteit, moderne bibliotheek en informatiediensten (online bibliotheekcatalogus, zelfbedieningskopieer- en scanmachines, gratis wifi-toegang), comfortabele studie- en werkruimte.

CEDA (Design for All)

Het Center of Design for All werd in juni 2007 opgericht aan de Faculteit Architectuur en Design, de Slowaakse Technische Universiteit in Bratislava. Zijn missie is het creëren van een naadloze gebouwde omgeving die door alle mensen kan worden gebruikt, ongeacht hun leeftijd. grootte of vermogen.

CEDA is toegewijd aan het principe van universeel ontwerp, waardoor mensen in Slowakije kunnen integreren in een samenleving die rekening houdt met een menselijk verschil en zo goed mogelijk met hun omgeving kan communiceren.

Lichaamsbewust Lab

BCD Lab is een onderzoeks- en onderwijscentrum gespecialiseerd in Body Conscious Design, gevestigd aan de Faculteit Architectuur en Design STU in Bratislava. Het biedt gespecialiseerde training en onderzoek op het gebied van ontwerp en architectuur. Dit onderzoekscentrum brengt architecten, ontwerpers, docenten, studenten, onderzoekers en praktijkmensen uit verschillende vakgebieden samen - interieurontwerp, architectuur, ergonomie, neuro-ergonomie, sociale wetenschappen en geneeskunde.

BCD Lab is een multidisciplinair onderzoeksteam dat zich richt op lichaamsbewust ontwerp - de relatie tussen mens en omgeving. Onze leden zijn experts op het gebied van design, architecturen, ergonomie, neuro-ergonomie, sociale wetenschappen en geneeskunde. 133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg

Centrum voor duurzame en efficiënte architectuur - "Architectuur 2020"

Het Centrum voor Duurzame en Efficiënte Architectuur - "Architectuur 2020" (hierna A2k20) is een onderzoek en opleiding aan de Faculteit Architectuur en Design STU. Het is een gespecialiseerde afdeling van de faculteit, die onderzoeks- en opleidingsactiviteiten uitvoert op het gebied van architectonisch ontwerp dat voldoet aan de criteria van de richtlijn energieprestatie van gebouwen 2010/31 / EU voor nieuwbouw na 2020, met de nadruk op duurzaamheid en respect voor de milieu.

A2k20 verbindt onderzoekers van verschillende instituten (en uiteindelijk van andere faculteiten en instellingen) in samenwerking met iEPD (Institute for Passive Houses), SKGBC (Slovak Green Building Council), ArTUR (Architecture for Sustainable Development) en andere professionele organisaties.

Onderwijs- en onderzoekscentrum in Banská Štiavnica

De Faculteit Architectuur en Design biedt ook de mogelijkheid om gericht te werken in haar gespecialiseerde onderwijs- en onderzoekscentrum in het hart van de UNESCO-werelderfgoedstad Banská Štiavnica. In het authentieke historische huis (feitelijk gerestaureerd door de studenten) biedt de faculteit het hele jaar door plaats aan maximaal 30 studenten en 10 personeelsleden tijdens workshops of gespecialiseerde cursussen. 133910_21.jpg

Laboratorium voor modelsimulatie

Het Model Simulation Laboratory Center van de Faculteit Architectuur en Design STU in Poprad heeft activiteiten gericht op CAD en regionale vraagstukken.

Locaties

Bratislava

Address
Námestie slobody 19
81245 Bratislava, Regio Bratislava, Slowakije

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden