Slovak University of Technology in Bratislava Faculty of Architecture

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Faculteit
Studie
Onderzoek
Internationale activiteiten
Het architectuuronderwijs aan de STU begon in 1946 als de afdeling Architectuur en Constructietechniek. In 1976 begon de onafhankelijke faculteit Bouwkunde te functioneren.

Tijdens onze universitaire studies in alle stadia en studievormen, ongeveer 17.000 lokale en buitenlandse studenten aan hogescholen en instituten gevestigd in Bratislava en Trnava.


STU is een onderzoeksgerichte universiteit. Tijdens zijn bestaan heeft aanzienlijk bijgedragen aan de ontwikkeling, verspreiding en het gebruik van wetenschappelijke kennis.


Internationale samenwerking is een belangrijk gebied gebaseerd op interactief contact met zowel onderwijs- als onderzoeksinstellingen van landen over de hele wereld. Het is gericht op gezamenlijke projecten binnen het EU-kader.

Het onderwijs in architectuur aan de STU begon in 1946, waardoor de Faculteit Architectuur (FA) de nieuwste toevoeging aan de faculteit Slowaakse Technische Universiteit (STU) werd. Destijds werd de afdeling Architectuur en Constructietechniek opgericht als onderdeel van de afdeling Constructietechniek aan de Slowaakse Polytechniek (SVŠT), tegenwoordig de Faculteit Civiele Techniek genoemd. In de volgende zeventig jaar is de faculteit getransformeerd tot een vitale en competitieve instelling en bedient elk jaar meer dan 1000 studenten.

De Faculteit Bouwkunde STU is de grootste onderwijsinstelling voor architecten in Slowakije. Het facultaire profiel weerspiegelt universitaire principes en schept een voorwaarde voor professionele prestaties binnen het thuisland en het EU-kader. Daarbij is er een duidelijke oriëntatie om architecten, stedenbouwkundigen en ontwerpers binnen een creatief kader voor te bereiden. Het huidige tweejarige niveausysteem van studie richt zich op de paraatheid van een afgestudeerde. Bewustzijn in de kunst- en theorievakken wordt benadrukt, evenals in een verscheidenheid aan technische en ontwerpvakken, van stedenbouw tot interieurontwerp.

De Faculteit Bouwkunde is gevestigd in een gebouw ontworpen door Emil Belluš, de belangrijkste Slowaakse architect in de vorige eeuw en de grondlegger van de school naar wie de hal "Aula van Professor Belluš" (die binnen het college verblijft) is vernoemd. Naast dergelijke collegezalen kunnen studio's, studio's, computerfaciliteiten en de faculteitsbibliotheek met belangrijke professionele boeken en tijdschriften (waarvan er vele internationaal worden geprezen) worden gebruikt voor de ontwikkeling van creatieve vaardigheden en professionele vaardigheden.

133912_19243099_1079581128853671_5558553825703417584_o.jpg

Ondersteuningscentra

Servicecentra ter ondersteuning van de activiteiten van de faculteit:

Bibliotheek

De bibliotheek van de Faculteit Architectuur van de Slowaakse Technische Universiteit in Bratislava (FA STU) is een academische bibliotheek met zeer gespecialiseerde bestanden met binnen- en buitenlandse literatuur (boeken, scripts, tijdschriften, woordenboeken, proefschriften, enz.). De bibliotheek biedt haar gebruikers veel voordelen: gratis toegang tot alle bibliotheekbestanden (inclusief toegang tot internationale online full-text databases of elektronische versies van professionele tijdschriften), toegang tot de nieuwste literatuur die is verkregen volgens de onderwerpen van de onderwezen opleidingen bij de faculteit, moderne bibliotheek en informatiediensten (on-line bibliotheekcatalogus, zelfbediening kopieer- en scanmachines, gratis wifi-toegang), comfortabele studie- en werkruimte.

CEDA (Design for All)

Het Centre of Design for All werd in juni 2007 opgericht aan de Faculteit Architectuur, de Slowaakse Technische Universiteit in Bratislava. Het heeft als missie een naadloze, gebouwde omgeving te creëren die door alle mensen kan worden gebruikt, ongeacht hun leeftijd, grootte of vermogen.

CEDA is toegewijd aan het principe van universeel ontwerp, waardoor mensen in Slowakije kunnen integreren in een samenleving die rekening houdt met een menselijk verschil en zo goed mogelijk met hun omgeving kan communiceren.

Lichaamsbewust Lab

BCD Lab is een onderzoeks- en educatiecentrum gespecialiseerd in Body Conscious Design, gevestigd aan de Faculteit Architectuur Slowaakse Technische Universiteit in Bratislava. Het biedt gespecialiseerde training en onderzoek op het gebied van ontwerp en architectuur. Dit onderzoekscentrum brengt architecten, ontwerpers, docenten, studenten, onderzoekers en beoefenaars uit verschillende vakgebieden samen: interieurontwerp, architectuur, ergonomie, neuro-economie, sociale wetenschappen en geneeskunde.

BCD Lab is een multidisciplinair onderzoeksteam dat zich richt op lichaamsbewust ontwerp - de relatie tussen mens en omgeving. Onze leden zijn experts op het gebied van design, architecturen, ergonomie, neuro-economie, sociale wetenschappen en geneeskunde. 133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg

Centrum voor duurzame en efficiënte architectuur - "Architectuur 2020"

Het Centrum voor Duurzame en Efficiënte Architectuur - "Architectuur 2020" (hierna A2k20) is een onderzoek en opleiding aan de Faculteit Bouwkunde STU. Het is een gespecialiseerde afdeling van de faculteit, die onderzoeks- en opleidingsactiviteiten op het gebied van architectonisch ontwerp uitvoert die voldoen aan de criteria van de richtlijn energieprestatie van gebouwen 2010/31 / EU voor nieuwbouw na 2020, met de nadruk op duurzaamheid en respect voor de milieu.

A2k20 verbindt onderzoekers van verschillende instituten (en uiteindelijk van andere faculteiten en instellingen) in samenwerking met iEPD (Institute for Passive Houses), SKGBC (Slovak Green Building Council), ArTUR (Architecture for Sustainable Development) en andere professionele organisaties.

Onderwijs- en onderzoekscentrum in Banská Štiavnica

De Faculteit Bouwkunde biedt ook de mogelijkheden van gericht werken in haar gespecialiseerde Onderwijs- en Onderzoekscentrum in het hart van de UNESCO-Cultureel Erfgoedstad Banská Štiavnica. In het authentieke historische huis (daadwerkelijk gerestaureerd door de studenten) biedt de faculteit plaats aan maximaal 30 studenten en 10 medewerkers tijdens workshops of gespecialiseerde cursussen gedurende het hele jaar. 133910_21.jpg

Laboratorium voor modelsimulatie

Het Model Simulation Laboratory Center van de Faculteit Bouwkunde STU in Poprad heeft activiteiten gericht op CAD en regionale vraagstukken.

Locaties

Bratislava

Address
Námestie slobody 19
81245 Bratislava, Regio Bratislava, Slowakije