Faculty of Humanities, Charles University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Figuren

Aantal studenten: 2610 Afdelingen: 24 Opleidingen: 18 Academisch personeel: 144 Administratief Personeel: 38

geschiedenis

De Faculteit der Geesteswetenschappen (FHS) is de jongste faculteit Charles Universiteit. Oorspronkelijk opgericht in de vroege jaren 1990 als het Institute for Liberal Education, werd verheven tot de rang van een faculteit in 2000, de visie is dat het studieprogramma's zou bieden tegen de bachelor-, master- en PhD-niveau in diverse geestes- en sociale wetenschappen disciplines niet Nog gevestigd te CU. De FHS kreeg al snel een reputatie als een progressieve school met innovatieve studieprogramma's en onderwijsmethoden.

Missie

De missie van de Faculteit der Geesteswetenschappen is door middel van kwalitatief hoogwaardig onderwijs aan studenten te voorzien van de mogelijkheid om een ​​vervullend leven te leiden in deze steeds complexer en veranderende wereld.

Goals - Het onderwijs in de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen die de hoogste internationale normen voldoet aan te bieden; - Om excellentie te bereiken in onderzoek en te integreren met het onderwijs; - Het vermogen van de studenten om te leren gedurende het hele leven en aan te moedigen eigen verantwoordelijkheid en een maatschappelijke betrokkenheid te kweken; - De mobiliteit van toenemende internationale studentenpopulatie van de FHS's en academisch personeel bevorderen.

Onderzoek

De Faculteit der Geesteswetenschappen is gewijd aan excellentie in verschillende gebieden van het wetenschappelijk onderzoek. De faculteit neemt deel aan nationale en internationale onderzoeksprojecten en bevordert academische ontwikkeling van jonge onderzoekers.

Studentenleven

• International Student Club

Het International Office, samen met de Tsjechische studenten (docenten), organiseert culturele en sociale activiteiten (rondleidingen van Praag, tentoonstellingen, concerten, enz.) Voor internationale studenten.

• Film Club

De Film Club houdt een film screening elke twee weken het hele semester. Het huidige programma is te vinden op de website van de club.

studentenvoorzieningen

• Accommodatie

Accommodatie is voorzien in de hallen van de woonplaats (slaapzalen) Charles Universiteit. Studenten worden doorgaans ondergebracht in double-bezetting kamers.

• Student cafetaria's

Charles University heeft een aantal student cafetaria's ( 'Menza') op verschillende locaties. De FHS cafetaria bevindt zich op de begane grond van het hoofdgebouw in Jinonice.

• Bibliotheek

De Charles University bibliotheeksysteem is gedecentraliseerd en bestaat uit een aantal bibliotheken op verschillende locaties. De FHS bibliotheek is te vinden op de begane grond van het hoofdgebouw in Jinonice.

• Computers en Internet Access

PC-werkplekken zijn beschikbaar in de computer labs in verschillende universitaire gebouwen. Draadloos internet kan worden geraadpleegd in de universiteitsgebouwen (a Charles University Student Card is vereist).

• Sportfaciliteiten

Sportfaciliteiten bevinden zich in de Hostivař campus (Bruslařská 1132, Prague 15).

Locaties

Praag 5

Charles University, Faculty of Humanities

Address
U Kříže
158 00 Praag 5, Praag, Tsjechië
Telefoonnr.
+420 251 080 212