Charles University Catholic Theological Faculty

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Welkom op de Katholieke Theologische Faculteit van de Charles University. We zijn blij dat u de tijd hebben genomen om onze pagina's te bezoeken. Wij hopen dat u iets van de rente op deze pagina's te vinden.

geschiedenis

De Katholieke Theologische Faculteit (Tsjechische afgekort. KTF) was de stichtende faculteit van de hedendaagse Charles Universiteit in Praag. Het werd canoniek uitgevaardigd door paus Clemens VI op 26 januari 1347. Bijgevolg werd opgericht door de Tsjechische koning en Heilige Roomse keizer Karel IV door een koninklijk besluit van 7 april 1348. Sinds die tijd heeft zijn wettelijk bestaan ​​voortdurende geweest. Vanwege de communistische vervolging van de katholieke kerk, werd de faculteit verwijderd van de universiteit in 1950. Na de Fluwelen Revolutie van 1989 werd de faculteit herintegreren in de Charles University. Het Grand Chancellor van de faculteit is de aartsbisschop van Praag.

Faculteiten

Faculteit der Wijsbegeerte Afdeling Dogmatische en de fundamentele theologie Afdeling Theologische Ethiek en Theologie van de Spiritualiteit Afdeling Bijbelse Sciences Afdeling Pastoraaltheologie en Recht Wetenschappen Institute of Christian Art

De faculteit heeft ervaring met zowel Tsjechische en internationale wetenschappelijke subsidieprogramma's. In het geval van interesse in de internationale wetenschappelijke samenwerking met onze faculteit.

Acta Universitatis Carolinae - Theologica

Acta Universitatis Carolinae - Theologica is één van de theologische tijdschriften in de Tsjechische Republiek, twee keer per jaar gepubliceerd. Het tijdschrift richt zich vooral op de Tsjechische theologisch onderzoek, en staat open voor alle disciplines van de theologie, zoals fundamentele en dogmatische theologie, bijbelse en patristische studies, kerkgeschiedenis en de geschiedenis van sacrale kunst, oecumenische studies. De kranten worden gepubliceerd in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Tsjechisch en Slowaaks.

Takken van de Studie

katholieke Theologie

Het doel van het MA-programma is de studie van kernvakken, zoals filosofie, Biblical Studies, systematische en pastorale theologie. Om de kernvakken in praktijk te brengen, worden ze aangevuld met extra vakken, namelijk catechetische en pedagogische.

De academische titel ThLic. wordt toegekend na de verdediging van strenge scriptie en het passeren van mondelinge staatsexamen.

De doctorale studie bereidt de studenten voor op zelfstandig wetenschappelijk onderzoek van specifieke theologische velden.

Theologie van de leken (deeltijd)

De BA programma biedt de studenten met een basiskennis van Katholieke Theologie, en het helpt ook met hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Deze tak van de studie is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de studie van de theologie. De daaropvolgende MA is gericht op de ontwikkeling van de theologische concepten en hun toepassingen.

Toegepaste ethiek

Deze tweejarige MA-programma is verheugd over de kandidaten met een BA decreet in de theologie voor de leken of de afgestudeerden van andere humanistische en maatschappelijke onderwerpen aan andere faculteiten. Het doel is aan te vullen en hun eerdere kennis te ontwikkelen en zet het in de ethische context.

Geschiedenis van de christelijke Arts

De BA-programma is gericht op de kennis van de geschiedenis van de kunst in een breder theologisch, historische en culturele context.

De daaropvolgende MA programma bereidt zich voor op een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek en het omgaan met problemen met betrekking tot de geschiedenis van de kunst in het specifieke perspectief van de christelijke kunst. De doctorale studie bereidt de studenten voor op een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek en voor een onafhankelijke creatieve activiteit op het gebied van kunst uit verschillende tijdperken met een mogelijke nadruk op het verband met het christendom.

Geschiedenis van de Europese cultuur

De BA-programma bestaat uit vier modules: geschiedenis, kunstgeschiedenis, literaire en filosofisch-theologische. Het doel van het onderzoek is om de studenten voor te bereiden op de beroepen die een goede kennis van de geschiedenis, de geschiedenis van de kunst en de literatuur en andere soortgelijke onderwerpen vereisen.

De daaropvolgende MA programma geeft een overzicht van een historische en culturele ontwikkeling, en biedt tegelijkertijd een specialisatie in een bepaalde periode met betrekking tot de verscheidenheid van de afzonderlijke modules.

Kerk en Algemene Geschiedenis

De doctoraatsopleiding bereidt de studenten voor op een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek en de creatieve activiteit op het gebied van kerk en algemene geschiedenis. Het programma wijst op de interconnectiviteit van de afzonderlijke disciplines, vooral met de geschiedenis van de kunst en hulpwetenschappen van de geschiedenis.

Bibliotheek en Studie

De bibliotheek is gelegen op de derde verdieping van het gebouw. De studie heeft een capaciteit van 52 personen, en biedt standaard diensten zoals afdrukken, branden van cd's en coping. Er zijn computers en laptop aansluitingen ter beschikking van studenten.

Locaties

Praag

Address
Charles Univerzity in Prague Catholic Theological Faculty Thákurova 3 Prague 6 160 00
Praag, Praag, Tsjechië

Opleidingen

Geen programma's om te laten zien

Verfijn zoekopdracht hierboven, kijk op onze populaire categorieën hieronder of voer een trefwoord zoeken.


... or simply by choosing your degree: