Lees de Officiële Beschrijving

"Sinds het begin van mijn studie, ik maakte het mijn principe dat wanneer ik een meer correcte mening vinden, ik zal onmiddellijk mijn eigen, minder correct advies te verlaten en met vreugde te omarmen het advies dat is meer gerechtvaardigd, wetende dat alles wat we weten is slechts een oneindig klein fragment van wat we niet weten. "jan Hus, filosoof en kerk hervormer, alumnus van de Faculteit der Letteren de Faculteit der Letteren van Charles University is momenteel een van de grootste en belangrijkste onderzoeks- en onderwijsinstellingen in de kunsten en de geesteswetenschappen in Centraal-Europa. De faculteit is in 1348 opgericht door de Tsjechische koning en later Heilige Roomse keizer Karel IV, die het als een van de vier faculteiten van de Praagse universiteit, later naar hem vernoemd Charles University - de oudste universiteit in Midden-Europa ten oosten van Frankrijk en het noorden van de Alpen. Sindsdien is het al het intellectuele centrum van de Tsjechische landen: alumni van de faculteit, hun daden en ideeën, zijn de vormgeving van de Tsjechische maatschappij en cultuur en op de cruciale momenten van de Tsjechische geschiedenis, heeft de Faculteit der Letteren altijd aan het geweest hart van de gebeurtenissen.

Met bijna 1.000 medewerkers, meer dan 9.000 studenten en een groeiende internationale studentenpopulatie van bijna 1000 studenten uit alle hoeken van de wereld, de Faculteit der Letteren is een levendige en diverse academische omgeving. Dankzij het flexibele systeem van meer dan 700 mogelijke double-onderwerp graad combinaties, de BA en MA graden laat de leerlingen zich te concentreren op twee onderwerpen in dezelfde mate, waarin hun aanpassingsvermogen vergroot en biedt hen meer mogelijkheden voor hun toekomstige carrière. De acceptatiegraad is slechts 27%, wat een voorwaarde is voor een meer individuele aanpak nodig als de geesteswetenschappen moeten worden onderwezen en serieus bestudeerd.

Studenten en onderzoekers komen tot de Faculteit der Letteren aan het werk in meer dan zeventig proefpersonen - een groter aantal dan de meerderheid van vergelijkbare instellingen in de wereld kan bieden. Charles University als zodanig behoort tot de top 2% universiteiten in de wereld en de faculteit zelf behoort tot de eerste 200 universiteiten in de wereld in een aantal disciplines.The Faculteit trekt de meest getalenteerde studenten uit de Tsjechische Republiek en het aantal aanvragen voor BA, MA en PhD-programma's bedraagt ​​10.000 per jaar.

De opvallend breed scala aan disciplines aan de Faculteit der Letteren bevat filosofie en religieuze studies; geschiedenis en archeologie; psychologie; sociologie en politieke wetenschappen; theater, film en muziek studies en een aantal filologische programma's die door een nauwgezette studie van een bepaalde taal en cursussen in de geassocieerde literaire, historische en culturele achtergrond te combineren. De faculteit biedt cursussen in meer dan honderd talen, dode en levende, zoals Albanees, Akkadisch, Arabisch, Armeens, Avestan, Azerbeidzjaans, Baskisch, Bengali, Bulgaars, Tsjechisch (ook speciale graden voor buitenlanders en voor doven), Catalaans, Kerkslavisch, Chinees, Kroatisch, Deens, Nederlands, Engels, Eblaite, Ancient Egyptian, Fins, Frans, Duits, Gothic, Grieks (oude en moderne), Hebreeuws (Oude Testament en modern), Hindi, Hettitische, Hongaars, Iers, IJslands , Italiaans, Japans, Koreaans, Latijn, Litouws, Lets, Lausitz Sorbisch, Macedonisch, Mongools, Noors, Oude Norse, Oude Ierse, Perzisch, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Sanskriet, Slowaaks, Sloveens, Servisch, Spaans, Zweeds, Tamil, Tochaars, Tibetaans, Turks, Ugaritisch, Oekraïens, Jiddisch en Vietnamese.

De onderzoeksoutput van de faculteit, gemeten in het aantal monografieën en artikelen, is groter dan dat van een andere instelling in de geesteswetenschappen in de Tsjechische Republiek - die zowel de kwaliteit van het onderzoek en de mate van begeleiding weerspiegelt. Elk jaar, de faculteit biedt onderdak aan een aantal internationale conferenties en evenementen van de algemene culturele betekenis - tentoonstellingen, concerten, lezingen, publieke debatten. In de afgelopen jaren, heeft de Faculteit der Letteren uitgeverij prestigieuze onderscheidingen verdiend en is nu concurreren met de grootste wetenschappelijke uitgevers in het land.

Wist je dat…

... Het ministerie van Egyptische Studies is werkzaam in Egypte voor de laatste vijftig jaar en heeft belangrijke ontdekkingen gedaan? Hun ontdekking van het graf van een onbekende Egyptische koningin in Abusir in het najaar van 2014 werd uitgeroepen tot een van de 10 grootste archeologische vondsten in 2014.

... In 2014, Professor Tomáš Halik werd bekroond met de prestigieuze Templeton-prijs, gegeven aan mensen die "maakte een uitzonderlijke bijdrage aan het leven van spirituele dimensie bevestigen"?

... Professor Martin Hilský vertaalde de complete werken van William Shakespeare in het Tsjechisch?

geschiedenis

De Faculteit der Letteren werd opgericht als een van de vier oorspronkelijke faculteiten van de Charles University - de oudste instelling voor hoger onderwijs in Midden-Europa - door de uitgifte van de Stichting Handvest op 7 april 1348. Charles IV, in de uitoefening van zijn staat en dynastieke politiek, streefde naar het Koninkrijk van Bohemen te vestigen als het centrum van het Heilige Roomse Rijk. Zijn plan was om wetenschappers uit binnen- en buitenland te concentreren in Praag, waarin zijn residentiële stad geworden, en daarmee versterken de basis van zijn macht. In pre-Hussite keer, twee derde van alle studenten van de universiteit waren studenten van de artistieke faculteit waar ze de kennis die nodig is om te kunnen studeren aan de andere drie faculteiten (theologie, geneeskunde, recht) verworven. Een van de privileges van de faculteit was het recht op master- en doctoraten die hun dragers recht om les te geven op een Europese universiteit te verlenen.

Tijdens de twee eeuwen na de Hussietenoorlogen, de Faculteit der Liberal Arts was het hart van de hele universiteit. Sinds de zeventiende eeuw werd de filosofische faculteit genoemd. Vanaf het begin tot het midden van de negentiende eeuw, diende het als een faculteit waarvan het programma is ontworpen om voorbereidend hoger onderwijs voor de toekomstige studenten van de andere faculteiten. Uit de achttiende eeuw, het aantal academische disciplines begon toe te nemen: naast filosofie, was het mogelijk om de esthetiek, wiskunde, astronomie, natuurwetenschappen, techniek, economie, onderwijs en geschiedenis te bestuderen. In de negentiende eeuw, met uitzondering van oosterse studies, archeologie en godsdienstwetenschappen, belangrijke ontwikkelingen hebben plaatsgevonden op het gebied van filologie en diploma's in het Tsjechisch, Italiaans, Frans, Engels en Hebreeuws werden geïntroduceerd. Na de hervormingen van 1849-1850, werd de faculteit bevrijd van haar propedeuse functie en verwierf een gelijk met de andere faculteiten. In 1897 werden de vrouwen toegestaan ​​om te studeren aan de filosofische faculteit.

De Faculteit behield haar betekenis in de Tsjechische landen, zelfs na de splitsing van de Universiteit van Praag in een Tsjechisch deel en een Duitse deel in 1882. Tijdens de zogenaamde Eerste Tsjecho-Slowaakse Republiek (1918-1938), werd het leven van de universiteit vooral gevormd door de afscheiding van de Faculteit der Natuurwetenschappen in 1920 en door de aankoop van een nieuw gebouw aan de Moldau dijk - degene waar u nog steeds het merendeel van de afdelingen en collegezalen. De sluiting van de faculteit door de nazi-bezetting in 1939 werd gevolgd door de wrede vervolging van zowel docenten en studenten. De productieve, enthousiaste jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog kwam tot een gewelddadig einde in 1948 met de communistische staatsgreep en de volgende veertig jaar van communistisch regime. Het gedwongen vertrek van tientallen van de uitstaande leraren en de invoering van de marxistisch-leninistische proefpersonen resulteerde in de snelle daling van het onderzoek en onderwijs. Hoop op een wijdverspreide sociale verandering in de late jaren 1960, de zogenaamde "Praagse Lente", waarin de faculteit begon aanzienlijke persoonlijkheden uit die tijd, zoals de filosoof Jan Patočka, werden door de Sovjet-invasie geplet in augustus 1968 terug te dringen. In januari 1969, Jan Palach, een student van de faculteit, zelfmoord pleegde door zelfverbranding in politiek protest. Het plein waar de belangrijkste gebouw is gelegen en de Faculteit der Letteren centrale bibliotheek dragen zijn naam. Na de val van het communistische regime en het vertrek van zijn gecompromitteerd volgelingen in 1989, de faculteit gevestigde zichzelf opnieuw als een van de meest prestigieuze instellingen in de geesteswetenschappen, zowel in de Tsjechische Republiek en in Centraal-Europa.

Onze alumni en oud-medewerkers zijn onder meer:

de kerk hervormer en filosoof Jan Hus (c. 1370-1415), wiens gedachten geïnspireerd Martin Luther de wiskundige, logicus en filosoof Bernard Bolzano (1781-1848) De taalkundige Josef Jungmann (1773-1847), een van de makers van de moderne Tsjechische taal de linguïst en oriëntalist Bedřich Hrozný (1879-1952), decipherer van de oude hettitisch oprichters en leden van de invloedrijke Praag Linguistic Circle, zoals Vilém Mathesius (1882-1945), Vladimír Skalička (1909-1991), Jan Mukařovský (1891-1975), Bohuslav Havránek (1893-1978) en René Wellek (1903-1995 ) de apotheek Jaroslav Heyrovský (1890-1967), de uitvinder van de polarografische methode en de ontvanger van de Nobelprijs in 1959 de beroemde schrijvers Alois Jirásek (1851-1930), Karel Čapek (1890-1938), Ladislav Fuks (1923-1994), Josef Škvorecký (1924-2012) en Michal Ajvaz (1949) de politici Milan Rastislav Štefánik (1880-1919), Tomáš Garrigue Masaryk (1850-1937) en Edvard Benes (1884-1948), de laatste twee werd Tsjechoslowaakse presidenten de socioloog en politicus Alice Masarykova (1879-1966), oprichter van sociale opvoeding in Tsjecho-Slowakije de kunsthistoricus en archeoloog Růžena Vacková (1901-1982) Jan Patočka (1907-1977), een van de belangrijkste Centraal-Europese filosofen van de twintigste eeuw, student van Martin Heidegger, Edmund Husserl en Eugen Fink Jan Palach (1948-1969), student die zich uit protest geofferd tegen de Sovjet-invasie van 1968 de psycholoog Zdeněk Matějček (1922-2004), auteur van baanbrekende studies in de psychologie van kinderen

Opleidingen te volgen in:
  • Engels
  • Tsjechisch

Deze school biedt ook:

PhD

Charles University Faculty of Arts

Afgestudeerden van de Ph.D. programma in de Klassieke Filologie zijn experts in klassieke talen / oude literatuur, in staat om hun kennis op een creatieve manier te ontwi ... [+]

Afgestudeerden van de Ph.D. programma in de Klassieke Filologie zijn experts in klassieke talen / oude literatuur, in staat om hun kennis op een creatieve manier te ontwikkelen. Hun proefschriftstellingen getuigen van de uitstekende expertise van de afgestudeerden in de specialisatie van hun keuze binnen de klassieke filologie, waaronder een betrouwbare basis in literaire of linguïstische theorieën. Afgestudeerden zijn uitgerust met kennis, methoden en taalvaardigheden die essentieel zijn voor een onafhankelijke onderzoeksloopbaan, in staat zijn om hun onderzoeksresultaten te presenteren op conferenties, in tijdschriften, monografieën en edities van oude teksten. Afgestudeerden kunnen werk zoeken als onderzoekers en universitaire docenten, redacteuren en vertalers van gespecialiseerde publicaties.... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
4 jaren
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Arts

Afgestudeerden zijn hooggekwalificeerde specialisten in literaire en culturele studies gericht op Engelstalige landen, met name de literatuur en culturen op de Britse eil ... [+]

Afgestudeerden zijn hooggekwalificeerde specialisten in literaire en culturele studies gericht op Engelstalige landen, met name de literatuur en culturen op de Britse eilanden en in Noord-Amerika. Ze hebben een goede beheersing van theoretische en methodologische benaderingen, zijn in staat onafhankelijk onderzoek te doen en literaire en culturele geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk, de VS, Ierland en andere Engelstalige landen en verwante literaire en culturele cursussen op tertiair niveau te geven. Ze kunnen deelnemen aan teamonderzoeksprojecten en werken in internationale onderzoeksteams. Tsjechische afgestudeerden hebben een goede beheersing van de terminologie en stijl van het vakgebied in hun moedertaal en beschikken over basiskennis van de ontvangst van Engelstalige literatuur in de Tsjechische cultuur.... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
4 jaren
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Arts

Afgestudeerden van het doctoraatsprogramma in Aziatische geschiedenis en cultuur zijn hooggekwalificeerde specialisten op het gebied van hun specialisatie. Hun uitstekend ... [+]

Afgestudeerden van het doctoraatsprogramma in Aziatische geschiedenis en cultuur zijn hooggekwalificeerde specialisten op het gebied van hun specialisatie. Hun uitstekende beheersing van een geselecteerde Aziatische taal stelt hen in staat kritisch te werken met primaire bronnen, en ze hebben een solide basis in secundaire literatuur en hedendaags onderzoek. Hun uitstekende niveau van eruditie stelt hen in staat een loopbaan in de academische wereld na te streven (universiteiten, onderzoekscentra, enz.); ze kunnen bovendien werk zoeken in culturele instellingen, diplomatie, massamedia, gespecialiseerde denktanks, enz.

Studieduur: 4 jaar

De instructietaal is Engels. Aziatische geschiedenis en cultuur is een betalend programma.... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
4 jaren
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Arts

De Ph.D. afgestudeerde heeft een grondige theoretische kennis op alle belangrijke gebieden van Egyptologie en een gedetailleerd overzicht en een actueel inzicht in de hui ... [+]

De Ph.D. afgestudeerde heeft een grondige theoretische kennis op alle belangrijke gebieden van Egyptologie en een gedetailleerd overzicht en een actueel inzicht in de huidige stand van onderzoek en de bijbehorende problemen. Op basis van de bevestigde Ph.D. proefschrift, kan hij / zij uitzonderlijke kwaliteit aantonen in zijn / haar specifieke specialisatie. De wetenschappelijke, taalkundige en analytische vaardigheid en vaardigheden van de afgestudeerde maken hem / haar volledig uitgerust voor een professionele wetenschappelijke en pedagogische uitoefening op internationaal niveau. De Ph.D. afgestudeerd kan worden tewerkgesteld in vele top-rated instellingen gericht op de studie van de oudheid, evenals op het niveau van effectieve top executives in instellingen die deelnemen aan culturele, politieke, economische of handelsbetrekkingen tussen de Tsjechische Republiek en Egypte.... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
4 jaren
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Arts

Afgestudeerden van het doctoraatsprogramma in Geschiedenis / Algemene Geschiedenis zijn hooggekwalificeerde specialisten uitgerust voor onafhankelijk en kritisch onderzoe ... [+]

Afgestudeerden van het doctoraatsprogramma in Geschiedenis / Algemene Geschiedenis zijn hooggekwalificeerde specialisten uitgerust voor onafhankelijk en kritisch onderzoek, en beschikken over een grondige kennis van de politieke, economische, sociale en culturele ontwikkeling van de menselijke samenleving; ze hebben vaardigheden in het werken met gepubliceerde en niet-gepubliceerde bronnen, en het vermogen om een kritische benadering van specialistische geschriften aan te nemen, basisonderzoek uit te voeren, theoretische generalisaties te produceren en creatief denken toe te passen bij de analyse van historische feiten en processen. Afgestudeerden zijn uitgerust voor elk beroep dat een universitair diploma in de geschiedenis of verwante disciplines vereist; ze kunnen posities in de academische wereld zoeken, evenals een breed scala aan instellingen in cultuur, ambtenarij en politiek.... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Voltijd
4 jaren
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Arts

Afgestudeerden beschikken over een algemene kennis van de problemen van Latijns-Amerika in relatie tot de historische ontwikkeling en karakteristieke cultuur die is geëvo ... [+]

Afgestudeerden beschikken over een algemene kennis van de problemen van Latijns-Amerika in relatie tot de historische ontwikkeling en karakteristieke cultuur die is geëvolueerd sinds de late 16e eeuw, op basis van pre-Colombiaanse gemeenschappen en immigratie uit koloniale metropolen en Afrika. Afgestudeerden hebben een kennis van de basisfeiten van de Latijns-Amerikaanse geschiedenis, en het vermogen om nieuwe feiten te leren, geholpen door de kennis van de theorie en methodologie van de discipline. Afgestudeerden zijn bekend met de ontwikkeling van meningen over de fundamentele problemen van de geschiedenis van de regio, en de instellingen van instellingen, persoonlijkheden, tijdschriften en belangrijke werken. Ze hebben taalvaardigheid ontwikkeld in het Spaans en het Engels, waardoor ze gespecialiseerde literatuur kunnen studeren en discussies kunnen voeren binnen de internationale wetenschappelijke gemeenschap.... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
4 jaren
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Arts

Afgestudeerden van het doctoraatsprogramma in Logic zijn gekwalificeerde onderzoekers op het gebied van logica en aanverwante disciplines. Ze beschikken over diepgaande k ... [+]

Afgestudeerden van het doctoraatsprogramma in Logic zijn gekwalificeerde onderzoekers op het gebied van logica en aanverwante disciplines. Ze beschikken over diepgaande kennis van de methoden en trends in de moderne logica en zijn gespecialiseerd in een van de aspecten en toepassingen ervan - pure wiskundige logica, toepassingen van logica in (en logische grondslagen van) wiskunde, informatica of taalkunde, of uitsluitend filosofische aspecten van logica. Ze zijn in staat om onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek uit te voeren en de resultaten ervan internationaal te publiceren, en staan open voor interdisciplinaire samenwerking. Ph.D. afgestudeerden zijn opgeleid voor onderzoek en tertiair niveau onderwijsberoepen bij instellingen die gespecialiseerd zijn in een van de genoemde disciplines.... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
4 jaren
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Arts

Afgestudeerden hebben een gedegen kennis van de huidige trends in het veld en kunnen een creatieve benadering van relevant bronnenmateriaal aannemen. Afgestudeerden zijn ... [+]

Afgestudeerden hebben een gedegen kennis van de huidige trends in het veld en kunnen een creatieve benadering van relevant bronnenmateriaal aannemen. Afgestudeerden zijn uitgerust om te werken met originele Latijnse documenten, dwz literaire en diplomatieke manuscripten, incunabelen, paleotypes en oude afdrukken, ze kunnen interpreteren en voorbereiden voor publicatie en vertaling. De afgestudeerden zijn getraind in de filologie en literatuurgeschiedenis en hebben de grondvesten van relevante historische disciplines (codicologie, paleografie, diplomatieke geschriften) en van de cultuurgeschiedenis verworven, en zijn uitgerust om middeleeuwse en vroegmoderne werken in de context van hun tijd te plaatsen en ze ook te interpreteren als een factor die de cultuur en de samenleving van latere tijdperken beïnvloedt.... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
4 jaren
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Arts

Het individueel ontworpen attestatiesysteem van het doctoraatsprogramma biedt afgestudeerden inzicht in de huidige stand van onderzoek en methodologie van het onderwerp, ... [+]

Het individueel ontworpen attestatiesysteem van het doctoraatsprogramma biedt afgestudeerden inzicht in de huidige stand van onderzoek en methodologie van het onderwerp, met name in het geselecteerde vakgebied en nauw verwante disciplines. Tijdens de cursus hebben afgestudeerden ook filosofische kwesties onderzocht die verband houden met hun doctorale onderwerpen en onderwerpen en slaagden voor een examen in een vreemde taal. Het proefschrift is een wetenschappelijk waardevolle bijdrage aan het onderzoek van het onderwerp en de bevindingen worden meestal gepubliceerd als een monografie of studie in een wetenschappelijk tijdschrift.

Studieduur: 4 jaar

De instructietaal is Engels. Musicology is een provisie-betalend programma.... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
4 jaren
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Arts

Afgestudeerden van de Ph.D. programma in Romance Literatures zijn hooggekwalificeerde specialisten die zijn opgeleid om onderzoek te verrichten op hun vakgebied (de liter ... [+]

Afgestudeerden van de Ph.D. programma in Romance Literatures zijn hooggekwalificeerde specialisten die zijn opgeleid om onderzoek te verrichten op hun vakgebied (de literatuur van een of meer Romaanssprekende gebieden). Ze zijn in staat om de literatuur van het gekozen Romaans-sprekende gebied op een gekwalificeerde manier te analyseren, door een synchrone of diachrone benadering toe te passen en door moderne literaire methoden en onderzoeksprocedures. Bovendien bestaat hun expertise uit de kennis van de algemene literaire theorie, de grondbeginselen van vergelijkende literatuur en literaire theorie en kritiek met een speciale nadruk op het gekozen Romaans-sprekende gebied. Afgestudeerden zijn gekwalificeerd voor posities in de academische wereld (universiteiten, onderzoekscentra, enz.); hun taalvaardigheden en brede opleiding kwalificeren de afgestudeerden voor werkgelegenheid in culturele instellingen, de media, diplomatie en andere gebieden.... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
4 jaren
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Arts

Afgestudeerden hebben een breed overzicht van de belangrijkste kwesties in de huidige sociologische theorie en methodologie, een grondige basis in een breed scala van ana ... [+]

Afgestudeerden hebben een breed overzicht van de belangrijkste kwesties in de huidige sociologische theorie en methodologie, een grondige basis in een breed scala van analytische methoden van kwantitatief en kwalitatief onderzoek, en het vermogen om deze procedures te gebruiken en te combineren. Ze zijn in staat om veeleisende onderzoeksvragen te formuleren en op te lossen, relevante hypothesen te specificeren, geschikte oplossingsmethoden te vinden en relevante expertmeningen te formuleren. Afgestudeerden kunnen werk zoeken als onderzoekers en universitair docenten, alsmede in gespecialiseerde en managementfuncties in zowel de staats- als de commerciële sector.

Studieduur: 4 jaar

... [-]
Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels
Voltijd
4 jaren
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University Faculty of Arts

Afgestudeerden hebben een goede basis in onderzoeksmethoden in de geesteswetenschappen, met name in de studie van relaties tussen talen / culturen; kennis van informatieb ... [+]

Afgestudeerden hebben een goede basis in onderzoeksmethoden in de geesteswetenschappen, met name in de studie van relaties tussen talen / culturen; kennis van informatiebronnen en het vermogen om hun relevantie voor het paar talen / culturen van hun keuze te beoordelen; een grondige basis in de theoretische concepten van vertalen en tolken en het vermogen om ze toe te passen op de analyse van de vertaal / interpreterende markt en procedures. Ze zijn uitgerust om uitgebreide wetenschappelijke teksten te produceren en te bewerken en om de kwaliteit van geschriften in vertaal- en tolkstudies te evalueren. Ze zijn in staat tot theoretische reflectie op specifieke producten / situaties gerelateerd aan vertaalstudies binnen hun taalkundige, culturele, historische en sociale context, en zijn in staat om hun bevindingen te presenteren aan de academische gemeenschappen.... [-]

Tsjechië Praag
Oktober 2019
Engels,Frans
Voltijd
4 jaren
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands

Charles University in Prague