Charles University Faculty of Education

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Faculteit Educatie is een van de zeventien faculteiten verbonden onder de paraplu van de Charles Universiteit in Praag. Het primaire doel is om docenten en ander pedagogisch personeel op te leiden voor alle types van scholen en schoolsystemen, op verschillende niveaus van de studie (bachelors en masters) en formulieren. Terwijl vijf andere faculteiten binnen de Charles University zijn ook officieel bevoegd om leerkrachten op te leiden, wat maakt de Faculteit Educatie uniek maakt is de overspanning en de complexiteit van de educatieve focus. De faculteit biedt universitair niveau pre- en in-dienst lerarenopleiding op de volgende gebieden: Geesteswetenschappen, Sociale wetenschappen, kunst Onderwijs, Lichamelijke Opvoeding, Wiskunde en Natuurwetenschappen.

De faculteit is momenteel de opleiding van ongeveer 4200 studenten in zowel de BA en MA opleidingen, plus bijna 10 000 studenten onderwezen binnen een breed scala van gecombineerde vormen van opleidingen, voornamelijk als een deel van de professionele leraar ontwikkeling.

De faculteit is ook opengesteld voor-collegegeld betalende buitenlandse studenten die kunnen zich inschrijven om programma's in het Engels gegeven. De faculteit participeert in de internationale Erasmus Mundus programma gericht op het vergemakkelijken van de mobiliteit van studenten en docenten.

BA en MA opleidingen

In 2006 heeft de faculteit heeft het ECTS systeem dat wordt erkend in alle EU-landen en daarmee zorgt voor een betere mobiliteit van studenten binnen de EU. De student van de Faculteit Educatie typisch bestudeert een combinatie van twee onderwerpen.

Bachelor opleidingen

De 3-jarige BA opleiding beoogt de studenten veel kennis te geven in de twee gekozen onderwerpen, maar het is niet een leer graad vormen - de BA afgestudeerden niet officieel bevoegd om les te geven. Dat is de reden waarom de structuur van de verplichte en keuzevakken aangeboden binnen het programma is afgestemd op een manier die bouwt de professionele expertise in de gekozen onderwerpen in plaats van de pedagogische vaardigheden en onderwijs competenties van de studenten. De BA syllabus bevat dan ook slechts een paar cursussen in pedagogische en psychologische disciplines. Echter, de syllabus bevat ook een verplichte motiverende lespraktijk die moeten helpen de leerlingen beslissen of ze willen blijven bij de follow-up MA studie om een ​​pedagogisch diploma te verdienen.

Master opleidingen

De afgestudeerden van de follow-up MA-programma van 2 jaar zullen aanzienlijke expertise opgebouwd hebben in de professionele gebied dat onder de twee kernvakken van hun keuze en, naast deze, zullen ze ook hun pedagogische, psychologische en didactische competenties ontwikkeld, van cruciaal belang voor een beroep van leraar. Dus, afgezien van de verplichte en keuzevakken die gericht zijn op de professionele deskundigheid van de studenten 'stollen, de MA syllabus omvat ook speciaal op maat gemaakt didactische cursussen en een volwaardig student lespraktijk, die allemaal zijn geïntegreerd in een organisch en onderling verbonden systeem. De afgestudeerde van de follow-up MA studie is volledig gekwalificeerd om les te geven bij hogere basisscholen en middelbare scholen.

geschiedenis

De Faculteit van Onderwijs aan de Charles Universiteit in Praag werd opgericht in november 1946, gebaseerd op één van de eerste presidentiële decreten worden doorgegeven na het herstel van de onafhankelijke staat Tsjecho-Slowakije, en ook over de onlangs aangenomen wet die tot doel had het onderwijs faculteiten vast te stellen op alle universiteiten van die dag . Dit was het hoogtepunt van blijvende inspanningen om aanzienlijke universitaire opleiding voor leerkrachten op alle niveaus, zowel primair als secundair. De Faculteit van Onderwijs aan de Charles Universiteit werd officieel geopend op 15 november 1946 in de Praagse Rudolfinum (The House of Artists), en de feestelijke lancering werd bijgewoond door de Tsjechische president, Dr. Edvard Beneš.

Echter, de hervorming van 1953 de school er in geslaagd de ontmanteling van alle Tsjechische faculteiten van het onderwijs. De onlangs opgerichte instituut voor de opleiding van de leerkrachten van algemene vakken heette de Pedagogische Universiteit - de Hogere School of Pedagogiek.

Nog een andere hervorming van het Tsjechische onderwijssysteem (in 1959 uitgevoerd) is bevallen van pedagogische instituten in Praag en Brandýs nad Labem, die waren bedoeld om leerkrachten in het basisonderwijs te trainen, terwijl de toekomst voortgezet onderwijs werden verondersteld hun kernvakken op verschillende faculteiten studeren, zoals het geval was geweest voor 1946. De Tsjechische faculteiten van het onderwijs werden niet hersteld tot 1964. Het vermelden waard is dat het voortgezet onderwijs van de kunst, muziek en lichamelijke opvoeding in eerste instantie werden opgeleid bij andere respectieve Charles University faculteiten terwijl alsoattending aantal pedagogische en psychologische vakken aan de Faculteit Educatie.

Het midden van de jaren 1970 zag de eenwording en de samenvoeging van de opleiding netten van het basis- en voortgezet onderwijs en de uitbreiding van de respectieve duur van de studie tot 5 jaar. Die waren nogal ongelukkig tijden, zoveel afdelingen werden ontmanteld of toegevoegd aan diverse andere University faculteiten.

In de 50 jaar van het bestaan ​​van de faculteit, een aantal opmerkelijke experts op verschillende gebieden hebben geleerd in zijn rangen, zoals Cyril Bouda, V. Hrabal, J. Charvát, Otakar Chlup, L. Kopeckij, J. Plavec, V. Tardy en F. Vodička, om er maar een paar te noemen.

Locaties

Praag

Address
Pedagogická fakulta UK v Praze
Street: Magdalény Rettigové 4


116 39 Praag, Praag, Tsjechië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden